Olgierd Łukaszewicz

Acteur

Olgierd Łukaszewicz is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Szar[KA9]za (czycli przypomnienie kanonu)

1981 | Documentaire

Polen 1981. Documentaire van Krzysztof Wojciechowski. Met o.a. Gabriel Nehrebecki, Olgierd Łukaszewicz, Andrzej Siedlecki en Jan Moes.

Een nauwelijks interessante documentaire over een regiment Ulanen (cavaleristen) dat in 1939 tegen de Duitsers vocht. Deels met gebruikmaking van archiefbeelden, deels met verfilmde gesprekken met overlevenden aan de vooravond van de oprichting van een monument ter nagedachtenis van de gevallen kameraden.

Goraczka. Dzieje jednego pocisku

1981 | Drama, Historische film

Polen 1981. Drama van Agnieszka Holland. Met o.a. Barbara Grabowska, Adam Ferency, Bogusław Linda, Olgierd Łukaszewicz en Tomasz Medzik.

Veelgeprezen film over de vergeefse pogingen van de Poolse Socialistische Partij in 1905 een revolutie te ontketenen in het land dat destijds opgedeeld was tussen Pruisen, Rusland en Oostenrijk. Het spel van de hoofdrolspeelster Grabowska voor haar rol als Kama werd in 1981 in Berlijn bekroond met de Zilveren Beer. Het onderwerp, in verband gebracht met de ontwikkeling van Solidariteit, gaf voor de autoriteiten aan de film een verdacht tintje. Het scenario is van Krzysztof Teodor Toeplitz naar het verhaal Dzieje Jednego Pocisku van Andrzej Strug. Het camerawerk is van Jacek Petrycki. Stereo.

Dzieje grzechu

1975 | Drama

Polen 1975. Drama van Walerian Borowczyk. Met o.a. Grazyna Długołecka, Jerzy Zelnik, Olgierd Łukaszewicz, Roman Wilhelmi en Marek Walczewski.

Eerste Poolse speelfilm van de in Parijs gevestigde Borowczyk, die vooral bekend is van CONTES IMMORAUX en LA B[KA4]ETE. Erotisch getint verhaal over het ontaarden van een vrouw door een hopeloze liefde. Borowczyk`s interpretatie van de best-seller van Stefan Zeromski (1864-1925) die lange tijd op de Rooms-Katholieke index was geplaatst, is een pleidooi voor vrije erotische beleving. Prachtige beelden met zeer veel aandacht voor details.

Brzezina

1970 | Drama

Polen 1970. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Olgierd Łukaszewicz, Daniel Olbrychski, Emilia Krakowska, Danuta Wody[KA1]nska en Marek Perepeczko.

Een existentieel drama over de strijd tussen Eros en Thanatos. Het verhaalt hoe twee broers in verschillende opzichten strijd leveren met de dood. Beiden zijn ze verliefd op hetzelfde meisje (symbool voor het gezonde leven) en proberen ze haar voor zich te winnen. Opmerkelijk is de verregaande integratie van vorm en inhoud: de gemoedstoestanden worden in de kleurkeuze tot uitdrukking gebracht. Televisiefilm die ook in de bioscopen is uitgebracht.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Olgierd Łukaszewicz op televisie komt.

Reageer