Sverre Holm

Acteur

Sverre Holm is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Olsenbandens aller siste kupp

1983 | Komedie

Noorwegen 1983. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opshal, Carsten Byhring en Sverre Holm.

Dit is gelukkig wel degelijk de laatste slag van de (Noorse) Olsenbende, letterlijk en figuurlijk aan het einde van hun bobijn. Zij hebben het dan ook twee jaar langer volgehouden dan hun Deens alter ego's maar de Noren zijn nu eenmaal wat trager van begrip.

Olsenbanden gir seg aldri

1982 | Komedie

Noorwegen 1982. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Carsten Byhring en Sverre Holm.

Zoals de titel duidelijk maakt: de Olsenbende geeft het nooit op, maar deze Noorse voorlaatste 'aflevering' sleept zich andermaal moeizaam naar het einde.

Olsenbanden og Dynamittg-Harry mot nye høyder

1980 | Komedie

Noorwegen 1980. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Aud Schønemann en Harald Heide Steen jr..

In een wanhopige poging om deze Noorse reeks van de ondergang te redden schreef acteur Sverre Holm zelf het scenario maar ook dat kon niet baten: alles blijft ondermaats en dom en alleen Noren kunnen met dit soort humor lachen.

Olsenbanden nr. 10

1979 | Komedie

Noorwegen 1979. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Carsten Byhring en Sverre Holm.

Voor deze tiende aflevering van de Noorse Olsenbende-reeks werd zelfs geen titel bedacht. Het scenario is niet langer van het Deense duo Balling-Bahs maar van Ø yvind Thorsen, maar dat helpt de film geen fluit vooruit.

Olsenbanden og Dataharry

1978 | Komedie

Noorwegen 1978. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Carsten Byhring, Sverre Holm, Harald Heide Steen jr. en Henki Kolstadt.

Domme negende Noorse aflevering uit Olsenbende-reeks, die het in Noorwegen commercieel wel deed maar dat heeft beslist te maken met het feit dat de Noren op hun televisietoestel slechts twee zenders konden ontvangen en dus helemaal niet verwend waren.

Olsenbanden for full musikk

1977 | Komedie

Noorwegen 1977. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Carsten Byhring en Sverre Holm.

De Olsenbende op de muzikale toer. De inspiratie lijkt onuitputtelijk maar ook op deze zevende aflevering van de Noorse reeks geraak je snel uitgekeken.

Olsenbandens sidste bedrifter

1975 | Familiefilm, Komedie

Noorwegen 1975. Familiefilm van Knut Andersen. Met o.a. Carsten Byhring, Arve Opsahl, Sverre Holm en Rolf Søder.

Nummer zes uit de Noorse reeks, gebaseerd op nummer zes van het door Erik Balling geregisseerde en geschreven Deense OLSEN- BANDENS SIDSTE BEDRIFTER. Regisseur Bohwim werd vervangen door Knut Andersen.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry gar amokkkkkk

1974 | Komedie

Noorwegen 1974. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Sverre Holm, Carsten Byhring, Harald Heide Steen jr. en Elsa Lystad.

Noorse versie van de Deense Olsenbende-klucht OLSEN-BANDEN GAR AMOK met een domme race tussen de knettergekke bendeleden, geholpen door 'Dynamiet-Harry' en de politie. Het scenario is al vanouds van het duo Balling-Bahs. Vierde film uit de Noorse Olsenbende-reeks.

Olsenbanden möter Konge og Knekt

1974 | Komedie

Noorwegen 1974. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Sverre Holm, Carsten Byhring, Frank Robert en Henki Kolstad.

Vijfde Noorse Olsenbende-film waarin de gesjeesde gangsters de koning, de ridder en de knappe zus van de ridder ontmoeten. Oskar Steingrimsen bewerkte het scenario van Balling-Bahls` oorspronkelijke Deense versie OLSEN-BANDEN SER R[KL24]DT. Het succes van deze idiote kluchten in Noorwegen zorgde er echter voor dat de productiemaatschappij (Teamfilm) ook ernstiger werk kon draaien.

Olsenbanden tar gull

1973 | Komedie, Misdaad

Noorwegen 1973. Komedie van Knut Bohwin. Met o.a. Arve Opsahl, Sverre Holm, Carsten Byhring, Aud Schönemann en Ole Jörgen Nielsen.

De Noorse bewerking van Erik Balling`s knotsgekke OLSEN- BANDEN I JYLLAND, maar later gedraaid. De derde van (helaas nog) dertien films; in Denemarken waren het er veertien. Het verhaal over een goudschat in een oude bunker, de helpende hand van de plaatselijke bevolking en oplichters is identiek, en het blijft flauwe, gedateerde kost, die kennelijk in het barre, hoge Noorden van Europa zeer gewaardeerd werd. Gebaseerd op de Deense scenario's van Erik Balling en Henning Bahs.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Sverre Holm op televisie komt.

Reageer