Ramón Gay is acteur.
Er zijn 42 films gevonden.

Muñecos infernales

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Benito Alazraki. Met o.a. Elvira Quintana, Ramón Gay, Roberto G. Rivera en Quintín Bulnes.

Enkele kleine, levende poppen doden degenen die een afgodsbeeld uit een tempel op Haïti gestolen hebben. Gegarneerd met wat vampirisme viel deze horrorfilm, vaag geïnspireerd door THE DEVIL DOLL helemaal niet slecht uit.

La Justicia de los Villalobos

1959 | Avonturenfilm

Mexico/Cuba 1959. Avonturenfilm van Enrique Zambrano. Met o.a. Nobel Vega, Ramón Gay, Raúl Martínez en Jesús Alvariño.

Een paar broers, die genoeg hebben van het onrecht dat een bende struikrovers hun dorp aandoet, besluiten zich van hen te ontdoen. Deze eerste film over de avonturen van de gebroeders Villalobos heeft een vervolg in AQUI ESTAN LOS VILLALOBOS en is het debuut van de acteur Zambrano als regisseur. Niet totaal slecht te noemen.

Aquí estan los Villalobos

1959 | Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1959. Avonturenfilm van Enrique Zambrano. Met o.a. Nobel Vega, Ramón Gay, Raúl Martínez en Jesús Alvariño.

Vervolg op JUSTICIA DE LOS VILLALOBOS, waarin de regisseur zichzelf - net als de vorige keer - een rol heeft toebedeeld, en waarin de gebroeders Villabos wederom een bende struikrovers het hoofd bieden. Het slechtste in de film bleek het acteren van de regisseur zelf te zijn en het beste de aanwezigheid van Carmen Guash.

Las Aventuras de Carlos Lacroix

1958 | Misdaad

Mexico 1958. Misdaad van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Joaquín Cordero en Marina Camacho.

Een beroemde detective krijgt de opdracht om de dieven van de Spaanse kroon op te sporen. Aardige, maar slecht gespeelde film, die evenwel een kassucces was.

El Vestido de novia

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Benito Alazraki. Met o.a. Ana Luisa Pelufo, Ramón Gay, Elvira Quintana en Miguel Angel Ferriz.

De turbulente verhouding van een man uit de middenklasse met een prostituée, met wie hij trouwt. Een zeer slecht melodrama vol totaal absurde en ridicule scènes.

El Misterio de la cobra

1958 | Mysterie

Mexico 1958. Mysterie van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Rosa Carmina en José Gálvez.

In Bombay moet een beroemde detective de mysterieuze dood van een aantal meisjes ten gevolge van een beet van een cobra onderzoeken. Een interessant verhaal, gebaseerd op de avonturen van hoorspelheld Carlos Lacroix.

Bolero inmortal

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Elvira Quintana, Rodolfo Landa en Guillermina Téllez.

Een meisje wordt een beroemd zangeres en actrice, dankzij haar beschermheer op wie zij verliefd is en van wie zij een kind heeft, ondanks het feit dat hij getrouwd is. Wat jammer dat de Spaanse actrice Elvira Quintana niet de stem heeft om deze hele marathon van bolero's tot een succes te maken in dit langdradige melodrama.

Socios para la aventura

1957 | Drama

Mexico/Argentinië 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Alberto de Mendoza, Ramón Gay en Cuco Sánchez.

Een beroepszwemster krijgt van haar arts de waarschuwing dat als zij doorgaat met zwemmen, zij zeker zal sterven. Zij heeft echter geld nodig en zwemmen is de enige manier om het te verdienen. Gebaseerd op het boek van de Spaanse schrijfster Luisa María Linares: het werd een absurd melodrama, dat pretendeert vooruitstrevend te zijn.

La maldición de la momia azteca

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Aceves Castañeda.

De superboef El Murciélago, alias dr. Krupp, probeert opnieuw om de edelstenen van de Azteekse prinses Xochitl te stelen. Maar hij weet niet waar de schat verstopt is.

La Venenosa

1957 | Drama

Argentinië/Mexico 1957. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Ramón Gay, Jorge Salcedo en Fina Basser.

