Edmund Grainger: productie.
Er zijn 11 films gevonden.

Cimarron

1960 | Western, Drama

Verenigde Staten 1960. Western van Anthony Mann. Met o.a. Glenn Ford, Maria Schell, Anne Baxter, Arthur O'Connell en Russ Tamblyn.

Epische western naar de gelijknamige roman van Edna Ferber, over een heldhaftige pionier genaamd Yancey (Ford). Samen met zijn vrouw Sabra (Schell) probeert hij in 1889 tijdens de zogeheten Oklahoma Land Rush een stuk kostbare grond te veroveren. Dat mislukt, waarna een leven vol tegenspoed en geweld (meerdere outlaws bezoeken het stadje Osage) volgt. In tegenstelling tot de eerdere verfilming uit 1931 kabbelt Manns adaptatie vrij ongeïnspireerd voort, ondanks de grootse opzet en de sterrencast. De film flopte dan ook, volgens Mann was dat de schuld van inmenging door studio MGM.

Never So Few

1959 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1959. Oorlogsfilm van John Sturges. Met o.a. Frank Sinatra, Gina Lollobrigida, Peter Lawford, Steve McQueen en Richard Johnson.

Tijdens de oorlog in Birma krijgen twee Amerikaanse officieren, Tom Reynolds (Sinatra) en De Mortimer (Johnson), de opdracht in Calcutta een dokter en geneesmiddelen op te halen. Onderweg beleven ze heel wat avonturen met de guerilla-strijders, maar ook met de sensuele Lollobrigida. Een super-de-luxe soaper met een ongelukkige mengeling van actie, humor en romantiek, typisch voor dit soort producties van vlak voor 1960. Het is goed gemaakt, maar na consumptie onmiddellijk weer vergeten. Millard Kaufman bewerkte de bestseller van Tom Chamales en had het geluk dat een aantal topacteurs aangetrokken werd om de rollen te vertolken. Camerawerk van William H. Daniels. Gedraaid in CinemaScope.

Green Mansions

1959 | Drama, Avonturenfilm, Western

Verenigde Staten 1959. Drama van Mel Ferrer. Met o.a. Audrey Hepburn, Anthony Perkins, Lee J. Cobb, Sessue Hayakawa en Henry Silva.

W.H. Hudsons romance, die zich afspeelt in Zuid-Amerika, lijdt onder het spel van Hepburn als Rima het Vogelmeisje, dat er door het lot toe is veroordeeld dat zij het reservaat nooit zal verlaten. Audrey is totaal niet op haar plaats in deze rol. Perkins is beter als de verwarde mannelijke hoofdrolspeler.

Torpedo Run

1958 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1958. Oorlogsfilm van Joseph Pevney. Met o.a. Glenn Ford, Ernest Borgnine, Diane Brewster, Dean Jones en L.Q. Jones.

Een slordig wraakverhaal uit WO II over duikbootcommandant luitenant ter zee Barney Doyle (Ford) wiens gezin aan boord is van een Japans schip met gevangenen, dat hij moet opblazen. Scenario van Richard Sale en William Wister Haines naar een verhaal van Sale. Camerawerk van George Folsey.

The Sheepman

1958 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1958. Western van George Marshall. Met o.a. Glenn Ford, Shirley MacLaine, Leslie Nielsen, Mickey Shaughnessy en Edgar Buchanan.

Deze wat overgewaardeerde western heeft een komische noot die soms niet terecht is. Ford komt met een kudde schapen aan in het gebied waar rancher Nielsen de dienst uitmaakt. Nielsen wil de dieren niet in zijn buurt te hebben, en hij probeert eerst op vredelievende wijze - en later hardhandig - Ford en zijn kudde weg te krijgen. Shaughnessy is komisch, maar het neerschieten van schaapherder Gonzalez-Gonzalez is helemaal niet humoristisch. De film is niet echt grimmig, terwijl dat wel bij een dergelijke actiefilm hoort. James Edward Grant schreef het verhaal dat door William Bowers Grant en William Roberts bewerkt werd. Het camerawerk is van Robert Bronner.

