Patrick Pearson: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Hostages

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van David Wheatley. Met o.a. Jay O. Sanders, Josef Sommer, Colin Firth, Natasha Richardson en Ciarán Hinds.

Deze film van documentair karakter geeft een scherp beeld over het lot van de gegijzelden van de Hezbollah in Libanon rond 1986. Het `gezelschap` bestaat o.a. uit: de Engelse tv- verslaggever John McCarthy (Firth), AP chef-de-bureau in Beiroet Terry Anderson (Sanders) en de afgezant van de Anglicaanse kerk Terry Waite (Asquith). De kijker krijgt een helder idee over wat er zich achter de schermen moet hebben afgespeeld, waarom politici zich niet met de zaak wilden bemoeien en bovenal de uiterst benarde positie waarin de gevangenen verkeerden. Ook de nimmer aflatende strijd van het thuisfront komt aan bod, de motieven van de kidnappers, alsmede schandalige deals zoals wapens in ruil voor de bevrijding van de slachtoffers. Sterk spel, goede regie en een strak scenario (van Bernard MacLaverty). De fotografie is van John Hooper. Tony Ham monteerde heel effectief tussen het drama de echte journaalopnamen.

Charles and Diana: Unhappily Ever After

1992 | Drama

Verenigde Staten 1992. Drama van John Power. Met o.a. Catherine Oxenberg, Roger Rees, Jane How, Gladys Crosbie en David Quilter.

Nadat het sprookjeshuwelijk van de Britse kroonprins Charles met de veel jongere Diana Spencer in 1982 aan bod kwam in twee tvfilms THE ROYAL ROMANCE OF CHARLES AND DIANA en CHARLES AND DIANE: A ROYAL LOVE STORY, wordt een decennium later het kleine scherm gezegend met twee melodrama's die trachten in beeld te brengen waarom en hoe het misliep tussen Charles en Lady Di, in de tweedelige Britse miniserie DIANA, HER TRUE STORY en in deze Amerikaanse soapachtige film, geschreven door Nancy Sackett die vooral de verdienste had dat hij het snelst werd uitgebracht. Na hun huwelijksreis nemen Charles en Diana o.a. hun intrek in Buckingham Palace waar wij vooral Diana zien aerobic dansen, de keuken spontaan bezoeken en praatjes voeren met de hofhouding. Dat mag allemaal niet meer van Charles en de Queen Mother. Er moet nu vooral een troonopvolger komen, ze dient liefdadigheidsinstellingen te bezoeken en naar de opera te gaan, waar Diana een hekel aan heeft. Zij komt er ook achter dat Charles zijn ex-vriendin Camilla niet kan vergeten, het leeftijds- en belangstellingsverschil neemt te grote vormen aan en de ex-naïeve en schuchtere Diana krijgt een willetje. Tussendoor krijgt de kijker ook te zien hoe prins Andrew aan Sarah Ferguson wordt gekoppeld en hoe ook hun huwelijk strandt. Het lijkt allemaal déjà vu, maar dat ligt aan de boulevardpers die ons dit allemaal jarenlang heeft geïnformeerd. Oxenberg herhaalt haar rol van Diana uit THE ROYAL ROMANCE OF CHARLES AND DIANA en zij doet dit, tien jaar later, uitstekend met vergelijkbare manniërismen. Rees, als Charles, geeft maar zo af en toe een glimp van de zonderlinge instellingen van de prins. De aankleding en decors vormen echter een fraaie verpakking en Allan Dobermans camerawerk is professioneel. In Europa meestal met 30m bekort en uitgebracht onder de titel: CHARLES AND DIANA: A PALACE DIVIDED.

Pride and Extreme Prejudice

1990 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Italië 1990. Thriller van Ian Sharp. Met o.a. Brian Dennehy, Simon Cadell, Lisa Eichorn, Leonia Mellinger en Alan Howard.

Dennehy is een nietig radertje in de grote machine van de Westduitse contra-spionage, de Bundesnachrichtendienst. Hij is al jarenlang bevriend met een geheim agent van de Britse inlichtingendienst, Howard. Die besteedt regelmatig karweitjes aan Dennehy uit zonder toestemming van zijn superieuren, waarbij gebleken is dat de Duitser uiterst betrouwbaar is. Howard kan een grote vangst doen als de Russische generaal Storry hem zeer geheime militaire plannen aanbiedt; hij wil deze echter uitsluitend persoonlijk in de DDR overhandigen. Howard kan de DDR niet in; Dennehy wel - en die aanvaardt de job maar Howard weet niet dat Dennehy zojuist zijn vaste vriendin en haar minnaar heeft koud gemaakt. De gedeprimeerde agent wordt in de DDR door twee geheime diensten achterna gezeten. De afloop is voorspelbaar. Frederick Forsyth schreef deze film speciaal voor de tv. Door het verdwijnen van de Koude Oorlog is de glans eraf, en op weg een historische thriller te worden.

Privates on Parade

1982 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1982. Komedie van Michael Blakemore. Met o.a. Nicola Pagett, Bruce Payne, David Bamber, Simon Jones en Phil Tan.

Een revuegezelschap van het Britse leger, een beetje à la O MOEDER WAT IS HET HEET, wordt anno 1948 in Maleisië als dekmantel gebruikt voor een wapentransport. Niet alleen grappen en grollen, maar ook bittere ernst wanneer de groep in een hinderlaag van guerrillastrijders loopt en behoorlijk wordt uitgedund. Gebaseerd op een toneelstuk van Peter Nichols, die tevens het filmscenario schreef.