Mirco Garrone: montage.
Er zijn 8 films gevonden.

Anni felici

2013 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 2013. Drama van Daniele Luchetti. Met o.a. Kim Rossi Stuart, Micaela Ramazzotti, Martina Gedeck en Niccolò Calvagna.

Sfeervol gefilmde schets van de dynamiek binnen een Italiaans gezin in de jaren zeventig. Vader is een zelfzuchtige kunstenaar, moeder een behoeftige vrouw, en hun twee zoontjes groeien op in het spanningsveld tussen de twee. Iedereen snakt naar erkenning en kampt met het ontbreken daarvan. Regisseur Luchetti heeft wat tijd nodig om het verhaal op gang te brengen en zijn personages diepte te geven, maar weet uiteindelijk de juiste snaren te raken in dit prettige, bitterzoete drama.

La nostra vita

2010 | Drama

Italië​/​​Frankrijk 2010. Drama van Daniele Luchetti. Met o.a. Raoul Bova, Giorgio Colangeli, Elio Germano, Awa Ly en Stefania Montorsi.

Na een sterfgeval stort een man zich helemaal op zijn werk. Regisseur Lucheti laat het zien en toont en passant sterke beelden van hedendaags Italië.

Mio fratello è figlio unico

2007 | Komedie, Misdaad, Drama

Italië​/​​Frankrijk 2007. Komedie van Daniele Luchetti. Met o.a. Elio Germano, Riccardo Scamarcio en Diane Fleri.

De fascist Accio en zijn communistische broer Manrico komen in het Rome van de jaren zestig en zeventig tegenover elkaar te staan, maar willen wél hetzelfde meisje.

La siciliana ribelle

2008 | Misdaad, Drama

Italië​/​​Frankrijk 2008. Misdaad van Marco Amenta. Met o.a. Veronica D'Agostino, Gérard Jugnot, Marcello Mazzarella, Giulia Andò en Paolo Briguglia.

Nadat haar vader en broer zijn vermoord, neemt de zeventienjarige Siciliaanse Rita (uitstekende hoofdrol van D'Agostino) een ongebruikelijk besluit: ze besluit te getuigen tegen de maffiosi die verantwoordelijk zijn. Haar dagboeken staat ze af aan een aanklager. In Rome probeert ze, in een getuigenbeschermingsprogramma, met een nieuwe identiteit een eigen bestaan op te bouwen. Tikje sentimenteel drama, dat ook clichés niet uit de weg gaat, werd gebaseerd op ware gebeurtenissen in 1991. Regisseur Amenta maakte eerder over de werkelijke Rita een documentaire.

Caro diario

1993 | Komedie, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1993. Komedie van Nanni Moretti. Met o.a. Nanni Moretti, Renato Carpentieri, Antonio Neiwiller, Moni Ovadia en Valerio Magrelli.

Nanni Moretti (die zichzelf speelt) houdt een dagboek bij, waaruit hij drie hoofdstukken voorleest. Frisse en lichte komedie die op bedekte wijze bittere kritiek levert op de Italiaanse samenleving.

Love Dream

1988 | Fantasy, Romantiek

Italië 1988. Fantasy van Charles Finch. Met o.a. Christopher Lambert, Joaquim de Almeida, Diane Lane, Francesco Quinn en Claudia Ohana.

Lambert in een film die niet zo bij zijn karakter past (THE SICILIAN was geschikter) als een popzanger die zich na de dood van zijn broer verbitterd teruggetrokken heeft aan de Middellandse Zee en een fles aan de waterlijn vindt met een fraaie geest erin, waar hij - hoewel aanvankelijk sceptisch - verliefd op wordt. Als zij zijn dode broer niet kan terugbrengen (wel is er een kort contact), laat hij de geest weer verdwijnen en smijt de fles weg, maar hij komt de volgende dag op het strand het lelijke evenbeeld van de geest tegen. Debutant Finch (zoon van Peter) schreef het rammelende script en regisseerde de ongeloofwaardige film met weinig gevoel voor drama. Het spel is ook niet al te best.

Diavolo in corpo

1986 | Drama, Erotiek

Italië 1986. Drama van Marco Bellocchio. Met o.a. Maruschka Detmers, Federico Pitzalis, Riccardo De Torrebruna, Claudio Botosso en Catherine Diament.

De Italiaanse filmversie van het gelijknamige boek van Raymond Radiguet, gaat over een dwangmatige behoefte aan seks en een overdreven hunkering naar liefde, die grenzen aan de waanzin. Helaas is de film traag en vervelend met teveel naaktscenes én een fellatioscene, wat tamelijk gewaagd is voor een publieksfilm. De Nederlandse actrice Detmers speelt goed (en is mooi).

Enrico IV

1984 | Drama

Italië 1984. Drama van Marco Bellocchio. Met o.a. Marcello Mastroianni, Claudia Cardinale, Latou Chardons en Luciano Bartoli.

De titel mag dan hetzelfde zijn als die van Shakespeare's klassieker, deze film is een betrekkelijk eigentijds drama over een gek, die ervan overtuigd is dat hij een Duitse keizer uit de 11de eeuw is. Luigi Pirandello schreef het toneelstuk in 1922 en deze vrij bewerkte filmversie is een Pirandelli-achtig raadsel dat de aard van de waarheid, de waanzin, de logica en de werkelijkheid ter discussie stelt. De charismatische Mastroianni speelt de hoofdrol met als tegenspeelster de altijd even voortreffelijke Cardinale, een aristocratische schoonheid die hij liefheeft en verliest. De opmerkelijke muziek van Astor Piazzolla vormt de achtergrond voor de langere passages van deze mooie film, die bedoeld is voor bioscoopbezoekers met geduld. Prachtige decors, oogverblindende kostuums en een nauwgezette regie door Bellocchio maken deze film bijna klassiek. Alleen het tempo ligt wat laag, maar in deze omstandigheden is dat noodzakelijk. Engelse titel Henry IV.