José-Maria Berzosa

Regisseur, Acteur

José-Maria Berzosa is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Vice vertu et vice versa

1996 | Komedie

Frankrijk 1996. Komedie van Françoise Romand. Met o.a. Florence Thomassin, Anne Jacquemin, Marc Lavoine, Serge Dupire en Curtis Efoua Ela.

Alice Mercier (Jacquemin) en Barbara Franklin (Thomassin) zijn buren en lijken uiterlijk op elkaar. Verder zijn ze complete tegenpolen. Alice is een werkloze schrijfster die financieel aan de grond zit, waardoor ze de voogdij over haar zoontje dreigt kwijt te raken. Barbara is een eenzame ex-callgirl die achtervolgd wordt door haar verleden. Ze hebben geen contact met elkaar totdat Barbara op een avond de sleutels van haar appartement vergeten is. De twee worden dikke vriendinnen, maar de trotse Alice weigert geld of hulp van Barbara, die onwaarschijnlijk veel contacten lijkt te hebben. Op een dag besluiten ze van identiteit te wisselen voor een sollicitatiegesprek van Alice. Dit heeft even indringende als onverwachte gevolgen. Leuk gebracht portret van twee vrouwen die overhoop liggen met het leven. De twee hoofdrollen schitteren, terwijl de twee mannen die ze ontmoeten (zanger Lavoine en Dupire) niet in hun schaduw kunnnen staan. Het scenario van Charles Staub en regisseur Romand naar een verhaal van Alain Riou is niet erg waarschijnlijk, maar wel lekker ontspannend, ondanks een wat lang uitgesponnen start. Het camerawerk is van Mario Barroso.

Jorge-Luis Borges

1969 | Biografie, Documentaire, Historische film

Frankrijk 1969. Biografie van André Camp en José-Maria Berzosa.

Het oeuvre van deze beroemde schrijver-filosoof vormt een levendige reflectie op alle soorten wereldliteratuur door de eeuwen heen en geeft zo een ruwe schets van wat hij de 'Bibliotheek van Babel' noemt. Hij vertelt over zijn bestaan tussen de boeken, terwijl de stad Buenos Aires, in al zijn werk vertegenwoordigd als een geheimzinnige draad, zich aftekent. Voorts over de arbeid, de dagen en de nachten. Hij onthult zijn grote thema's: de tijd, de dood en de persoonlijke identiteit.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José-Maria Berzosa op televisie komt.

Reageer