José Bohr

Regisseur, Acteur

José Bohr is regisseur en acteur.
Er zijn 13 films gevonden.

Herencia macabra

1939 | Horror, Thriller

Mexico 1939. Horror van José Bohr. Met o.a. Miguel Arenas, Consuelo Frank, Ramón Armengod en Luis Aldás.

Een specialist in de plastische chirurgie wil zijn vrouw vermoorden als hij er achter komt dat zij een minnaar heeft. Hij opereert haar zelfs om zich te wreken. Het heeft meer dan vijf jaar geduurd voordat deze volkomen onzinnige film in première ging.

Borrasca humana

1939 | Drama

Mexico 1939. Drama van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Elena D'Orgaz, Carlos Orellana en Lucy Delgado.

Een man die iemand uit jaloezie heeft gedood, vlucht naar een vissersdorp waar hij een bondgenootschap sluit met een paar smokkelaars. Rampzalig melodrama van zeer laag niveau.

Una Luz en mi camino

1938 | Drama

Mexico 1938. Drama van José Bohr. Met o.a. Joaquín Busquets, Narciso Busquets, Consuelo Frank en Miguel Arenas.

In een dorp wordt het eenjarig bestaan van het conservatorium gevierd. De nationale film heeft hiermee een hulde willen brengen aan de reeds blinde Busquets. Grote sterren hebben hun medewerking verleend en Joaquín vertolkt zelf de rol van blinde.

El Rosario de Amozoc

1938 | Komedie

Mexico 1938. Komedie van José Bohr. Met o.a. Lupita Tovar, Emilio Tuero, Carlos Orellana en Agustín Insunza.

Het leven in het dorp Amozoc dat beroemd is door zijn schoonheid. Bekwaam geregisseerd, perfect opgenomen en vol vernuft.

Canto a mi tierra

1938 | Musical

Mexico 1938. Musical van José Bohr. Met o.a. Pedro Vargas, Nancy Torres, Carmelita Bohr en Pedro Armendáriz.

De impresario en regisseur van een theaterstuk zijn wanhopig omdat zij geen tenor kunnen vinden voor hun voorstellingen. Deze film is enkel en alleen gemaakt om de bekende stem van Vargas te laten horen.

Mariguana

1936 | Misdaad

Mexico 1936. Misdaad van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Lupita Tovar, Barry Norton en René Cardona.

De zoon van een arts houdt samen met de politie een gevecht op leven en dood met marihuanahandelaars. Als hij tracht hun schuilplaats te ontdekken, valt hij in hun handen. Een onderhoudende film, doldwaas en chaotisch.

Así es la mujer

1936 | Komedie, Musical

Mexico 1936. Komedie van José Bohr. Met o.a. José Bohr, René Cardona, Barry Norton en Carmen Conde.

Hoe een jongeman al het mogelijke doet om de liefde van een meisje te winnen. In deze eerste moderne Mexicaanse musical is de choreografie van alle musicalnummers een imitatie van die in de Hollywoodfilms met dansnummers van Busby Berkeley. Nogal middelmatig.

Sueños de amor

1935 | Biografie

Mexico 1935. Biografie van José Bohr. Met o.a. Claudio Arrau, Julieta Palavicini, Consuelo Frank en Josefina Escobedo.

Deze filmbiografie over de beroemde componist Franz Liszt is niets bijzonders, en ook nog pover geregisseerd.

Luponini de Chicago

1935 | Misdaad

Mexico 1935. Misdaad van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Anita Blanch, Carlos Villatoro en Isabelita Blanch.

Een gelukkig getrouwd man raakt verzeild in een dievenbende en wordt gedwongen aan hun misdaden mee te werken. Een soort gangsterfilm à la SCARFACE maar dan op z'n Mexicaans. Erg vermakelijk en geregisseerd met een groot gevoel voor datgene wat de avonturenfilm behoort te zijn. Een goed verhaal en prima camerawerk.

Tu hijo

1934 | Drama

Mexico 1934. Drama van José Bohr. Met o.a. Julio Villarreal, Elena D'Orgaz, Julián Soler en Mercedes Prendes.

De advocaat Julio, echtgenoot van de lichtzinnige Elisa, wordt verliefd op zijn nichtje en laat haar in de steek als zij zwanger blijkt te zijn. Een onverteerbare film.

Quién mató a Eva?

1934 | Drama, Mysterie

Mexico 1934. Drama van José Bohr. Met o.a. José Bohr, Julio Villareal, Josefina Vélez en Miguel M. Delgado.

Een playboy ontdekt een inbreker in zijn huis met wie hij bevriend raakt en een bondgenootschap sluit. Korte tijd later worden zij verdacht van de moord op een vrouw. De extravagante regisseur heeft in deze film enkele van zijn favoriete genres samengevoegd: de mondaine komedie, het wrede melodrama en de mysteriefilm met geen ander resultaat dan een enkel glimlachje van de kant van de kijker. Tamelijk flauw.

La Sangre manda

1933 | Drama

Mexico 1933. Drama van José Bohr en Raphael J. Sevilla. Met o.a. José Bohr, Virginia Fábregas, Elisa Robles en Joaquín Busquets.

Uit liefde voor een jong meisje van eenvoudige afkomst, kiest de zoon van een invloedrijke industrieel partij voor het gewone volk. Een film met enkele uitschieters en op gepaste wijze door Bohr uitgevoerd. Hij nam bovendien de taak van producent, musicus en hoofdrolspeler op zich.

Rogue of the Rio Grande

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Spencer Gordon Bennet. Met o.a. José Bohr, Raymond Hatton, Myrna Loy, Carmelita Geraghty en Walter Miller.

Bohr is een soort Robin Hood aan de Mexicaanse grens, waar hij van de rijke burgemeester steelt om de armen en onderdrukten te helpen. Een onderhoudende western met Hatton voor de nodige humor. Loy danst en zingt wat maar is verder overbodig. Er is genoeg actie in Oliver Drake's scenario, ook al zijn de dialogen minnetjes.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer José Bohr op televisie komt.

Reageer