Amos Kollek

Regisseur, Acteur, Scenarist, Producer

Amos Kollek is regisseur, acteur, scenarist en producer.
Er zijn 15 films gevonden.

Nowhere to Go But Up

2003 | Komedie, Romantiek, Drama

Verenigde Staten/Frankrijk/Duitsland 2003. Komedie van Amos Kollek. Met o.a. Jennifer Tilly, Justin Theroux, Audrey Tautou en Laila Robins.

De Française Val is naar New York gekomen om een filmster te worden. Maar, niemand interesseert zich in haar, ook niet de vastgelopen scenarioschrijver Jack, in wiens voortuin Val bivakkeert. Pas als Jack door de vrouw tot een sensationeel draaiboek wordt geïnspireerd krijgt Val de kans van haar leven.

Die schönste Sache der Welt: Music

2003 |

Verenigde Staten/Duitsland 2003. Amos Kollek. Met o.a. Tara Ann Culp, Laura Harris en Dallas Roberts.

Een man, groot liefhebber van klassieke muziek, balanceert tussen werkelijkheid en fantasie. Na zijn ontmoeting met Veronika in een café wordt hij naar een vreemd hotel en naar Juliette gevoerd. Maar, wat is er gedurende deze nacht nu echt gebeurd?

Bridget

2002 | Drama

Japan/Frankrijk 2002. Drama van Amos Kollek. Met o.a. Lance Reddick, David Wike, Julie Hagerty en Anna Levine.

Als de labiele Bridget het zorgrecht over haar zoon verliest stelt ze zich slechts een doel voor ogen: de jongen terugkopen van zijn corrupte pleegouders. De som is een miljoen dollar, die Bridget door het huwelijk met een rijke erfgenaam hoopt te kunnen binnenhalen.

Queenie in Love

2001 | Romantiek, Drama, Komedie

Verenigde Staten/Frankrijk 2001. Romantiek van Amos Kollek. Met o.a. Victor Argo, Valerie Geffner, Louise Lasser, Mark Margolis en Austin Pendleton.

De gepensioneerde politieman Horace (Argo) ontmoet Queenie (Geffner) juist wanneer hij te horen heeft gekregen dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Queenie is van chique komaf, maar werkt als sociaal werker en klust bij als dominatrix. Hoe bizar de combinatie ook mag klinken, in deze maffe komedie krijgen ze iets moois met elkaar. De Israëlische Kollek is zoon van Teddy Kollek, de voormalige burgemeester van Jeruzalem.

Fast Food, Fast Women

2000 | Romantiek, Experimenteel, Komedie

Verenigde Staten/Frankrijk/Italië 2000. Romantiek van Amos Kollek. Met o.a. Louise Lasser, Robert Modica, Lonette McKee, Victor Argo en Angelica Torn.

De vijfendertig-jarige Bella (Anna Thomson) werkt als serveerster in een eethuis in New York. Ze heeft al een tijdje een slepende relatie met een getrouwde man. In het eethuis ontmoet ze dagelijks mensen die in hetzelfde schuitje zitten. Bella's moeder vindt dat het hoog tijd wordt dat haar dochter eens in het huwelijksbootje stapt.

Fiona

1999 | Drama

Verenigde Staten 1999. Drama van Amos Kollek. Met o.a. Anna Levine, Felicia Maguire, Alyssa Mulhern, Anna Grace en Bill Dawes.

Als baby van zes maanden liet haar moeder, een prostitu[KA1]ee, Fiona (Thomson) in de steek. Ze groeide op in harteloze pleeggezinnen en liefdeloze kindertehuizen. Nu is ze dertig, heeft een hekel aan kerels en tippelt om in leven te blijven. Mannen zijn alleen goed om te betalen en genegenheid vindt zij bij een vrouw. Zo zwerft ze door de straten en is verslaafd aan drugs. Er speelt zich veel in haar af, maar niemand weet precies wat er in haar omgaat. In een diner schiet ze drie politiemannen dood en als ze gevlucht is komt ze terecht in een steeds verder gaande neerwaartse spiraal. Ze zoekt steun bij Anita (Maguire), een vrouw op middelbare leeftijd, met wie zij tussen de lakens glijdt. Achteraf begrijpt de kijker dat het haar eigen moeder is. Het is een onorthodoxe blik achter de schermen van de Newyorkse zelfkant en de drugs scene, die voornamelijk uit crack bestaat. Kollek laat Thomson maar wat aanrommelen, waardoor het aan drama ontbreekt. Wie zich hieraan niet stoort kijkt naar interessant materiaal. Het weinig hechte scenario is van regisseur Kollek. In Amerika hebben de distributeurs er niet voor in de rij gestaan en heeft de maker zich moeten troosten met vertoningen op festivals. Wie het werk van Kollek volgt, mag dit evenwel niet missen. Het camerawerk is van Ed Talavera. Thomson heet in het dagelijkse leven Anna Levine.

