Jaime Mendoza-Nava

Componist

Jaime Mendoza-Nava is componist.
Er zijn 7 films gevonden.

The Winds of Autumn

1985 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Drama van Charles B. Pierce. Met o.a. Jack Elam, Jeannette Nolan, Adrew Prine, Jimmy Clem en Charles B. Pierce.

Een jonge Quaker in het verre westen treft zijn familie vermoord aan als hij van huis is weggeweest (Gods hand?) en weer terugkeert. Hij wil genoegdoening, maar wraak is er niet bij, want hij is een Quaker. De ouderlingen die hij om raad vraagt, verbieden het. Hij wendt zich ten einde raad tot een vertrouwde familievriend, een oude revolverheld, maar ook die kan hem geen oplossing bieden. Uit frustratie trekt hij er zelf op uit en spoort de rauwe bende op. Onderwijl is zijn afwezigheid de oude vriend opgevallen en volgt uit pi[KA3]eteit zijn spoor. Hij redt het joch ternauwernood (Gods hand?) van een wisse dood, want een elf-jarige is natuurlijk geen partij voor een stel woestelingen. Stichtelijk gedoe, dat misschien een enkeling zal bekoren. Vaardig gedaan - daar niet van.

Nutriaman: The Copasaw Creature

1984 | Horror

Verenigde Staten 1984. Horror van Joseph J. Catalanotto. Met o.a. Billy Holliday, Chuck Long, Chuck Bush, Mike Thomas en Ray Saadie.

Wetenschappers scheppen een gigantisch knaagdier (het lijkt meer op een man die als aap verkleed is) dat paniek zaait. Het enige in deze grove rolprent dat het aanzien waard is, is de lokatie, het Louisiana Bayou. Alternatieve titel: TERROR IN THE SWAMP.

The Legend of Alfred Packer

1979 | Historische film, Western, Thriller, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1979. Historische film van Jim Roberson. Met o.a. Patrick Dray, Ronald Haines, Jim Dratfield, Bob Damon en William Brodie.

Het majestueuze landschap van Colorado licht de middelmatige kroniek op over een weerzinwekkende ware gebeurtenis, die plaats vond in het Westen van de VS. Berggids Packer werd beschuldigd van de moord - en het eten - van zijn metgezellen tijdens een zware tocht in 1874. Deze film is gunstig voor Packer omdat het zijn versie op de gang van zaken weergeeft, maar archeologen die in 1989 het bewijsmateriaal onderzochten hebben geconcludeerd dat hij inderdaad schuldig was.

The Boys in Company C

1978 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten/Hongkong SAR van China 1978. Oorlogsfilm van Sidney J. Furie. Met o.a. Stan Shaw, Andrew Stevens, James Canning, Michael Lembeck en Craig Wasson.

Een belachelijke film over de oorlog in Vietnam. We volgen een stel recruten bij de Mariniers, die worden opgeleid voor de strijd en daarna ter plaatse worden ingezet. Officieren worden geportretteerd als hele grote domkoppen en het hele leger is één verslaafde, corrupte bende. Voor ongenuanceerde kijkers vormt dit eenzijdige beeld met een aardige rol van Shaw wellicht de verstrooiing die zij zoeken, maar wie een heel klein beetje kritisch denkt, zal ongetwijfeld de film niet uitkijken. Het scenario is van de regisseur en Rick Natkin. Het camerawerk is van Godfrey Godar.

Dream No Evil

1974 | Thriller

Verenigde Staten 1974. Thriller van John Hayes. Met o.a. Brooke Mills, Edmond O'Brien, Marc Lawrence, Arthur Franz en Michael Pataki.

Een gestoorde wees denkt dat zij een liefhebbende vader heeft (gespeeld door O'Brien) die haar zonodig moet beschermen en bij gevolg mensen voor haar vermoordt. Het gaat hier om de geslachtsverandering van het klassieke PSYCHO-plot, maar het is zo verwarrend dat er een commentaar stem aan te pas moest komen om de kijker uitleg te geven. De kwalitieit van het spel is wisselend.

House of Terror

1972 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 1972. Horror van Sergei Goncharoff. Met o.a. Jenifer Bishop, Arell Blanton, Jacquelyn Hyde, Mitchell Gregg en Irenea Byatt.

Onduidelijk suspenseverhaal, dat snel vergeten kan worden, over een stelletje dwazen die komplotten tegen elkaar smeden om een erfenis binnen te halen. Voor de bloederige moord in de openingsscène wordt nooit een verklaring gegeven.

The Hard Road

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Gary Graver. Met o.a. Connie Nelson, John Alderman, Catherine Howard, Gary Kent en Liz Renay.

VV

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jaime Mendoza-Nava op televisie komt.

Reageer