Charles Schnee: scenario en productie.
Er zijn 12 films gevonden.

Two Weeks in Another Town

1962 | Drama

Verenigde Staten 1962. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Edward G. Robinson, Cyd Charisse, George Hamilton en Claire Trevor.

Een te ambitieuze poging om de roman van Irwin Shaw, over de problemen van een filmploeg bij het maken van een film in Rome, op een intellectuele manier voor de camera te brengen. Scènes uit THE BAD AND THE BEAUTIFUL worden gebruikt als film in de film. Charles Schnee tekende voor het scenario en Milton Krasner verzorgde de fotografie.

Butterfield 8

1960 | Drama, Komedie, Romantiek, Thriller

Verenigde Staten 1960. Drama van Daniel Mann. Met o.a. Elizabeth Taylor, Laurence Harvey, Eddie Fisher, Dina Merrill en Mildred Dunnock.

Gloria Wandrous (Taylor) wisselt regelmatig van partner en neemt het niet zo nauw met de (toen geldende zedelijke) moraal. Eigenlijk heeft ze een hekel aan haar leven als dure prostituee, en zou ze er graag mee willen ophouden, maar de wilskracht ontbreekt. Tenslotte wordt ze verliefd op twee mannen uit haar kringetje: jazz-musicus Steve (Fisher) en playboy Weston (Harvey) - de laatste voelt ook veel voor haar en wil zich laten scheiden van zijn vrouw Emily (Merrill). De film wordt gedragen door het degelijke acteerwerk van de hoofdrollen en Taylor kreeg een Oscar voor haar rol, want het smartelijke scenario (van Charles Schnee en John Michael Hayes) stelt niet zoveel voor. Gebaseerd op het boek van John O'Hara.

Until They Sail

1957 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1957. Drama van Robert Wise. Met o.a. Jean Simmons, Joan Fontaine, Paul Newman, Piper Laurie en Sandra Dee.

Rechtbankmelodrama dat in Nieuw-Zeeland speelt in WO II over vier zussen (Fontaine, Simmons, Laurie en Dee) die liefde, misère en moord meemaken. Naar het verhaal van James A. Michener door Robert Anderson tot scenario bewerkt. Camerawerk van Joseph Ruttenberg. Gefilmd in CinemaScope.

The Wings of Eagles

1957 | Biografie, Drama

Verenigde Staten 1957. Biografie van John Ford. Met o.a. John Wayne, Maureen O'Hara, Dan Dailey, Ward Bond en Ken Curtis.

Wayne speelt de rol van `Spig` Wead, [KA1]e[KA1]en van de vliegtuigpioniers van het Amerikaanse leger. Na een ongelukkige val, raakt hij verlamd. Met veel moeite leert hij met behulp van twee stokken weer lopen. Hij gaat naar Hollywood, waar hij scenario`s begint te schrijven, o.a. voor films van Ford (geniale parodie van Bond). Als WO II uitbreekt geeft hij zich op bij de marine als adviseur. Met veel humor in beeld gebrachte bio van Frank W. 'Spig' Wead, ook al is de film sterk geromantiseerd. Zeker niet één van Fords beste, maar de acteurs leven zich zo in hun rol in dat het een plezier blijft hen bezig te zien. Scenario is van Frank Fenton en William Wister Haines. Voor het camerawerk was Paul C. Vogel verantwoordelijk.

Somebody Up There Likes Me

1956 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1956. Biografie van Robert Wise. Met o.a. Paul Newman, Pier Angeli, Everett Sloane, Sal Mineo en Steve McQueen.

Het geromantiseerde verhaal over het leven van van Rocky Graziano, het heetgebakerde straatvechtertje, dat wereldkampioen lichtgewicht boksen werd. De film is strak opgebouwd volgens het klassieke Hollywood-bio-recept van de jaren 1950-60: er wordt een indrukwekkende parallel getrokken tussen zijn vuistgevechten in de buurt en zijn triomfen in de ring. De film gaf de kans aan een hele nieuwe generatie van jonge acteurs: Newman, Mineo, McQueen en Loggia. Vooral Newman was de onmiddellijke ontdekking, ook al was hij in feite slechts een tweede keuze, want oorspronkelijk zou James Dean deze rol gespeeld hebben, ware het niet dat hij kort voor het begin van de opnamen verongelukte. Joseph Ruttenberg won een Oscar voor de sfeervolle zwart-wit fotografie. De titelsong wordt gekweeld door Perry Como, en het scenario is van Ernest Lehmann naar de biografie van Rowland Barber.

