Ludwig Trepte

Acteur

Ludwig Trepte is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Ihr könnt Euch niemals sicher sein

2008 | Drama

Duitsland 2008. Drama van Nicole Weegmann. Met o.a. Ludwig Trepte, Jenny Schily, Jürgen Tonkel en Anna Marie Fuchs.

Nieuwe stad, nieuwe school, nieuwe kansen? Gymnasiast Oliver Rother, zeventien, introvert en hiphoptype, moet het nog zien. Wanneer zijn opstel-in-rapstijl over Goethes Die Leiden des jungen Werthers bij de lerares Duits matig enthousiast wordt ontvangen zet dat een kettingreactie van onfortuinlijkheden in gang. Weegmanns tv-film bagatelliseert invloed van vaak weinig verheffende hiphopsubcultuur, maar oogstte veel lof voor het aanschouwelijk maken van buitenbeentjesproblematiek. Niet louter in Duitsland is het thema vanwege diverse bloedige amokincidenten een heet hangijzer. Geëngageerd verhaal laat niettemin politiek correct nasmaakje achter. Adolf Grimme-Preis 2009.

Guten Morgen, Herr Grothe

2007 | Drama

Duitsland 2007. Drama van Lars Kraume. Met o.a. Ludwig Trepte, Nina Kunzendorf en Sebastian Blomberg.

De 37-jarige Michael Grothe is leraar Duits op een Berlijnse middelbare school. Grothe gaat zo op in zijn werk dat zijn huwelijk op de klippen loopt, en ook de relatie met collega Lisa lijkt geen toekomst te hebben. Vooral de lastige leerling Nico vormt voor Grothe een uitdaging

Das Geheimnis von St. Ambrose

2006 | Avonturenfilm

Duitsland 2006. Avonturenfilm van Michael Wenning. Met o.a. Ulrich Mühe, Désirée Nosbusch en Ludwig Trepte.

Archeoloog Nicolas Cramer reist naar Edinburgh om een voordracht te houden. Hij neemt zijn kinderen mee omdat hij daarna meteen op vakantie wil. Als een kostbaar voorwerp gestolen wordt en in Cramers kamer opduikt, slaat hij met de kinderen en hun nanny Kathleen op de vlucht naar het noorden van Schotland.

Kombat Sechzehn

2005 |

Duitsland 2005. Mirko Borscht. Met o.a. Florian Bartholomäi, Falk Rockstroh en Ludwig Trepte.

De zestienjarige Georg verhuist met zijn vader van Frankfurt am Main naar Frankfurt (Oder), aan de Poolse grens. Daar sluit de getalenteerde taekwondoka zich aan bij een groep rechts-extremistische jongeren, ook al had hij in zijn vorige woonplaats een zwarte vriendin. Die overgang komt niet bepaald geloofwaardig tot stand en de clichés stapelen zich in rap tempo op, maar afgezien daarvan is Kombat Sechzehn een degelijk jongerendrama, met prima spel van de adolescente cast. De titel verwijst naar Combat 18, de knokploeg van neonazi-groepering Blood & Honour.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ludwig Trepte op televisie komt.

Reageer