Een bij een ongeluk invalide geworden trapeze-artiest leert alle trucs aan een mooi meisje op wie hij verliefd wordt, ondanks de slechte invloed van een waarzegster. Een zwak en zouteloos melodrama in de wereld van het circus.

La Momia azteca

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Acaves Castañeda.

Na lange studie slaagt een geleerde er in een mummie weer tot leven te brengen, maar deze wil de vriendin van de geleerde vermoorden omdat hij denkt dat zij zijn vroegere minnares is. Een slechte griezelfilm naar aanleiding van enkele studies van het fenomeen hypnose. Deze film zou nog enkele vervolgen krijgen.

La Esquina de mi barrio

1957 | Drama, Musical

Mexico 1957. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Ramón Gay, Silvia Derbez, Salvador Flores en María Luisa Zea.

Een jonge werkneemster raakt in de problemen als zij een collier leent van een vriend die een dief blijkt te zijn. De regisseur slaagde er niet in om de film dat schelmachtige en volkse mee te geven dat zo tastbaar aanwezig was in het script van Salvador Flores. Niets interessants.

El Robot humano

1957 | Horror

Mexico 1957. Horror van Rafael Portillo. Met o.a. Ramón Gay, Rosa Arenas, Crox Alvarado en Luis Aceves.

Een geleerde maakt een robot van staal die het moet opnemen tegen een mummie, omdat hij hem een armband wil afnemen. Derde en laatste film in de serie die begon met LA MOMIA AZTECA, en even erbarmelijk als de twee voorgaande.

Yambaó

1956 | Avonturenfilm

Cuba/Mexico 1956. Avonturenfilm van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Rosa Elena Durgel en Ricardo Román.

De eigenaar van een plantage wordt hopeloos verliefd op Yambaó, kleindochter van een heks, die hem door middel van bezweringen betovert. Een erotische film met rituele dansen, maar volstrekt oninteressant.

Sublime melodía

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Ana Bertha Lepe, Ramón Gay, Angélica María en Prudencia Grifell.

De schoonmoeder van een jonge weduwe wil tot elke prijs voor haar kleindochter zorgen. Een elegant bedoelde, maar in werkelijkheid stomvervelende film.

El Seductor

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Ramón Gay, Amanda del Llano, Ana Luisa Peluffo en José Luis Jiménez.

Twee weesmeisjes werken om uit de armoede te geraken, de één in een revue, de ander als schildersmodel. De film is niets meer dan een voorwendsel om de hoofdrolspeelsters naakt te kunnen laten zien. Belachelijk.

Después de la tormenta

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Marga López, Lilia Prado, Ramón Gay en José Luis Jiménez.

Een novice bekent aan de politie dat zij het klooster in is gegaan nadat zij haar man had vermoord, omdat hij verliefd was op haar zusje. Armetierig melodrama, dat echter veel succes had zowel bij publiek als bij de critici.

Club de señoritas

1955 | Komedie, Musical

Mexico 1955. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Joaquín Pardavé en Oscar Pulido.

Een aantal vrouwen doet een greep naar de macht, om zich op het mannelijk deel van de natie te wreken. Deze zogenaamd feministische film is in werkelijkheid volstrekt clichématig en rolbevestigend.

Amor y pecado

1955 | Drama

Mexico 1955. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Ninón Sevilla, Ramón Gay, Octavio Arias en Rosa Elena Durgel.

Twee broers zijn verliefd op het meisje dat zij als baby van de vuilnisbelt haalden. Deze onbeholpen film was de laatste van Nin[KA1]on Sevilla in dit genre; hij kon er onbelemmerd zijn geliefde personage in laten zien (revuemeisjes met een goed hart)

Pecado mortal

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Gloria Marìn, Silvia Pinal, Víctor Junco en Ramón Gay.

Een blinde vrouw herkrijgt het licht in haar ogen, maar blijft doen alsof ze blind is om zo de moordenaar van de vader van haar dochter te ontmaskeren. Een rampzalige film, zowel wat betreft regie als rollen.

Morir para vivir

1954 | Drama, Fantasy

Cuba/Mexico 1954. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Ramón Gay, Raquel Revuelta en Esperanza Issa.

