José Varela

Regisseur, Acteur

José Varela is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Money, Money

1969 | Komedie

Frankrijk 1969. Komedie van José Varela. Met o.a. Jacques Charrier, Adriana Bogdan en Nella Bielsky.

Raoul werkt voor een architect die hem niet goed betaalt. Hij en zijn vrouw zitten ermee dat ze niet het leven kunnen leiden dat ze willen. Zodoende kopen ze flink op krediet en schrijven ze ongedekte cheques uit. De teloorgang zet zich voort met steeds twijfelachtigere trucs, wat uiteraard slecht afloopt. Een wrange zedenkomedie en een kritische schets van de consumptiemaatschappij. Schitterend spel van Charrier als Raoul. Helaas waren de twee volgende films van deze regisseur zulke fiasco`s (de tweede kwam niet eens in roulatie) dat hij in 1971 al zijn ambities liet varen en onder het pseudoniem Billy Friedmaker in de porno dook: alweer zo'n zelfmoordenaar!

L'Opéra-Mouffe

1958 | Documentaire

Frankrijk 1958. Documentaire van Agnès Varda. Met o.a. Dorothée Blanks, Antoine Bourseiller, André Rousselet, Jean Tusso en José Varela.

Varda geeft een zeer eigenzinnig beeld van de wijk achter het Parijse Panthéon, bekend als 'La Mouffe'. Met als uitgangspunt een zwangere vrouw, krijgen we een collectie van uiteenlopende figuren te zien, afgewisseld met beelden uit de natuur. Een naakt, vrijend koppel vormt de rode draad. Hier wordt het leven gemaakt en het leidt onvermijdelijk naar een bestaan in de anonimiteit, totdat de onafwendbare dood erop volgt. Het werd een prachtige reeks beeldcomposities, maar het resultaat beantwoordt toch niet aan de ambities van de regisseuse/scenariste. Alleen interessant voor wie de oorsprong van Varda's werk wil leren kennen. Fotografie van Sacha Vierny.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Varela op televisie komt.

Reageer