Danijel Hocevar

Producer

Danijel Hocevar is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Slovenian Girl

2009 | Drama

Slovenië/Duitsland/Servië/Kroatië/Bahrein 2009. Drama van Damjan Kozole. Met o.a. Nina Ivanisin, Peter Musevski, Primoz Pirnat en Uros Furst.

Kruh in mleko

2001 | Drama, Komedie

Slovenië 2001. Drama van Jan Cvitkovic. Met o.a. Peter Musevski, Sonja Savic, Tadej Troha, Perica Radonjic-Pepi en Andraz Istenic.

Ivan (Musevski) is ontslagen uit een ontwenningskliniek, waar hij behandeld werd om van zijn drankzucht af te komen. Het was omdat de doktoren staakten, en niet omdat hij genezen was. Zijn vrouw Sonja (Savic) ontvangt hem met een brede glimlach in de hoop dat hij zijn slechte gewoonte heeft afgekickt. De volgende morgen vraagt ze hem om een litertje melk en een brood te halen. Onderweg komt hij zijn oude schoolvriend Armando (Radonjic-Pepi) tegen. Armando dringt er op aan om hun weerzien te vieren in de kroeg. Ivan laat zich meeslepen en als hij hoort dat Armando met Sonja naar bed is geweest lang voordat ze met Ivan trouwde, slaat hij de ene borrel na de andere achterover. Ondertussen neemt zijn zoon zestien-jarige Robi (Troha), in de toiletten een shot heroïne. Als Sonja hem 's avonds uit het café wil halen, wordt ze gearresteerd wegens huisvredebreuk! Het regiedebuut van de 35-jarige Cvitkovic, die zijn eigen scenario schreef is gebaseerd op een werkelijke gebeurtenis. In 1985 maakte een zuiplap met een liter melk en een brood de balans op van zijn mislukte leven. Hij zakte aan de bar in elkaar en was dood. Musevski is heel overtuigend als slappeling die de alcohol niet kan weerstaan en Savic komt sterk naar voren als rots in de branding die haar gezin wil redden. Troha symboliseert de ontreddering. De film is kort, verloopt vlot, al zijn bepaalde situaties niet goed uitgewerkt. Cvitkovic kreeg de Luigi Laurentiis prijs voor de regie op het filmfestival van Venetië. Het camerawerk van Toni Laznik in zwart-wit is heel efficiënt.

Samotári

2000 | Drama, Komedie

Slowakije/Tsjechië 2000. Drama van David Ondriček en David Ondricek. Met o.a. Jitka Schneiderová, Sasa Rasilov, Labina Mitevska, Ivan Trojan en Jirí Machácek.

Onder het motto 'film wat je weet' schoot David Ondricek (Praag, 1969) rond zijn 30ste verjaardag een bitterzoete komedie over het wel en wee van een groepje (bijna) dertigers. Het caleidoscopische scenario verhaalt onder meer van een geschminkte DJ (Sasa Rasilov) en zijn passie voor het hoestje van zijn voormalige vriendin (Jitka Schneiderová), een wietrokende verhuizer (Jírí Machácek) die vergeet dat hij een relatie heeft in deze 'gouden eeuw van de verhuizingen', een drugdealer (Mikulás Kren) met een permanent draaiende digitale videocamera, en een barmeisje (Labina Mitevska) dat wacht op UFO's en ondertussen tequila drinkt uit de navels van cafégangers. De sterkste verhaallijn is van de stalkende neurochirurg Ondrej (Ivan Trojan) die zijn gezin verlaat (tijdens een goocheltruc!) en de stad doorkruist om zijn ex - ook de ex van de DJ - 'toevallig' te ontmoeten. Theateracteur Trojan zet een fantastisch typetje neer dat doet denken aan een kruising tussen Atkinsons Mr Bean en De Niro's demonische Travis uit Taxi driver. De verhaallijnen worden nauwelijks verenigd maar dat mag met een titel als Eenlingen. De geroemde 'onconventionele structuur' (volgens juryrapport FIPRESCI prijs filmfestival Mannheim) is feitelijk een bevlogen sitcomscenario. (VM/VPRO Gids)

V leru

1999 | Drama, Familiefilm, Experimenteel

Slovenië 1999. Drama van Janez Burger. Met o.a. Jan Cvitkovič, Nataša Burger, Janez Rus, Mojca Fatur en Matjaž Javšnik.

Dizzy is een gedesillusioneerde 'eeuwige student', die niet veel meer doet dan slapen, voor de televisie hangen en drinken. De wereld verbeteren heeft geen zin, slapen des te meer, luidt zijn levensfilosofie. Dan moet hij ineens zijn kamer delen met de zojuist van het platteland gearriveerde, ambitieuze eerstejaarsstudent Marko, wiens vriendinnetje Ana hoogzwanger is. De schoorvoetend groeiende vriendschap tussen de cynische Dizzy en zijn wat naïeve huisgenoten staat centraal in deze warme, lichtvoetige komedie van de in 1996 aan de Praagse Film en Televisie Academie afgestudeerde Burger, die hiermee zijn eerste lange speelfilm maakte. V leru (Ook wel Idle running), een bescheiden ode aan simpel plezier in het leven, wordt gedragen door de eveneens debuterende Cvitkovic, die meeschreef aan Burgers scenario en van Dizzy een onweerstaanbare hork maakt. De scène waarin hij, zittend op Marko's bed, met zijn vrienden zit te kaarten terwijl Marko probeert te slapen, is onvergetelijk. Regisseur en hoofdrolspelers werden op diverse Europese filmfestivals onderscheiden. (RdL/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Danijel Hocevar op televisie komt.

Reageer