Een meisje lijdt aan vreselijke nachtmerries waarin zij de ogen van een geheimzinnige man ziet. Deze zegt haar dat zij na haar dood verder zal leven. Volkomen irrationeel en vol onbedoelde humor.

La Mujer que se vendió

1954 | Drama

Mexico/Cuba 1954. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. María Elena Marqués, Ramón Gay, Rebeca Iturbide en Julio Villarreal.

Het dilemma van een bevallige vrouw die, in ruil voor haar leven, wel haar lichaam maar niet haar ziel wilde geven. Niet na te vertellen.

La Bruja

1954 | Fantasy

Mexico 1954. Fantasy van Chano Urueta. Met o.a. Lilia del Valle, Ramón Gay, Julio Villarreal en Charles Rooner.

Een eminent geleerde verandert een afstotelijke bedelares in een wonderschone vrouw, om aldus wraak te nemen op de man die zijn dochter vermoordde en zijn laboratorium verwoestte. Deze poging van Urueta om een griezelfilm te maken had een afgrijselijk resultaat.

Hijas casaderas

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Silvia Pinal, Carlos López Moctezuma, Ramón Gay en Carmelita González.

De vader van drie dochters die op het punt staan te trouwen, verbergt dat hij ontslagen is. Na vele verwikkelingen, en als alledrie getrouwd zijn, overlijdt de vader toch nog gelukkig. Een soort cocktail waarin psychoanalyse, existentialisme en parodie op het experimentele theater worden gecombineerd.

Estafa de amor

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Miguel M. Delgado. Met o.a. Elsa Aguirre, Ramón Gay, Carmen Mantejo en Eduardo Noriega.

Asunción houdt van Daniël; Daniël houdt van Mayte; Mayte houdt van Gustavo, broer van David; Mariana houdt ook van Gustavo; de schilder César houdt van Mariana, zijn petekind. Maar nooit is de liefde wederzijds. Deze film, gebaseerd op een hoorspel, is één ononderbroken reeks van idiote dialogen.

Dios nos manda vivir

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Joaquín Pardavé. Met o.a. Rosario Granados, Ramón Gay, Silvia Derbez en Andrea Palma.

Een vrouw vindt troost bij een nonnetje na een zelfmoordpoging. De non vertelt haar hoe ook zij ooit geprobeerd heeft zelfmoord te plegen, en op haar beurt door een non getroost werd. Eén grote aaneenschakeling van absurditeiten.

Venganza en el circo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Roberto Rodríguez. Met o.a. Carmen González, Ramón Gay, Joaquín Cordero en Liliana Durán.

Een dompteuze laat uit jalouzie een evenwichtskunstenares een ongeluk overkomen. Zoals bijna alle in het circus gesitueerde melodrama's is ook deze overdreven wreed.

Piel Canela

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Juan J. Ortega. Met o.a. Sara Montiel, Manuel Fábregas, Ramón Gay en Felipe de Alba.

Een meisje waarvan het gezicht in haar jeugd door de ratten was aangevreten, wordt door een beroemd chirurg geopereerd. Na haar herstel neemt zij zich voor om zich op haar vriend te wreken, omdat hij haar altijd mishandelde. Platvloers en lachwekkend plagiaat van A WOMAN'S FACE van George Cukor, waarin Sara Montiel weer de kans kreeg vieze gezichten te trekken.

Me perderé contigo

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Alma Rosa Aguirre, Ramón Gay, Víctor Parra en Anita Blanch.

Een meisje wordt verliefd op een man met een slechte levenswandel en gaat er met hem vandoor, zonder zich te bekommeren om haar goede naam en haar familie. Conventioneel en onbeduidend.

Lágrimas robadas

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Julián Soler. Met o.a. Delia Garcés, Andrea Palma, Ramón Gay en Mercedes Soler.

Een meisje weigert om in het sociale leven te worden opgenomen omdat, zo biecht zij haar tante op, zij zwanger is van een getrouwde man. Een buitensporige ophemeling van het moederschap en de laatste bijdrage van de Argentijnse Garcés aan de Mexicaanse film.

La Infame

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Carmen Montejo, Luis Aldás en Ramón Gay.

Een overspannen vrouw krijgt van haar psychiater de raad om, als zij wil genezen, een kind te krijgen. De film stijgt geen moment boven het belachelijke uit.

