Anatol Nitschke

Producer

Anatol Nitschke is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Herbert

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Thomas Stuber. Met o.a. Peter Kurth, Lena Lauzemis, Edin Hasanovic, Reiner Schöne en Kida Khodr Ramadan.

Voormalig bokser Herbert (Kurth), een onsympathieke ploert werkzaam als uitsmijter en zwart geld-deurwaarder, zoekt contact met z'n eigenhandig verdreven dochter en kleinkind tijdens zijn snelle aftakeling door de ziekte ALS. Regisseur Stuber moest er aanvankelijk niets van hebben, van zo'n platgetreden onderwerp (stervende rotzak komt tot inkeer). Maar de filmmaker maakte er een Herbert met stugge lichamelijke en emotionele onhebbelijkheden van, waardoor de film nergens uitmondt in een tranendal. Acteur Kurth (Good Bye Lenin!) is steengoed tot het bittere einde, een prestatie waarvoor hij een Lola (de Duitse Oscar) ontving.

Victoria

2015 | Drama

Duitsland 2015. Drama van Sebastian Schipper. Met o.a. Laia Costa, Frederick Lau, Franz Rogowski en Burak Yigit.

Een film van meer dan twee uur over een jonge Spaanse vrouw en een groep dronken mannen tijdens een bizarre nacht in Berlijn, die in één take gefilmd is? De uitroeptekens waren niet aan te slepen na de première op de Berlinale. Maar al is het allemaal technisch knap gedaan, als film overtuigt Victoria niet. Dat de hoofdpersoon lichtjes getraumatiseerd blijkt door de kadaverdiscipline waarmee ze jarenlang piano heeft moeten leren spelen, en daardoor ook maar verloren door de grootstad - en haar hele leven - loopt, dat is te mager om deze reis naar het einde van de Duitse nacht iets waarachtigs mee te geven.

UMMAH - Unter Freunden

2013 | Drama

Duitsland 2013. Drama van Cüneyt Kaya. Met o.a. Frederick Lau, Eray Egilmez, Mona Pirzad en Kida Khodr Ramadan.

Na een uit de hand gelopen operatie tegen een groep neonazi's begint geheim agent Daniel (Lau) een nieuw leven in een andere omgeving: de Turks-Duitse gemeenschap van Berlijn. Daar mag hij een buitenbeentje zijn, Daniel vindt er onverwachte nieuwe vrienden. Lichtvoetig drama van regisseur Kaya, zelf tweede generatie Turkse Duitser, die de warme familiebanden maar ook het alledaagse geworstel van het immigrantenbestaan waarmee hij opgroeide, wil laten zien. Veel opzienbarends levert dat misschien niet op, charmant is zijn film wel.

Der ganz große Traum

2011 | Biografie, Drama, Sportfilm

Duitsland 2011. Biografie van Sebastian Grobler. Met o.a. Daniel Brühl, Burghart Klaußner en Thomas Thieme.

In het bloeiende Duitse keizerrijk van 1874 tellen voor de scholieren van het Martino-Katharineum gymnasium in Braunschweig slechts twee zaken: gehoorzaamheid en discipline. De conservatieve schoolleiding staat dan ook bepaald niet te springen als de excentrieke nieuwe leraar Engels (Brühl) besluit zijn leerlingen het voetbalspel bij te brengen, in hun ogen een anarchistische en ongezonde bezigheid. Regisseur Grobler baseerde zijn gelikte publieksfilm op het levensverhaal van Konrad Koch, Duitslands vergeten voetbalvader, maar voegde er met zijn scenarioschrijvers een hoop dramatiek en vals sentiment aan toe.

op televisie
1 uitzending

Victoria (2015) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 05 januari
VRT Canvas
22:20 - 01:10

Reageer