Hans Cornelissen

Acteur

Hans Cornelissen is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Who Am I?

1998 | Komedie, Actiefilm, Avonturenfilm

Hongkong SAR van China 1998. Komedie van Jackie Chan en Benny Chan. Met o.a. Jackie Chan, Michelle Ferre, Mirai Yamamoto, Ron Smerczak en Ron Smoorenburg.

Jackie Chan schreef en regisseerde en nam hoofdrol en stuntcoördinatie op zich. Met die laatste twee taken zit het wel goed, maar verhaal en regie zijn oninteressant en rommelig. In het begin worden lauwe etnische grappen gemaakt als commando Jackie in Zuid-Afrika is gestrand en aan geheugenverlies lijdt. Zijn herinneringen worden samen met een internationaal complot ontrafeld, onder meer in Rotterdam. Hier vecht Jackie tegen de Hollandse karatekampioen Ron Smoorenburg (als huurmoordenaar) en ontplooit zich een fenomenale actiefinale.

Zeg 'ns AAA

1981 | Komedie, Drama

Nederland 1981. Komedie van Hanneke Kock en Nico Knapper. Met o.a. Sjoukje Hooymaayer, Manfred De Graaf, Carry Tefsen, John Leddy en Renée Soutendijk.

Vijf afleveringen op één videoband van een der meest succesvolle Nederlandse situatie-komedies van de periode 1980-1990. Met Chiem van Houweninge en Alexander Pola als verantwoordelijken voor het script worden de lotgevallen beschreven van Hooymaayer als vrouwelijke arts, een weduwe, met Cornelissen als studerende zoon en Soutendijk als een tienerdochter. De echte ster is echter Tefsen als de huishoudster. De Graaf is de vriend van Hooymaayer. Soutendijk en Cornelissen zouden de serie na een tijdje vaarwel zeggen, de harde kern ging een glorietijd tegemoet. Af en toe wat engagement, maar in eerste instantie amusante verhaaltjes, geen dijenkletsers, meer 'character' dan 'comedy' en een tikkeltje 'situation'. Het betreft de afleveringen Verliefde dokters, De lappenmand, Voordeurdelers, Zeg 'ns Ja en Spoelt u maar.

De Peetmoeder

1977 | Komedie, Muziek, Erotiek

Nederland 1977. Komedie van Tom Manders Jr en Tom Manders jr.. Met o.a. Teddy Schaank, Bert Dijkstra, Dick Swidde, Hans Cornelissen en Liela Kosuchi.

Teddy Schaank, eigenaresse van de platenmaatschappij White Label voert een strijd tegen Blue Label van zangeres Sasi Naz. `Puur amusement, een lied, een lach, een traan, actie, geweld, romantiek... en seks` kondigde producent en scenarioschrijver Kees Manders (een oom van de regisseur) aan. De film werd een grote flop en alleen geschikt geacht voor publiek van het laagste allooi (?)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Cornelissen op televisie komt.

Reageer