Gustav Danielsson

Cameraman

Gustav Danielsson is cameraman.
Er zijn 1 film en 1 serie gevonden.

Black Mirror

2011 | Drama, Sciencefiction, Thriller, Televisieserie

2011. Drama van Charlie Brooker. Met o.a. Rory Kinnear, Lindsay Duncan, Daniel Kaluuya, Jodie Whittaker en Roy Marsden.

Miniserie met losstaande afleveringen, met verschillende personages, rondom het thema Black Mirror, oftewel het scherm van een computer, tv of smartphone. Een serie over schandaaltjes op tv en YouTube, over talentenshows en geïmplanteerde camera's, kortom over onze op hol geslagen relatie met entertainment en technologie. De bedenker van de serie, Charlie Brooker, houdt van gadgets maar is er ook ambivalent over. Zo beschreef hij in The Guardian dat hij las dat er een videospel voor wc's bestaat, waarbij je bepaalt wat er gebeurt door je urinestraal van links naar rechts te bewegen. Zijn verbazing over de moderne tijd klinkt door in Black Mirror. Brooker is een bewonderaar van de cultserie The Twilight Zone, uit de jaren vijftig en zestig.

You, the Living

2007 | Drama, Komedie

Zweden/Duitsland/Frankrijk/Denemarken/Noorwegen/Japan 2007. Drama van Roy Andersson. Met o.a. Kemal Sener, Jessika Lundberg, Björn Englund, Leif Larsson en Elisabeth Helander.

De opvolger van Songs from the Second Floor, van de Zweedse meester Roy Andersson, is opnieuw opgebouwd uit droogkomische, perfect gekadreerde stillevens over kleine lieden met grote dromen, nietige krabbelaars die niet gehoord worden. Andersson vertelt in vijftig scènes onder andere het verhaal van een wraakzuchtige kapper, een dikke dame die vrijt met een ouderwetse soldatenhelm op haar hoofd en een meisje dat verliefd is op een gitarist. De scènes ademen Scandinavische melancholie, ook door de stemmige begeleidende muziek. Vooral succesvol op eigenzinnige filmfestivals als Fantasporto.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gustav Danielsson op televisie komt.

Reageer