Richard Easton

Acteur

Richard Easton is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Finding Forrester

2000 | Drama

Verenigde Staten 2000. Drama van Gus Van Sant. Met o.a. Sean Connery, Rob Brown, F. Murray Abraham, Anna Paquin en Busta Rhymes.

Een basketbalveldje in de Bronx. Een groepje tieners kijkt op naar een raam van een oud gebouw. Vaag tekent een contour zich af. Niemand weet wie de man is. Het enige dat ze weten is dat hij nooit zijn appartement verlaat. Op een dag wordt Jamal (Brown) door zijn vrienden opgehitst om in te breken. Het loopt mis. Jamal weet te ontkomen maar vergeet zijn rugzak met zijn zelfgeschreven verhalen. Als hij de volgende dag langs loopt ploft de tas op straat. Alles zit er nog in maar de verhalen zijn zorgvuldig gecorrigeerd. Hij besluit de zonderlinge man te bezoeken. Onderschatte film met Connery als fragiele kluizenaar.

Dead Again

1991 | Thriller, Mysterie, Drama

Verenigde Staten 1991. Thriller van Kenneth Branagh. Met o.a. Kenneth Branagh, Emma Thompson, Andy Garcia, Derek Jacobi en Robin Williams.

Branagh staat als regisseur bekend om zijn weelderige Shakespeare-verfilmingen, maar voor de stijlvolle thriller Dead Again liet hij zich inspireren door Hitchcock (met name diens Rebecca) en Orson Welles (The Third Man). Hij speelt zelf een detective die geobsedeerd raakt door een vrouw met geheugenverlies (Thompson) en haar mysterieuze nachtmerries over een beruchte moordzaak uit de jaren veertig. Branagh trekt alle registers open voor een ode die op het randje van persiflage balanceert, maar lang blijft boeien en verrassen. Met geslaagde bijrollen van Derek Jacobi en Robin Williams.

Bruges-la-morte

1976 | Drama, Experimenteel, Horror

Verenigde Staten 1976. Drama van Ronald Chase. Met o.a. Richard Easton, Kristin Milward, Anthony Daniels en Gwen Whitby.

Paul (Easton) idealiseert zijn overleden echtgenote op haast morbide wijze. Het is zijn strijd tegen een wereld die hij zelf heeft gecre[KA3]eerd en die uiteindelijk resulteert in zijn wedergeboorte. Dit verhaal vormt het uitgangspunt van de film met dubbelzinnige personages en symbolische nachtelijke tochten over een kanaal. Er is een toneelgezelschap, dat een stuk opvoert met een man die op een kerkhof in het huwelijk treedt in een wereld, bevolkt door schaduwen van droomfiguren, magi[KA3]ers, pierrots en geesten, terwijl er zich bovennatuurlijke gebeurtenissen voordoen. Het regiedebuut van Chase, een kunstschilder die zich baseerde op het werk van James Ensor voor de kostuums en de maskers. Het scenario is van regisseur Chase en Pier Farri naar de roman van Georges Rodenbach, waaraan zij hun eigen (Amerikaanse) interpretatie gaven. Het camerawerk is van regisseur Chase, die op locatie in Brugge filmde en de camera hanteerde als een schilderspalet met penselen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Easton op televisie komt.

Reageer