The Treasure of Pancho Villa

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van George Sherman. Met o.a. Rory Calhoun, Shelley Winters, Gilbert Roland, Joseph Calleia en Fanny Schiller.

Opnieuw een western gebaseerd op een verhaal van J. Robert Bren en Gladys Atwater, bewerkt door Niven Busch. Een Amerikaan (Calhoun) heeft sympathie voor de Mexicaanse revolutieleider Pancho Villa. Samen met een officier (Roland) van Villa's troepen, pleegt Villa overvallen in Amerika om zijn kas te spekken. Beladen met goud zijn ze onderweg, en dan lopen ze in een hinderlaag van de Mexicaanse troepen. Calleia blijkt hen verraden te hebben toen hij zelf niet in staat bleek de schat te pakken te krijgen. Het ziet er dan slecht uit voor Calhoun en Roland.

The Devil's Canyon

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Virginia Mayo, Dale Robertson, Stephen McNally, Arthur Hunnicutt en Robert Keith.

Fraaie western met Reynolds als voormalig wetsdienaar die in de gevangenis belandt na een dubbele moord. Daar treft hij de licht ontvlambare Jessie Gorman, broer van zijn slachtoffers, en diens vriendin Abby. Zij voelt wel wat voor beide heren. Testosteron, kogels en ontsnappingspogingen zwepen de spanning verder op. Eén van de eerste 'natural vison 3D' films in een lange rij 'deepies' die de Hollywoodcrisis, als gevolg van de toenemende tv-competitie, moesten bezweren.

Split Second

1953 | Romantiek, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1953. Romantiek van Dick Powell. Met o.a. Stephen McNally, Alexis Smith, Jan Sterling, Paul Kelly en Richard Egan.

Een zeer bekwame bezetting geeft klasse aan het verhaal van de ontsnapte en veroordeelde McNally die mensen gijzelt op een plek waar bommen worden getest. De oorspronkelijke versie was 3- D.

Blackbeard, the Pirate

1952 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Avonturenfilm van Raoul Walsh. Met o.a. Robert Newton, Linda Darnell, William Bendix, Keith Andes en Richard Egan.

Met evenveel overgave (of minder vriendelijk gezegd: overacting) als hij Long John Silver speelde in Treasure Island (1950), maakt Newton van Zwartbaard een luidruchtige piraat, die prachtig met vet Schots accent het piratenstopwoordje Arrrrrrr declameert. De best gekapte man op zijn schip, Robert Maynard (Andes), is eigenlijk een spion van de Britse regering. En dan heeft Blackbeard het ook nog aan de stok met zijn rivaal, de kaper Morgan. Amusante technicolorfilm van de man die met The Thief of Bagdad al in 1924 een klassieke avonturenfilm maakte.

The Racket

1951 | Film noir, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1951. Film noir van John Cromwell. Met o.a. Robert Mitchum, Robert Ryan, Lizabeth Scott, William Talman en William Conrad.

Thomas McQuigg (Mitchum) is een van de weinige eerlijke politiemensen in het korps van de Amerikaanse stad waar Nick Scanlon (Ryan) de baas is van de misdadigers. Scanlon krijgt versterking van een nationaal misdaadsyndicaat dat met slinkse wegen probeert een corrupte rechter te installeren. Maar Scanlon en McQuigg zijn meer van de ouderwetse, hardhandige school. Deze verder weinig opzienbarende film noir moet het hebben van het onderkoelde spel van Mitchum en de pittige performance van Ryan. Nicholas Ray, Tay Garnett en anderen namen stukjes regie voor hun rekening, maar mochten niet op de aftiteling.

The Devil's Party

1938 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 1938. Thriller van Ray McCarey. Met o.a. Victor McLaglen, Paul Kelly, William Cargan, Beatrice Roberts en Frank Jenks.

Een Agatha Christie-achtige thriller over een bijeenkomst van oud-huurders, die in de nacht van de reunie één voor één worden vermoord. Genietbaar.