Ilse Uitterlinden

1956 Acteur

Ilse Uitterlinden (1956) is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Dagen, maanden, jaren

1996 | Drama, Korte film

Nederland 1996. Drama van Bie Boeykens. Met o.a. Alain van Goethem, Ilse Uitterlinden, Peter Gorissen, André Simon en Frank Focketyn.

Een jonge, zwarte student ziet na zeven jaar zijn moeder toevallig terug op straat in Rotterdam. Op het moment van herkenning denkt zij terug aan de laatste week die ze samen hebben doorgebracht voordat zij hem, zijn broer en hun vader heeft verlaten voor een ander om een totaal nieuw leven te beginnen

Beck: De gesloten kamer

1993 | Thriller, Misdaad

Nederland/België 1993. Thriller van Jacob Bijl. Met o.a. Jan Decleir, Els Dottermans, Warre Borgmans, Jakob Beks en Geert de Jong.

Naar een roman van Maj Sj[KA3]owall en Per Wahl[KA3]oo. De actie is naar Antwerpen verplaatst. Hersteld van een kogelwonde krijgt Beck (Decleir) een zaak die niemand interesseert: in een van binnenuit afgesloten kamer werd een oude man vermoord door een kogel zonder dat er een wapen gevonden werd.

Klein Londen, Klein Berlijn

1988 | Oorlogsfilm

België 1988. Oorlogsfilm van Dré Poppe. Met o.a. Paul Cammermans, Ilse Uitterlinden, Wim Danckaert, Hilde Uitterlinden en Hans Royaards.

Geslaagd Vlaams oorlogsdrama in de vorm van een miniserie, gesitueerd in een dorpje vlak voor, tijdens en na de Duitse inval van 1940 met Cammermans als centrale figuur, baas van een uitgeleefde leerlooierij en vader van twee zonen. De tegenstellingen tussen de pro-Duitse bourgeoisie uit het dorp en de meer volkse bewoners van het gehucht komen goed tot hun recht. Goede familiekroniek maar een Vlaamse 'Heimat'-serie kan men het onmogelijk noemen.

De boot naar Spanje

1986 | Drama

België 1986. Drama van Willy Vanduren. Met o.a. Gaston Berghmans, Leo Martin, Ilse Uitterlinden en Vic De Wachter.

George (Martin) met de Amerikaanse slee en gepensioneerde Desirée (Berghmans) zijn kameraden. Het leven bij Desiré thuis wordt hem aardig zuur gemaakt door zijn vrouw, zoon en schoondochter. Alleen zijn kleindochter geeft om hem. Het is binnenkort Sinterklaas. Ze willen als Piet en Sint wat geld verdienen, maar de zaken willen niet vlotten. Sentimentele tv-film alleen geschikt voor de tijd Sinterklaas, overigens zonder goede afloop.

Permeke

1985 | Documentaire

België/Verenigd Koninkrijk/Frankrijk 1985. Documentaire van Henri Storck en Patrick Conrad. Met o.a. Ilse Uitterlinden, Paul Steenbergen en Paul Permeke.

In deze half documentaire, half fictieve avondvullende speelfilm hebben de makers met wisselend succes de grenzen tussen documentaire en speelfilm proberen te doorbreken en het genre van de didactische kunstfilm anders willen beoefenen. Bovendien koppelen zij de zakelijke toon van de instructie aan lyrische en romantische ontboezemingen. Zij hebben de platgetreden paden van de traditionele kunstfilm verlaten om in een originele formule het leven en werk van de Vlaamse expressionistische kunstschilder en beeldhouwer Constant Permeke op te roepen. Deze film levert een bijdrage tot een nadere kennismaking met de schilder en nodigt uit om verder op zoek te gaan naar het wezenlijke van zijn kunst.

De Vlaschaard

1983 | Drama

België 1983. Drama van Jan Gruyaert. Met o.a. Vic Moeremans, René Van Sambeek, Dora van der Groen, Gusta Gerritsen en Dirk Celis.

Een generatieconflict over landbouwmethoden ontaardt in slaande ruzie als een boerenzoon niet alleen kritiek heeft op tijdstip en plaats van vlas zaaien maar het ook nog aanlegt met een boerenmeid. Scriptschrijver en regisseur Gruyaert wijfelt in De Vlaschaard, naar het gelijknamige boek uit 1907 van Stijn Streuvels, tussen het maken van een kunstfilm en een plattelandsdrama. Het resultaat is een wat onduidelijk verhaal met enkele mooie beelden. Men kan van alle vlas geen goed garen spinnen. Vic Moeremans won desondanks een Gouden Kalf voor zijn rol als boer.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ilse Uitterlinden op televisie komt.

Reageer