Sue

1997 | Drama

Verenigde Staten 1997. Drama van Amos Kollek. Met o.a. Matthew Powers, Tahnee Welch, Tracee Ellis Ross, Robert Kya-Hill en John Ventimiglia.

Sue is volgens regisseur Kollek een 'verhaal over de vervreemding in de grote stad', en dat pepert hij er al meteen aan het begin van de film goed in. Zijn hoofdpersoon Sue, een eenzame, stuurloze vrouw in New York, wordt tijdens een gesprek met haar huisbaas op de rug gefilmd. Alsof zelfs de camera geen oog voor haar heeft. Eenzaam is ze, en werkloos, ze heeft een huurschuld, en bij alles wat ze doet lijkt ze te dwalen. Alleen tijdens haar sollicitatiegesprekken maakt ze de indruk nog greep op haar leven te hebben. Maar eenmaal op straat of thuis op de bank is ze nergens meer. Kollek baseerde zijn scenario op ervaringen van vrienden en eigen observaties in oa het Central Park van New York. De film werd in Berlijn met oa de Fipresci-prijs bekroond. (VM/VPRO Gids)

Teddy Kollek

1995 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1995. Documentaire van Amos Kollek.

Teddy Kollek - officieel Theodore naar Theodore Herzl, de geestelijke vader van de joodse staat - werd in 1911 geboren in een gehucht aan de Donau in wat tegenwoordig Hongarije heet en niet ver van Wenen was. Hij bracht zijn jeugd door in de Oostenrijkse hoofdstad en emigreerde op 24-jarige leeftijd naar Palestina. In 1938 haalde hij Adolf Eichmann over om drieduizend joden vrij te laten, die in concentratiekampen waren opgesloten, en te laten vertrekken naar Engeland. Eichmann is de ijskoude bureaumoordenaar van de nazi's, die miljoenen joden op zijn geweten heeft en in 1961 werd geëxecuteerd, na tot de doodstraf te zijn veroordeeld. In 1937 was Kollek mede-oprichter van de eerste kibboets Ein Gev en was lid van de ondergrondse verzetsbeweging Haganah en hij werkte later voor de Israëlische geheime dienst. In 1967 na de zesdaagse oorlog haalde eerste minister Ben Goerion hem over, deel te nemen aan de verkiezingen voor het burgemeestersschap van Jeruzalem, dat door deze oorlog één stad geworden was. Hij werd gekozen en daarna vele malen herkozen en was 28 jaar de eerste burger. Het heeft hem wereldberoemd gemaakt als de tolerante man, die met groot respect het antieke met het moderne verenigde, en die iedereen onafhankelijk van zijn opvattingen of overtuiging, een plaats liet innemen. Zijn werk heeft een ondeelbare stad nagelaten, iets wat door alle strijdende partijen zal moeten worden geaccepteerd als zij vrede willen. Zijn zoon Amos, die in 1947 werd geboren in Jeruzalem, en afstudeerde als psycholoog, is bekend geworden als filmer. Hij heeft een uitstekend portret van zijn vader gemaakt die op 84-jarige leeftijd nog in blakende welstand is, vol energie en met genoegen een sigaar rookt. Amos schreef ook het scenario.

Whore 2

1993 | Drama, Erotiek

Verenigde Staten 1993. Drama van Amos Kollek. Met o.a. Amos Kollek, Marla Sucharetza, Mari Nelson, Gilbert Giles en Jessica Sager.

Zoveelste film, die in het groezelige hoeren- en pooierswereldje speelt, waarin een der tippelaarsters (Nelson) door haar souteneur wordt vermoord. Dit keer maken we de belevenissen mee aan de hand van een rechtschapen journalist die de opdracht heeft gekregen om een boek te schrijven over dit milieu. Speelt in New York, in de wijk Hell's Kitchen en bevat geen greintje originaliteit; sommige personages bevestigen wat in de handboeken over vooroordelen staat. Jammer want Kollek maakte ooit een aardig werk over Jerusalem. Scenario van regisseur/hoofdrol Amos en het camerawerk is van Ed Talavera.

Double Edge

1993 |

Israël 1993. Amos Kollek. Met o.a. Faye Dunaway, Amos Kollek, Mohammed Bakri, Makram Khouri en Michael Schneider.