Jeopardy

1953 | Drama, Thriller

Verenigde Staten 1953. Drama van John Sturges. Met o.a. Barbara Stanwyck, Barry Sullivan, Ralph Meeker en Lee Aaker.

Een spannend maar oppervlakkig verhaal (van Maurice Zimm, bewerkt tot scenario door Mel Dinelli) met Stanwyck op vakantie in Mexico, die haar echtgenoot van de ondergang probeert te redden, en vervolgens zelf gekidnapt wordt door Meeker, een ontsnapte moordenaar. Achter de camera stond Victor Milner.

The Bad and the Beautiful

1952 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1952. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Kirk Douglas, Lana Turner, Dick Powell, Gloria Grahame en Barry Sullivan.

Georgia Lorrison (Turner), een actrice, James Bartlow, een scenarioschrijver en Fred Amiel, een regisseur, maken studiobaas Harry Pebbel via flashbacks duidelijk waarom ze weigeren nog langer te werken met producent Jonathan Shields (Douglas). Het portret van een filmproducent die er via kleine B-films in slaagt producer te worden van big-budgetfilms, is erg cynisch. Vijf Oscars.

Westward the Women

1951 | Western

Verenigde Staten 1951. Western van William A. Wellman. Met o.a. Robert Taylor, Denise Darcel, John McIntire, Beverly Dennis en Henry Nakamura.

Een intrigerende western waarin Taylor een karavaan huifkarren aanvoert vol met vrouwen die op weg zijn naar Californië om er hun mannen te ontmoeten, die ze met de handschoen getrouwd hebben! Scenario van Charles Schnee naar een verhaal van Frank Capra. Camerawerk van William C. Mellor.

Right Cross

1950 | Biografie, Sportfilm, Drama

Verenigde Staten 1950. Biografie van John Sturges. Met o.a. June Allyson, Dick Powell, Lionel Barrymore, Ricardo Montalban en Marilyn Monroe.

Johnny Monterez, een bokskampioen op leeftijd, blesseert tijdens een training zijn hand en eigenlijk zou hij zijn bokscarrière moeten beëindigen. Dat is Johnny echter niet van plan en hij besluit het zijn promotor Sean O'Malley en diens dochter, zijn vriendin Pat, niet te vertellen. In plaats daarvan sluit hij een contract met een andere promotor en wanneer Sean korte tijd daarna overlijdt, geeft Pat Johnny daarvan de schuld. Johnny is echter niet te stoppen en stapt de ring weer in

Scene of the Crime

1949 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1949. Misdaad van Roy Rowland. Met o.a. Van Johnson, Arlene Dahl, Gloria DeHaven, Tom Drake en Leon Ames.

Doorsnee wie-is-de-dader-film met politieman Johnson die een moord op een collega moet oplossen. Scenario van Charles Schnee naar een verhaal van John Bartlow Martin. Camerawerk van Paul C. Vogel.

They Live by Night

1948 | Film noir, Romantiek, Misdaad, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1948. Film noir van Nicholas Ray. Met o.a. Farley Granger, Cathy O'Donnell, Howard Da Silva, Jay C. Flippen en Helen Craig.

'In a way I'm a thief just the same as you are, but I won't sell you hope when there ain't any.' Aldus een trouwkapeleigenaar tegen de ontsnapte bankroverschauffeur Bowie (Granger) in dit donker-romantische regiedebuut van Ray. Tijdens de Depressiejaren wil Bowie met zijn vlam Catherine 'Keechie' Mobley (O'Donnell) de grens over om in Mexico opnieuw te beginnen. Maar dit is volbloed film noir, dus het noodlot beslist anders. Granger en O'Donnell vormen een prachtig gedoemd koppel. Naar Edward Andersons roman 'Thieves Like Us', in 1974 nogmaals en onder zijn oorspronkelijke titel door Robert Altman verfilmd.

Red River

1948 | Western

Verenigde Staten 1948. Western van Howard Hawks. Met o.a. John Wayne, Montgomery Clift, Joanne Dru, Walter Brennan en Coleen Gray.

Texaanse veebaron (Wayne) vervoert een deel van zijn veestapel. Onderweg krijgt hij te maken met Indianen en komt hij in conflict met zijn aangenomen zoon (Clift). Klassieke western is groots opgezet (er werden zo'n 6000 dieren gehuurd) en prachtig in beeld gebracht door Russell Harlan. Combinatie van no-nonsense Wayne, in een onsympathieke rol, en de 28-jarige, verfijnde Clift (in zijn debuut) is ronduit fascinerend. Film ging - mede door rampzalige weersomstandigheden - fors over het budget, maar was een commercieel succes.