Luis Politti is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sus años dorados

1980 | Komedie

Spanje 1980. Komedie van Emilio Martínez-Lázaro. Met o.a. José Pedro Carrión, Patricia Adriani, Marisa Paredes en Luis Politti.

Een aantrekkelijk en weinig conventioneel meisje ontmoet een getrouwde man, die ontevreden is over zijn huwelijk en haar tot zijn minnares wil maken. Een mislukte maar toch curieuze film - het werk van een niet te onderschatten regisseur.

El Nido

1980 | Drama

Spanje 1980. Drama van Jaime de Armiñan. Met o.a. Ana Torrent, Héctor Alterio, Luis Politti, Augustin Gonzales en Maria Luisa Ponte.

Een geïsoleerd levende vijftiger trekt de aandacht van een tienermeisje, dat hem met gefantaseerde romantische verhalen steeds inspint. Geheel opgaand in haar verzinsels, schiet hij op haar denkbeeldige vijand - een Guardo Civil - en wordt door de politie gedood. Net als bij Carlos Saura's films, is hier na Franco's dood de symbolisch-psychologische reflectie over zijn repressieve regime veel minder belangwekkend en indringend geworden, en wordt het ooit noodgedwongen gebrek aan onverhulde duidelijkheid hier bij vlagen irritante pretentieusheid. De Lolita-thematiek werkt dankzij de acteurs toch boeiend, al heeft de groter gegroeide Torrent veel van de magie van het kleine meisje uit EL ESPIRITU DE LA COLMENA en CRIA CUERVOS verloren.

Dedicatoria

1980 | Drama

Spanje/Frankrijk 1980. Drama van Jaime Chávarri. Met o.a. José Luis Gómez, Patricia Adriani, Amparo Muñoz en Luis Politti.

Een journalist die in een huwelijkscrisis verkeert komt in contact met een politieke gevangene. Een uiterst vervelend en onsamenhangend knoeiwerk vol pretenties.

El Corazón del bosque

1978 | Drama

Spanje 1978. Drama van Manuel Gutiérrez. Met o.a. Ángela Molina, Norman Brisky, Luis Politti en Víctor Valverde.

Na het einde van de Burgeroorlog zet een republikein, hoewel het lijkt alsof hij is verdwenen, de oorlog op eigen houtje voort. Een vervelend drama met bovennatuurlijke pretenties die bovendien middelmatig vertolkt wordt.

La Raulito

1975 | Drama

Argentinië 1975. Drama van Lautaro Murúa. Met o.a. Marilina Ross, Duilio Marzio, Maria Vaner, Luis Politti en Fernanda Mistral.

Raulito is het verkleinwoordje voor Raul, een alledaagse Argentijnse jongensnaam, maar in dit geval is hij een meisje uit de sloppenwijken, dat hoopt als jongen zich beter aan de armoede te kunnen ontworstelen. Ross, die Raulito speelt, maakt zich schuldig aan kleine diefstallen en wordt nu eens opgepakt en dan weer vrijgelaten of ontsnapt tot ze een bij kranteventer Politti onderdak vindt. Dan moet zij zich echter als vrouw te weerstellen. Vaardig gemaakt en spontaan gespeeld. Deze aardige maatschappij-kritische film werd een succes in het toen tijdelijk wat liberalere Argentini[KA3]e, maar het vervolg RAULITO EN LIBERTAD (1977) ging de mist in. De in 1960 begonnen regisseur staat tegenwoordig aan de andere kant van de camera.