Nadie muere dos veces

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Luis Spota. Met o.a. Abel Salazar, Luis Aguilar, Lilia del Valle en Ramón Gay.

Een zwerver is getuige van de moord van een rijke vrouw op haar minnaar, die zoveel op hem lijkt, dat hij besluit zich voor het slachtoffer uit te geven om zo de moordenares te kunnen chanteren. Het eerste werk van de journalist en scenario- schrijver Luis Spota, technisch gebrekkig en gebaseerd op een volkomen ongeloofwaardig, door hem zelf geschreven script.

Ley fuga

1952 | Drama, Misdaad

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Gloria Marín, Carlos López Moctezuma, Ramón Gay en Renée Dumas.

Twee collega's bij de politie krijgen ruzie om een vrouw. Het verhaal is goed, maar Gómez Muriel slaagt erin om dat te verbergen.

Eugenio Grandet

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Marga López, Julio Villarreal, Andrea Palma en Ramón Gay.

De vrek Grandet verzet zich tegen het huwelijk van zijn dochter met haar neef, omdat hij denkt dat het hem uitsluitend om zijn geld te doen is. Naar het klassieke werk van Honoré de Balzac; het resultaat is armetierig, zowel wat regie als wat sfeer betreft.

Paco el elegante

1951 | Drama, Misdaad

Mexico 1951. Drama van Adolfo Fernández Bustamante. Met o.a. Antonio Badú, Emilia Guiú, Carlos Cores en Ramón Gay.

De leider van een bende handelaren in blanke slavinnen en verdovende middelen wil een journalist een voorbeeldige straf geven, maar het loopt uit de hand en de journalist overlijdt. De boeren zijn veel geloofwaardiger en sympathieker dan de helden. Een pittoreske film.

Mi esposa y la otra

1951 | Komedie, Drama

Mexico 1951. Komedie van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Arturo de Córdova, Marga López, Ramón Gay en Alma Delia Fùentes.

Een man wiens vrouw ernstig ziek is moet zorgen voor de drie kinderen die hij bij zijn minnares heeft en alle mogelijke uitvluchten verzinnen om te voorkomen dat zijn ontrouw uitkomt. Een film die helemaal in dienst staat van het meest hechte duo uit de Mexicaanse film: De Córdova en López. Verder niets bijzonders.

Los Enredos de una gallega

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Niní Marshall 'Catita', Mantequilla, Joaquín Roche jr. en Ramón Gay.

Een stel misdadigers probeert een verkoopster van loten te beroven als zij er achter komen dat zij de winnende loten heeft. Het enige opvallende is de rol van de komiek 'Mantequilla' die het klaarspeelt om zelfs in dit soort pulpfilms nog sympathiek over te komen.

La Noche es nuestra

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Fernando A. Rivero. Met o.a. Jorge Mistral, Emilia Guiú, Ramón Gay en César del Campo.

Als haar man gek wordt ziet een getrouwde vrouw zich gedwongen om zich te prostitueren om te overleven. Een te routineus verfilmd verhaal.

Angélica

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Carlos Navarro, Ramón Gay en Andrés Soler.

Een meisje wordt verdacht van de moord gepleegd door haar oom, die haar chanteert en dwingt te gaan werken in een revue. Dodelijk.

Recién casados... no molestar

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Mapy Cortés, Angel Garasa, Silvia Pinal en Ramón Gay.

Een vrouw trouwt met een knappe jongeman waarvan iedereen denkt dat hij een groot vrouwenjager is. In de huwelijksnacht bekent hij tot haar grote woede, dat het allemaal leugens waren. Deze beroerde film grossiert in nodeloos grove grappen.

Mi mujer no es mía

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Fernando Soler. Met o.a. Fernando Soler, Luis Aldás, Alicia Caro en Ramón Gay.

Een rijke tante probeert met allerlei leugens haar twee neefjes te laten trouwen. Veel te theatraal.

En la palma de tu mano

1950 | Horror, Misdaad

Mexico 1950. Horror van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Leticia Palma, Carmen Montejo en Ramón Gay.

Een occultist ontdekt de moord op een miljonair. Een zeer zorgvuldig gemaakte film, maar zonder kracht. Al met al een redelijke film.