De New Yorkse journaliste Dunaway wordt door haar krant naar Jeruzalem gestuurd om een reportage te maken over het conflict tussen de Israëli en de Palestijnen. Ze ontmoet twee mannen, uit elk kamp één: Kollek, een joodse schrijver, en Khouri, een Palestijnse leider. Haar sympathie voor beide mannen brengt haar in een gewetenscrisis. Aan welke kant staat ze? Moet ze wel partij kiezen? Een film die politiek, fictie en authentieke feiten mengt tot een spannend geheel over een brandend actueel onderwerp. In zijn scenario toont Kollek, die de zoon is van de voormakige burgemeester van Jeruzalem en zichzelf speelt in de film, de zinloosheid van al het bloedvergieten. De acteurs spelen met volle overgave. Uitstekende fotografie van Amnon Salomon. Helemaal opgenomen in Israël. Ook bekend als THREE WEEKS IN JERUSALEM.

Lahav Hatzui

1992 | Drama

1992. Drama van Amos Kollek. Met o.a. Makram Khouri, Mohammad Bakri, Amos Kollek en Faye Dunaway.

De New Yorkse journaliste Dunaway wordt door haar krant naar Jeruzalem gestuurd om een reportage te maken over het conflict tussen de Israëli en de Palestijnen. Ze ontmoet twee mannen, uit elk kamp één: Kollek, een joodse schrijver, en Khouri, een Palestijnse leider. Haar sympathie voor beide mannen brengt haar in een gewetenscrisis. Aan welke kant staat ze? Moet ze wel partij kiezen? Een film die politiek, fictie en authentieke feiten mengt tot een spannend geheel over een brandend actueel onderwerp. In zijn scenario toont Kollek, die de zoon is van de voormakige burgemeester van Jeruzalem en zichzelf speelt in de film, de zinloosheid van al het bloedvergieten. De acteurs spelen met volle overgave. Uitstekende fotografie van Amnon Salomon. Helemaal opgenomen in Israël. Ook bekend als THREE WEEKS IN JERUSALEM.

Melanie Rose

1988 | Thriller

Verenigde Staten 1988. Thriller van Amos Kollek. Met o.a. Sally Kirkland, Robert LuPone, Richard Lynch, Sarah Geller en Kathy Bates.

In een AFTER HOURS-achtige ontmoeting tussen een uitgebluste yuppie (speculant aan de beurs van Wall Street) en een hoertje die haar dochter uit de handen van de mafia tracht te redden, passeren bizarre figuren die 's nachts New York onveilig maken de revue. Weinigzeggende film in zoutloze thrillerverpakking, hoewel het spel van Kirkland goed is. Ook bekend als HIGH STAKES.

Lulu Forever

1986 | Drama

Verenigde Staten 1986. Drama van Amos Kollek. Met o.a. Hanna Schygulla, Deborah Harry, Alec Baldwin, Annie Golden en Paul Gleason.

Genante, amateuristische imitatie van DESPERATELY SEEKING SUSAN met Schygulla als aankomend schrijfster die in New York te maken krijgt met `echte` drugs en moordenaars. Deborah Harry is maar heel even te zien, al staat ze nog zo groot op het affiche. De Israelische regisseur Kollek (die ook nog een slecht rolletje speelt als de literaire agent van Schygulla) gaat volledig de mist in.

Goodbye, New York

1985 | Drama

Israël/Verenigde Staten 1985. Drama van Amos Kollek. Met o.a. Julie Hagerty, David Topaz, Amos Kollek, Aviva Ger en Shmuel Shiloh.

Een wonderlijk, dikwijls oppervlakkig relaas over een verwende joods-Amerikaanse jonge vrouw van Ierse afkomst (Hagarty), die New York verlaat en zonder een cent blijft steken in Israel. Met veel moeite past ze zich aan aan het leven in een kibboets en ze leert een soldaat kennen (Kollek).

Fire of passion: Whore II

-1 | Erotiek

Verenigde Staten. Erotiek van Amos Kollek.

Een auteur krijgt de opdracht om een boek te schrijven over het 'echte' straatleven. Om zich een goed beeld te kunnen vormen, besluit hij zijn intrek te nemen in een hotel, dat bekend staat als bordeel. Hier kan hij met eigen ogen zien hoe de prostituees met hun klanten omgaan en welke kneepjes van het vak gebruikt worden. Na korte tijd weet hij een aardig verhaal te schrijven over het leven van pooiers, prostituees en hun klanten. Wanneer een van de meisjes echter wordt vermoord, realiseert hij zich dat het leven ook donkere kanten heeft

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Amos Kollek op televisie komt.

Reageer