Eitan Mansuri

Producer

Eitan Mansuri is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Foxtrot

2017 | Drama

Israël/Zwitserland/Duitsland/Frankrijk 2017. Drama van Samuel Maoz. Met o.a. Lior Ashkenazi, Sarah Adler, Yonaton Shiray, Shira Haas en Dekel Adin.

Absurdistisch drama over hedendaags Israël, verdeeld over drie hoofdstukken. In hoofdstuk 1 zien we hoe echtpaar te horen krijgt dat hun zoon, soldaat in het Israëlische leger, is omgekomen 'bij het uitoefenen van zijn plicht'. In hoofdstuk 2 zien we die zoon en zijn eenheid de verveling verdrijven bij een wegversperring. En wat er in hoofdstuk 3 gebeurt verklappen we niet. Gewaagde, maar bijzonder geslaagde (en ook gelaagde) vertelling van Maoz (Lebanon), die in zijn film meermalen van toon wisselt, maar evenwel een evenwichtige, fenomenale film afleverde.

Abulele

2015 | Jeugdfilm

Israël 2015. Jeugdfilm van Jonathan Geva. Met o.a. Yoav Sadian, Idan Barkai, Bar Minali, Makram Khoury en Nati Kluger.

Jeruzalem heeft een verrassend levendige jeugdfilmindustrie, met deze internationaal populaire Abulele als fraai zij het wat tam voorbeeld. Titelmonster Abulele is een twee meter hoog, harig monster (gemaakt met de computer), met een voorliefde voor het ondersteunen van behoeftige kinderen. Adam is zo'n behoeftig kind, met emotioneel afwezige ouders na het overlijden van zijn oudere broer. Dus levert de vervaarlijke haarbal genegenheid, erkenning, en anti-pestles. En lest best, een vriendinnetje. Panische (leger)volwassenen, zoals in E.T., zorgen voor problemen.

The Congress

2013 | Sciencefiction, Animatie

Israël/Duitsland/Polen/Luxemburg/Frankrijk/België 2013. Sciencefiction van Ari Folman. Met o.a. Robin Wright, Harvey Keitel, Paul Giamatti, Jon Hamm en Kodi Smit-McPhee.

Robin Wright, een actrice op haar retour, gespeeld door Robin Wright, krijgt van Miramount een allerlaatste aanbod: de studio zal haar lichaam scannen om naar eigen inzicht in films te kunnen gebruiken. Ze stemt toe, om haar gehandicapte zoontje te kunnen onderhouden. Haar avatar belandt in een uitzinnige digitale wereld, in een vrije interpretatie van een sf-roman van de Pools-Russische schrijver Stanislaw Lem, door Israëlische cineast Ari Folman (Waltz with Bashir). Een beetje Orwell, een vleugje Faust en geweldige animatie, maar Folmans commentaar op de evolutie van de filmwereld is weinig subtiel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Eitan Mansuri op televisie komt.

Reageer