Maria Denis

Acteur

Maria Denis is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Private Angelo

1949 | Oorlogsfilm, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Oorlogsfilm van Peter Ustinov en Michael Anderson. Met o.a. Peter Ustinov, Maria Denis, Godfrey Tearle, Robin Bailey en Marjorie Rhodes.

Lafaard in het Italiaanse leger presteert het om als held te worden aangezien door de stadsbewoners. Meestal leuke komedie, veel lol.

La Danse de mort

1948 | Drama

Frankrijk 1948. Drama van Marcel Cravenne. Met o.a. Eric von Stroheim, Denise Vernac, Maria Denis, Margo Lion en Marie Olivier.

Na twee films ging Cravenne definitief naar de televisie; een verlies voor de film. Deze film is de bewerking van het sombere en pessimistische drama over haat en eenzaamheid van August Strindberg. Het speelt in een van zichzelf al onheilspellende omgeving: een gestrafte op een eiland met een heftig contrast tussen het zwarte en het witte (fotografie van Robert le Febvre). Von Stroheim blijft onvergetelijk in zijn laatste grote rol op het witte doek, soms krachtig, soms verontrustend. Blijkbaar nam hij tevens deel aan zowel de bewerking van het stuk als aan de regie.

Canal Grande

1943 | Komedie

Italië 1943. Komedie van Andrea Di Robilant. Met o.a. Maria Denis, Camillo Pilotto, Alanova, Cesco Baseggio en Fedele Gentile.

Speelt eind achttiende eeuw. De gondeliers van Venetië voelen zich bedreigd door de komst van een nieuwe stoombootdienst. De leider van de protesterende gondeliers, tevens kampioen van de Grand Canal bootrace, verschilt met zijn zoon van mening over deze modernisering. De zoon is de minnaar van een rijke, buitenlandse vrouw en verlaat zijn familie. Hij werkt als stuurman van een stoomboot om in zijn onderhoud te voorzien, en zijn vader voelt zich verraden. Wanneer deze gewond raakt bij een ongeluk, neemt de zoon de plaats van zijn vader in bij de jaarlijkse bootrace. De jongeman wint de race en trouwt met een meisje uit de buurt, zodat de relatie met zijn vader zich weer herstelt. Een eenvoudige vertelling over het conflict tussen vooruitgang en traditie. De bootrace is gedeeltelijk in kleur opgenomen.

La Vie de Bohème

1942 | Drama, Romantiek

Frankrijk 1942. Drama van Marcel L'Herbier. Met o.a. Maria Denis, Afred Adam, Giselle Pascal, Suzy Delair en Louis Salou.

Vier berooide artiesten leiden een vrolijk leven in het Quartier Latin van de vorige eeuw. De vriendin van één van hen wil hem financieel niet tot last zijn en wordt de maintenée van een rijkaard. Ze keert terug in hun atelier om aan de tering te sterven. Net als CARMEN hetzelfde jaar een opera-verfilming zonder zang, met Puccini's composities als achtergrondmuziek. Regie en acteren maken de vrolijke beginscènes aanstekelijk, maar wie bij de opera al moeite had met Mimi's zingend de laatste adem uitblazen, zal zich helemaal in een niet gezongen sterfscène verslikken.

La compagnia della teppa

1941 | Drama

Italië 1941. Drama van Corrado D'Errico. Met o.a. Maria Denis, Adriano Rimoldi en Corrado Racca.

Een schitterende produktie met fraaie beelden en een bekwame regie. Dat is, ondanks het onevenwichtige spel, de verdienste van dit kostuumdrama met politieke intrige. Plaats van handeling is Milaan in de tijd van het Napoleontische bewind. Jonge edellieden komen samen om een samenzwering tegen de heersende klasse voor te bereiden. Helaas spelen enkele van hen een dubbelrol, hetgeen voor iedereen gevaar oplevert.

Addio giovinezza

1940 | Romantiek

Italië 1940. Romantiek van Ferdinando M. Poggioli. Met o.a. Maria Denis, Adriano Rimoldi, Clara Calamai en Carlo Campanini.

Het verhaal speelt in Turijn in het jaar 1910. Een student is verliefd op een meisje, maar een femme fatale doet alles om de jongeman in haar ban te krijgen. Dat lukt niet, maar tot haar genoegen is ze er wel in geslaagd het lieve meisje jaloers en verdrietig te maken. Goede regie en prachtig spel.

Joe il rosso

1936 | Misdaad

Italië 1936. Misdaad van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Armando Falconi, Ada Dondini, Barbara Monis en Maria Denis.

Een kostbaar schilderij verdwijnt uit een luxe villa en oom Joe (Falconi), bijgenaamd `il rosso` (de rooie), komt uit de VS over om de zaak te onderzoeken. Hij doet zichzelf voor als detective maar is in feite een gangster. Ondanks de twijfels slaan de familieleden met open mond gade, hoe Joe op briljante wijze deze complexe zaak oplost. Het laatste deel van de film vormt een parodie op vele politiefilms uit die tijd, en is een coup de théâtre van achtervolgingsscènes en ontsnappingen. Zeer amusant.

Re burlone

1935 | Historische film, Drama

Italië 1935. Historische film van Enrico Guazzoni. Met o.a. Armando Falconi, Maria Denis en Luisa Ferida.

Eind achttiende, begin negentiende eeuw aan het Keizerlijk hof van Franz II van Oostenrijk-Hongarije. Politieke strubbelingen te over: Keizer Franz ziet de Franse revolutie totaal niet zitten, een Duitse prinses legt een claim op de Elzas en tenslotte staan de zegevierende legers van Napoleon aan de grenzen. In december 1805 tekent de Keizer de Vrede van Pressburg waarbij hij Venetië, Tirol en Vorarlberg verliest. Decors en kostuums zijn schitterend, historisch klopt het allemaal wel zo'n beetje, al huppelt de film vrolijk over allerlei détails heen. Zeer de moeite waard.

Seconda B

1934 | Komedie

Italië 1934. Komedie van Goffredo Alessandrini. Met o.a. Maria Denis, Sergio Tofano, Dina Perbellini en Ugo Ceseri.

Een paar studenten halen kwalijke grappen en practicaljokes met hun professor uit. Aldus het thema van deze zeer gedateerde komedie. Niks bijzonders. De grappen en humor doen in deze tijd flauw en kinderachtig aan.

Treno popolare

1933 | Komedie

Italië 1933. Komedie van Raffaello Matarazzo. Met o.a. Marcello Spada, Maria Denis en Lina Gennari.

Luchtig vermaak, echt leuk om naar te kijken, zonder veel verhaal. Tijdens een reisje langs een rivier doen zich een reeks voorvallen voor, die goed aflopen. Een tikje subtiliteit en een beetje sentimenteel, geheel op locatie en aan boord van een echte trein gefilmd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Maria Denis op televisie komt.

Reageer