Roy Chiao: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

Nuiyan seisop

1995 | Komedie

Hongkong SAR van China 1995. Komedie van An Hui en Ann Hui. Met o.a. Roy Chiao, Law Kar Ying, Lo Koon Lan, Ha Ping en Allen Ting.

May (Siao) is midden in de veertig. Als gehuwde vrouw met een boeiende job heeft May een drukke dubbele taak. Die wordt nog zwaarder als haar schoonmoeder plotseling overlijdt. Haar schoonvader Sun Lin (Chiao) lijdt aan de ziekte van Alzheimer en kan niet alleen gelaten worden.

Lung Min

1993 | Komedie

Hongkong SAR van China 1993. Komedie van Jacob Cheung. Met o.a. Roy Chiao, Victor Wong, Teddy Robin, Ku Feng en Wong Ka-kui.

In Hong Kong is de woningnood op zijn hoogtepunt. Eigenaars delen grote opslagplaatsen op in kooien, die verhuurd worden aan de arme bevolking. Mensen die er leven en sterven voelen er zich blijkbaar thuis. Een makelaarskantoor wil hen op straat zetten om met de gebouwen nog grotere winsten te maken. Een opstand breekt los. Cheung baseert zich op een waar gebeurd verhaal (geschreven door Ng Chong-chau, Yank Wong en Cheung zelf). Prijs van de Beste Film, Beste Regie, Beste Scenario, Beste Bijrol (Liu Kaichi) van de Twaalfde Hong Kong Film Awards (1993). Ook bekend als CAGEMAN.

Shadow of China

1991 | Thriller

Verenigde Staten 1991. Thriller van Mitsuo Yanagimachi. Met o.a. John Lone, Koichi Sato, Sammi Davis, Vivian Wu en Roy Chiao.

John Lone is uit China gevlucht in 1976 naar Hong Kong waar hij een kapitalist is geworden. Vivian Wu (die Lone's tweede vrouw was in THE LAST EMPEROR) is een vrouw die zich met zingen in leven houdt in een nachtclub. Roy Chiao en Lone leveren strijd over een locale krant en onroerend goed. Politieke problemen uit Hong Kong komen aan de orde met de steeds voortdurende vijandigheden van na WO II, en de teruggave van de Britse kolonie aan China in 1997. Het verhaal stelt niet veel voor. De uitstekende fotografie van Toyomichi Kurita zorgen ervoor dat de film niet verveelt. Scenario van Richard Maxwell en de regisseur naar de roman van Masaaki Nishiki Snake Head.

Bamboo In Winter

1990 | Drama

Verenigde Staten​/​​Hongkong SAR van China 1990. Drama van Bill Myers. Met o.a. Roy Chiao, Dennis Chan, Crystal Kwok, Stuart Ong en Mary Walter.

Kwok is een meisje dat op het Chinese platteland leeft. Ze is al een jaar afgestudeerd aan de universiteit en nu wacht ze op een baan die haar door de regering zou worden toegewezen. Ondertussen verzorgt ze haar zieke moeder en helpt haar vader (Chiao) op het veld. Ze heeft haar eigen wil en dat valt niet steeds in goede aarde bij de regeringsvertegenwoordiger in het dorp. De dagelijkse sleur wordt doorbroken door de komst van een rondreizende predikant (Chan). Een sfeerbeeld van het China waar geloofsvrijheid nog steeds een utopie is. De film werd duidelijk geproduceerd als propaganda voor de kerk en hierdoor mist hij zijn geloofwaardigheid. De vertegenwoordiger van de regering wordt een karikatuur en de priester is een rots in de branding die alle gevaren tart, met als wapen enkel zijn geloof. Banaal hypocriet scenario van Myers. Achter de camera stond John McCallum.

Above the Law

1990 | Misdaad, Actiefilm

Hongkong SAR van China​/​​Verenigde Staten 1990. Misdaad van Corey Yuen. Met o.a. Cynthia Rothrock, Roy Chiao, Yuen Biao en Karen Sheperd.

De Amerikaanse exponente van martial arts Rothrock speelt hier de detective Sandy Jones die de opdracht krijgt een moordenaar op te sporen. Een kroongetuige van een drugsaffaire werd met name voor de rechtszaak vermoord. De verdachte drugsbazen gaan vrijuit. De Chinees, die met de zaak is belast, is woedend en besluit het recht in eigen eigen handen te nemen en hij brengt een verdachte om. Sandy Jones verdenkt hem, uiteraard, want bij dit soort films moet je je verstand op nul zetten, maar iemand is hem voor geweest... Zoveelste in Hong Kong gedraaide martial arts-Chow productie, die daar meteen volle zalen lokt. In de andere rest van de wereld belanden dit soort spullen meteen op de rekken van de videozaken. Het verhaal werd geschreven door Barry Wong en Szeto Chuek Hon. Enkele spectaculaire actie- scènes dragen de merkstempel van Raymond Chow.

Bloodsport

1988 | Actiefilm, Biografie, Sportfilm

Verenigde Staten 1988. Actiefilm van Newt Arnold. Met o.a. Jean-Claude Van Damme, Bolo Yeung, Donald Gibb, Leah Ayres en Forest Whitaker.

