Kinnosuke Yorozuya is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sen No Rykyu

1989 | Drama, Experimenteel

Japan 1989. Drama van Kei Kumai. Met o.a. Kinnosuke Yorozuya, Toshirô Mifune en Seiji Okuda.

In 1989 met een Zilveren Leeuw (Venetië) bekroonde Japanse speelfilm van Kei Kumai. Centraal staat de rituele dood (harakiri) van theeceremoniemeester Rikyu (Toshiro Mifune) en de invloed die zijn dood heeft op leerling Honkakubo (Eiji Okuda). In 1618, bijna dertig jaar na Rikyu´s harakiri lijkt Honkakubo eindelijk te achterhalen waarom zijn meester destijds een einde aan zijn leven maakte. Kumai´s zeer gestileerde film is een ode aan verloren gegane tradities, beweent een Japan dat niet meer bestaat en verheugt zich in de schoonheid van de theeceremonie. (RdL/VPRO Gids)

Sen No Rikyu

1989 | Drama

Japan 1989. Drama van Kei Kumai. Met o.a. Eiji Okuda, Toshirô Mifune, Kinnosuke Yorozuya, Go Kato en Shinsuke Ashida.

Op bevel van zijn heer Ashida pleegt theeceremoniemeester Mifune harikiri. Zijn leerling Okuda heeft langdurig grote smarten over diens rituele zelfmoord. Jaren later ontmoet hij medeleerling Yorozuya bij de opening van diens nieuwe theehuis en trachten zij de werkelijke motieven van Mifune's dood te achterhalen. Gestileerde film over het ascetisme van de theeceremonie en diepere aspecten van het Zen-boeddhisme. Bekroond met de Zilveren Leeuw op het Filmfestival van Venetië. Scenario van Yoshikata Yoda naar het Testament van Honkakubo van Yasushi Inoue. Camerawerk van Masao Tochizawa.

Yagyu Ichizoku no Imbou

1979 | Avonturenfilm, Actiefilm

Japan 1979. Avonturenfilm van Kinji Fukasaku. Met o.a. Toshirô Mifune, Shin'ichi Chiba, Hiroki Matsukita, Etsuko Shiomi en Kinnosuke Yorozuya.

Dit furieus epos speelt in de jaren 1634-1688 waarin Iemitsu Tokugawa shogun (militair gouverneur) van Japan is. De uiterst krijgshaftige gebeurtenissen zijn volmaakt onoverzichtelijk: oorspronkelijke duur van de film is 130m!