Michal Kwiecinski

Regisseur, Producer

Michal Kwiecinski is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Walesa: Man of Hope

2013 | Biografie, Drama

Polen 2013. Biografie van Andrzej Wajda. Met o.a. Robert Wieckiewicz, Agnieszka Grochowska en Iwona Bielska.

Regisseur Andrzej Wajda (1926-2016) ontpopte zich in zijn laatste jaren als chroniqueur van de Poolse geschiedenis. In Walesa: Man of Hope toont hij een deel uit het leven van Lech Walesa, de elektricien die als oprichter van de onafhankelijke vakbond Solidariteit uitgroeide tot leider van het volk en recipiënt van de Nobelprijs voor de Vrede. De twee uur durende film is gefilmd in geel- en bruintinten en aangevuld met archiefbeelden, en schetst een boeiend portret van Walesa en de transformatie van het communistische Polen.

Miasto 44

2014 | Oorlogsfilm, Drama

Polen 2014. Oorlogsfilm van Jan Komasa en Michal Kwiecinski. Met o.a. Józef Pawlowski, Anna Próchniak, Zofia Wichlacz, Maurycy Popiel en Antoni Królikowski.

In de zomer van 1944 zijn de Russen al aardig in de buurt van Warschau. Poolse jongeren denken dat ze mooi een handje kunnen helpen door mee te doen met een opstand tegen de nazi's in hun hoofdstad. Onder hen de jonge Stefan, zijn lief Kama en haar blonde vriendin Biedronka. Een dag of drie tot de overwinning, denken ze. Het loopt anders. Na een relatief vrolijk en lieflijk begin wordt deze sterke oorlogsfilm steeds grimmiger. In de epiloog illustreert een tekst dat de inventief in beeld gebrachte gruwelen nauwelijks overdreven zijn. De drie jonge hoofdrolspelers zijn uitstekend.

Katyn

2007 | Drama, Historische film, Oorlogsfilm

Polen 2007. Drama van Andrzej Wajda. Met o.a. Andrzej Chyra, Maja Ostaszewska, Artur Zmijewski, Danuta Stenka en Jan Englert.

Vijftig jaar passeerden eer Moskou verantwoordelijkheid nam voor de massaexecuties op naar schatting 15.000 Poolse legerofficieren nabij Katyn in Rusland. Sovjetpropaganda had decennialang de schuld op de nazi's geschoven. Wajda, die als jongetje zijn vader verloor en er later achter kwam dat deze in 1940 in de bossen bij Katyn was vermoord, verfilmde de tragedie. Uitgaand van Andrzej Mularczyks boek Post mortem. In Katyn vertelt hij, in wat voelt als zijn persoonlijke vaarwel aan de doden, via het lot van enkele personages het onvoorstelbare. Zeven Poolse-filmprijzen, Oscar-nominatie.

Ode to Joy

2005 | Drama, Experimenteel

Polen 2005. Drama van Anna Kazejak-Dawid, Jan Komasa en Maciej Migas. Met o.a. Malgorzata Buczkowska, Dorota Pomykala, Barbara Kurzaj, Piotr Glowacki en Roma Gasiorowska.

Kaalgeslagen drieluik uit Polen over drie jongeren die in hedendaags Polen geen kant op kunnen met hun ambities. Ieder heeft zijn eigen reden om het land te verlaten.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michal Kwiecinski op televisie komt.

Reageer