Christopher Isherwood (1904-1986): scenario en schrijver.
Er zijn 5 films gevonden.

A Single Man

2009 | Drama

Verenigde Staten 2009. Drama van Tom Ford. Met o.a. Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode en Ryan Simpkins.

De Amerikaanse modeontwerper Ford, die van Gucci een groot merk maakte, debuteerde als filmregisseur met dit visueel fraaie, sterke drama over docent Engelse literatuur George die, begin jaren zestig, de dood van zijn geliefde Jim (Goode) niet te boven komt. We volgen hem gedurende de dag die wat hem betreft z'n laatste wordt. Bewerking van de roman van Christopher Isherwood heeft een uitstekende rol van Firth (Oscarnominatie) als een man die laveert tussen melancholie en levensvreugde, Moore is mooi als zijn hunkerende beste vriendin.

Frankenstein: The True Story

1973 | Horror

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Jack Smight en Agnes. Met o.a. Leonard Whiting, James Mason, David McCallum, Jane Seymour en Michael Sarrazin.

Kort na de dood van zijn broer, bezoekt de medische student Frankenstein (Whiting) het lab van Henry Clerval (McCallum), die experimenteert met het opnieuw tot leven brengen van de doden. Ze besluiten samen te werken, maar tijdens het experiment krijgt Clerval een dodelijke hartaanval. Frankenstein transplanteert het brein van zijn vriend in het monster en met behulp van elektriciteit brengt hij het tot leven. Het mooie creatuur (Sarrazin) begint echter weldra te degenereren en springt uit wanhoop in het meer. Frankenstein treedt in het huwelijk, maar het monster keert terug en eist ook een gezellin. Het is meer naar de geest dan naar de letter dat 'The True Story' begrepen moet worden. Scenaristen Christopher Isherwood en Don Bachardy hebben geprobeerd om het dualisme tussen schepper en schepping terug te brengen in één persoon. De ene vertegenwoordigt het goede en de andere het kwade, zoals Mary Shelley het in haar roman weergaf. Een excellente cast en sfeervolle fotografie van Arthur Ibbetson. Pas op voor de sterk ingekorte bioscoopversie van 123 minuten!

The Loved One

1965 | Komedie

Verenigde Staten 1965. Komedie van Tony Richardson. Met o.a. Robert Morse, Jonathan Winters, Anjanette Comer, Rod Steiger en Dana Andrews.

De jonge Britse dichter Morse gaat zijn oom bezoeken in Hollywood. Deze pleegt zelfmoord uit wanhoop omdat hij ontslagen werd. Morley en de Britse kolonie in de filmstad, willen hem een waardige begrafenis geven. Ze nemen Steiger in de arm, die specialist is in het begeleiden van overledenen naar de eeuwigheid. Dolle satire op de begrafenisrituelen in Amerika, waarin de humor echter zo sterk benadrukt wordt, dat de gags vaak effect missen. De hele cast schmiert erop los, maar vooral Steiger is in zijn nopjes. Terry Southern en Christopher Isherwood baseerden hun allesbehalve respectvolle scenario op de roman van Evelyn Waugh, wiens typisch Britse flegma ver te zoeken is. Toch blijft het een vermakelijke film voor mensen die tegen een stootje kunnen. Knap in beeld gebracht door Haskell Wexler.

Diane

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van David Miller. Met o.a. Roger Moore, Lana Turner, Pedro Armendáriz, Marisa Pavan en Cedric Hardwicke.

Intriges en amoureuze verwikkelingen aan de hofhouding van Henry II (Moore) in het 16de-eeuwse Frankrijk. De aandacht gaat vooral uit naar de relaties met zijn vrouw en zijn raadgeefster en minnares Diane de Poitiers (Turner). Goed geacteerde nonsens, die niets te maken heeft met de geschiedenis, maar die het Frankrijk van die periode volgens Hollywood-normen herconstrueert. Het is wel amusant, maar zo doorzichtig als glas. De laatste film van Turner voor MGM. Er werd bijzonder veel aandacht besteed aan de luxueuze kostuums en de weelderige decors. Christopher Isherwood baseerde zich op de roman van John Erskine. Voor het prachtige camerawerk tekende Robert Planck. Gedraaid in Cinemascope.

Rage in Heaven

1941 | Mysterie

Verenigde Staten 1941. Mysterie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Robert Montgomery, Ingrid Bergman, George Sanders, Lucile Watson en Oskar Homolka.

Teleurstellend verhaal naar de roman van James Hilton over de geestelijk gestoorde eigenaar van een staalfabriek die een dubbel zelfmoordplan beraamt. Speelt in Engeland. Scenario van Christopher Isherwood en Robert Thoeren. Camerawerk van Oliver T. Marsh.