Kurt Wilhelm

Regisseur, Acteur, Scenarist

Kurt Wilhelm is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 4 films gevonden.

Ein Mädchen aus zweiter Hand

1976 | Drama

Duitsland 1976. Drama van Alexander Ziebell. Met o.a. Susanne Uhlen, Henner Quest, Beatrice Kessler, Kurt Wilhelm en Herbert Thiele.

Een jonge, ongetrouwde vrouw die een kind verwacht, gaat in tegen de vooroordelen van haar omgeving.

Die Ungarische Hochzeit

1969 | Muziek

Duitsland/Oostenrijk 1969. Muziek van Kurt Wilhelm. Met o.a. Maria Schell, Peter Minich, Ferry Gruber, Kurt Grosskurth en Ljuba Welitsch.

Graaf Stefan krijgt van Keizerin Maria Theresia opdracht te controleren of de kolonisten de hun beloofde knappe vrouwen krijgen. Wilhelm, die eens de televisie voor de operette ontsloot - maar dan met studioprodukties en met acteurs die met 'geleende' stemmen zongen - blijkt ook een prima tv-filmregisseur te zijn, die goed met zangers uit de voeten kan.

Der Zigeunerbaron

1962 | Muziek

Duitsland/Frankrijk 1962. Muziek van Kurt Wilhelm. Met o.a. Carlos Thompson, Heidi Brühl, Willy Millowitsch en Danièle Gaubert.

Een niet al te beste verfilming van Johann Strauss' operette.

Die Landärztin vom Tegernsee

1958 | Komedie, Drama

Duitsland 1958. Komedie van Paul May. Met o.a. Marianne Koch, Rudolf Prack, Friedrich Domin, Thomas Reiner en Maria Perschy.

Dokter Petra Jensen neemt in een Beiers dorpje een praktijk over omdat haar voorganger gestorven is. De bekrompen, seksistische dorpelingen met de burgemeester voorop hadden een mannelijke arts verwacht. Vermakelijke heimatfilm, die een doktersverhaal combineert met kleingeestigheid en vooroordeel.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kurt Wilhelm op televisie komt.

Reageer