De carrière van actieheld Van Damme kwam op stoom met dit martial arts-avontuur waarin hij als Amerikaanse soldaat Frank Dux - met een zware Frans-Belgische tongval - naar Hong Kong gaat om aan het eeuwenoude vechtsporttoernooi 'Kumite' deel te nemen. De film komt wat langzaam op gang, maar als de gevechten beginnen krijgt de liefhebber van doffe dreunen en rondspattend bloed waar voor zijn geld. Piepklein rolletje voor Forest Whitaker als CIA-agent. Bolo Yeung (Enter the Dragon) is de onsympathieke toernooifavoriet. Dux bestaat overigens echt en claimt als eerste westerling het toernooi te hebben gewonnen.

The Protector

1985 | Avonturenfilm, Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Hongkong SAR van China 1985. Avonturenfilm van James Glickenhaus. Met o.a. Jackie Chan, Danny Aiello, Roy Chiao, Victor Arnold en Kim Bass.

Spektakulaire en verrassend geestige aktie- en avonturenfilm met Chan en Aiello als twee Amerikaanse smerissen die naar Hong Kong worden gestuurd om daar een vermeende moordenaarsbende te lokaliseren. Chan en Aiello blijken uitstekend op elkaar ingespeeld, en het stuntwerk op vaak adembenemende lokaties in de haven en binnenstad van Hong Kong staat op hoog niveau. Al bij al een aangename verrassing van de regisseur van het nochtans bepaald onfrisse THE EXTERMINATOR.

Indiana Jones and the Temple of Doom

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Steven Spielberg. Met o.a. Harrison Ford, Kate Capshaw, Ke Huy Quan, Amrish Puri en Roshan Seth.

In deze tweede film over de avontuurlijk ingestelde archeoloog Indiana Jones moet hij op zoek naar gestolen kunstvoorwerpen en verdwenen kinderen in bergachtig Noord-India. Hij komt op het spoor van een allerakeligste cultus, die zich bezighoudt met roof, slavernij en zwarte magie. The Temple of Doom is uiterst spannend, maar absoluut ongeschikt voor te jonge kijkers (vanwege een gruwelijke mensenofferscène) of voor mensen die bang zijn voor kriebelbeestjes. Regisseur Spielberg beleefde weinig plezier aan het draaien van de film, maar leefde naderhand nog lang en gelukkig met actrice Kate Capshaw.

Game of Death II

1980 | Actiefilm

Hongkong SAR van China 1980. Actiefilm van Ng See-Yuan en Ng See-Yuen. Met o.a. Bruce Lee, Tong Lung, Huong Cheng-Li, Roy Horan en Roy Chiao.

Saai werkje over een kung-fu-vechter, die zijn broer wreekt nadat deze op de begrafenis van een vriend werd vermoord. Uiteindelijk blijkt dat de vriend niet dood is, maar dat hij juist de killer is, omdat de broer niet wilde meedoen met een onwelriekend drugshandeltje. Alleen interessant voor genre-fans en kijkers die in de openbare bibliotheek pagina 59 scheuren uit het boek [KL]De oosterse krijgskunst[KLE] (uitgave Rostrum Haarlem), waarop de foto van Bruce Lee staat afgedrukt. Het camerawerk is van Leung Hey-Ming.

Game of Death

1979 | Actiefilm, Misdaad

Verenigde Staten​/​​Hongkong SAR van China 1979. Actiefilm van Robert Clouse. Met o.a. Bruce Lee, Gig Young, Dean Jagger, Hugh O'Brian en Colleen Camp.

Producer Raymond Chow nam veertig minuten opnamen van Bruce Lee - van zijn laatste, niet voltooide film - en brouwde daar een verhaal van misdaad en wraak omheen; de pogingen om te voorkomen dat zou blijken dat er in de rest van de film een stand-in is gebruikt, werken bijzonder verwarrend. Scenario van Jan Spears. Camerawerk van Godfrey A. Godar. Gefilmd in Pananvision. Ook bekend als BRUCE LEE'S GAME OF DEATH.

Golden Needles

1974 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1974. Avonturenfilm van Robert Clouse. Met o.a. Joe Don Baker, Elizabeth Ashley, Jim Kelly, Burgess Meredith en Ann Sothern.

Oude, excentrieke miljardair Meredith belooft de mooie avonturierster Ashley een fortuin als ze een oud Chinees beeldje vindt, dat over magische krachten zou beschikken. Het beeldje stelt een man voor in wiens lichaam zeven naalden zijn geprikt. Wanneer deze naalden op precies dezelfde plaatsen in een menselijk lichaam worden gestoken, zouden ze voor een aanzienlijke verjonging zorgen. In Hong Kong rekruteert ze Baker en Kelly om het kleinood te stelen, dat in het bezit is van een machtige gangsterleider. Serieprodukt dat niet erg kan overtuigen. De onpersoonlijke regie en het vlakke spel van de hoofdrolspelers gaan uiteindelijk irriteren. Het zwakke scenario van S. Lee Pogostin en Sylvia Schneble wordt gecamoufleerd door vele actiescènes. Gilbert Hubbs deed camera en Lalo Schifrin schreef een routinescore. Ook bekend als THE CHASE FOR THE GOLDEN NEEDLES.