Patrick Cabouat

Regisseur

Patrick Cabouat is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Tu veux jouer les durs... et tu touches pas ta bille

1986 | Misdaad

Frankrijk 1986. Misdaad van Patrick Cabouat. Met o.a. Jean-Louis Robert, Valérie Mairesse, Charlie Nelson, Françoise Pages en Toufik Ouchème.

Drie, gelet op de inhoud allemaal even ongelukkig gekozen titels, want dit is de DE BRUIT ET DE FUREUR die gesitueerd is omstreeks 1971. De streken van een aantal bewoners van de betonnen voorsteden van Parijs (La Défense en vooral Bobigny), die zich er doodongelukkig voelen en met wie het zeer slecht afloopt, wanneer een kroegbaas uiteindelijk een van de bendeleden doodt. Zijn kameraad die zich wil wreken komt in een psychiatrische inrichting terecht, waar hij even heftig als onherroepelijk in opstand komt. Treurig, heel erg treurig en op het ongehoord begripvolle af. De acteurs spelen met angstaanjagende overtuigingskracht. Er is wat onbeholpen te werk gegaan bij het knip- en plakwerk maar nou ook weer niet zo erg dat deze volledig mislukte film de jonge regisseur in de anonimiteit moest doen belanden. Ook bekend als LES LOULOUS en FURIE.

Les Loulous

1976 | Drama

Frankrijk 1976. Drama van Patrick Cabouat. Met o.a. Jean-Louis Robert, Valérie Mairesse, Charlie Nelson, Françoise Pagès en Toufik Oucheme.

Een goed bedoeld sociologisch drama over een groep jonge marginalen die het voortdurend aan de stok hebben met een reactionaire cafébaas. Als een van hen door de man wordt neergeschoten zweert zijn broer wraak. De intense vertolkingen en de stootkracht van het thema worden ietwat ondergraven door de besluiteloze regie van Cabouat, maar het geheel blijft toch boeien. Geproduceerd door Véra Belmont.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Patrick Cabouat op televisie komt.

Reageer