Don Dubbins: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

The Hoax

1972 | Komedie, Misdaad, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1972. Komedie van Robert Anderson. Met o.a. Bill Ewing, Frank Bonner, Jacques Aubuchon, Sharon DeBord en Don Dubbins.

Een dunne schelmenkomedie, dit verhaal over twee kerels die een verloren H-bom (zonder ontsteking) vinden en dan Los Angeles afpersen door de stad te bedreigen met een terroristische aanslag. Spannend is het allemaal niet en er valt weinig te lachen, terwijl de grappen en grollen nog van twijfelachtig gehalte zijn ook.

Detour to Nowhere

1972 | Thriller, Misdaad

Verenigde Staten 1972. Thriller van John Lamond. Met o.a. George Peppard, Christine Belford, Ed Nelson en Don Dubbins.

Een simpele maar onderhoudende kleine thriller over twee freelance speurders (de grijze Peppard), die - aanvankelijk als elkaars rivalen - een raadselachtige overval op een geldtransportauto in Texas trachten op te lossen om een vette verzekeringspremie te kunnen incasseren.

Banacek

1972 | Misdaad

Verenigde Staten 1972. Misdaad van Jack Smight. Met o.a. George Peppard, Christine Belford, Don Dubbins, Ed Nelson en Ralph Manza.

Verzekeringsinspecteur T. Banacek uit Boston (Peppard) krijgt een ongewone zaak in behandeling betreffende een geldauto van de beveiligingsfirma Brink die midden op een snelweg in Texas verdween. Enige interessante situaties en een goede regie. Pilot voor een tv-serie. Hertiteld: DETOUR TO NOWHERE.

Run Run, Simon

1970 | Western, Thriller, Drama

Verenigde Staten 1970. Western van George McCowan. Met o.a. Burt Reynolds, Inger Stevens, Royal Dano, James Best en Rodolfo Acosta.

Een onopgesmukte, rechtlijnige vertelling over een Papago- indiaan die na gevangenisstraf terugkeert bij zijn stam en wraak zweert op de man die in feite zijn broer vermoordde. Buitengewone spannende sfeer; uitstekend gebruik van locaties; puik acteerwerk met inbegrip van Stevens' laatste rol.

The Illustrated Man

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Jack Smight. Met o.a. Rod Steiger, Claire Bloom, Robert Drivas, Don Dubbins en Jason Evers.

Op een warme zomerdag in 1933 ontmoet de jonge reiziger Drivas de oude zwerver Steiger. Het lichaam van Steiger is volledig bedekt met tatoeages en wanneer men deze van dichterbij bekijkt, tonen ze allerlei toekomstbeelden. Zo komen ze terecht in een moordende speelkamer, een versteende planeet waar het steeds regent en beleven ze de laatste nacht van de aarde. Bevreemdende SF-prent die ook een hypnotiserende kracht uitoefent op de toeschouwer. De verhalen zijn niet allemaal even sterk, maar door de knappe vertolking en de suggestieve decors blijft de film boeien. Steiger, Bloom en Drivas spelen de hoofdrollen in elk verhaal. Howard B. Kreitsek baseerde zijn scenario op de verhalen The Veldt, The Long Rain en The Last Night Of The World uit de bundel The Illustrated Man van Ray Bradbury. Philip Lathrop zette het op celluloid. Gedraaid in Panavision.

Gunfight in Abilene

1967 | Western

Verenigde Staten 1967. Western van William Hale. Met o.a. Bobby Darin, Emily Banks, Leslie Nielsen, Donnelly Rhodes en Don Galloway.

Herverfilming van SHOWDOWN AT ABILENE, nu met Darin als de man die in de Burgeroorlog per ongeluk zijn beste vriend heeft neergeschoten. Dat was de broer van Nielsen, die het niet wist. Terug in zijn eigen stad merkt hij dat die beheerd wordt door de veebaron Nielsen, die hem echter weer tot sheriff maakt. Darin wil aanvankelijk niets meer weten van wapens, maar als de spanningen te hoog oplaaien heeft hij geen andere keus. Darin schreef ook de muziek en zingt de titelsong. Benne Giler en John Black schreven het scenario naar de roman Gun Shy van Clarence Upton Young.

From the Earth to the Moon

1958 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1958. Sciencefiction van Byron Haskin. Met o.a. Joseph Cotten, George Sanders, Debra Paget en Don Dubbins.

Een slechte bewerking van een roman van Jules Verne over een raketvlucht naar de maan. De ervaren acteurs voelen zich absoluut niet op hun gemak en het is allemaal veel te gekunsteld.

Enchanted Island

1958 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Avonturenfilm van Allan Dwan en Allen Dwan. Met o.a. Dana Andrews, Jane Powell, Don Dubbins en Arthur Shields.

Mislukte herverfilming van Herman Melville's TYPEE, gemaakt met een gering budget en de verkeerde acteurs. Andrews is een deserteur van een Amerikaanse walvisvaarder die op een eiland in de Stille Zuidzee de liefde ontdekt met een autochtoon meisje, Powell. Op de koop toe een paar opstandjes van de plaatselijke kannibalen.

The D.I.

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Jack Webb. Met o.a. Jack Webb, Don Dubbins, Lin McCarthy, Barbara Pepper en Virginia Gregg.

Potentieel intrigerend verhaal van een drilinstructeur bij de marine die zijn mannen tot het uiterste dwingt te gaan; het is een typisch verslag van het nutteloze kampleven op Parris Island.

Tribute to a Bad Man

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Robert Wise. Met o.a. James Cagney, Don Dubbins, Stephen McNally, Irene Papas en Vic Morrow.

Deze trage western wordt door het grandioze spel van Cagney imposant en boeiend. Hij is de almachtige rancher die korte metten maakt met bandieten: liever hangen dan een rechtszaak. Papas is zijn huishoudster, tot wie hij zich aangetrokken voelt. Maar zij kan niet tegen de hardheid waarmee hij tegenstanders behandelt. In de climax wordt de ex-voorman McNally een paardendief. De behandeling van Morrow door Cagney is een aparte gebeurtenis die de relaties Cagney-Papas-Dubbins (een jonge man die zijn leven redde en daarom door Cagney gastvrij werd opgenomen) sterk beïnvloedt. Michael Blankfort bewerkte het verhaal van Jack Schaefer. Robert Surtees maakte de fraaie beelden. Noot: Cagney's rol zou gespeeld worden door Spencer Tracy, maar die kreeg ruzie met Wise en liep weg.

These Wilder Years

1956 | Drama

Verenigde Staten 1956. Drama van Roy Rowland. Met o.a. James Cagney, Barbara Stanwyck, Walter Pidgeon, Betty Lou Keim en Don Dubbins.

Vreemd om Cagney tegen te komen in dit damesdrama over staalfabrikant Steve Bradford die, op zoek naar zijn onwettige zoon, een ongehuwde tienermoeder (Keim) ontmoet door tussenkomst van Ann Dempster, de directrice van een tehuis voor vondelingen (Stanwyck). Scenario van Frank Fenton naar het verhaal van Ralph Wheelwright. Camerawerk van George J. Folsey.