Daniel Scharf

Producer

Daniel Scharf is producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Wicked Science

2004 | Familiefilm, Jeugdfilm, Avonturenfilm

Australië 2004. Familiefilm van Jonathan M. Shiff. Met o.a. Bridget Neval, André de Vanny, Emma Leonard en Brook Sykes.

De aardige middelbare scholier Toby en zijn streberige klasgenote Elizabeth worden 's avonds in het biologielokaal getroffen door straling, veroorzaakt door een oeroud fossiel, een Magnetic Field Emitter en een ontsnapte kikker die rondspringt op een computerkeyboard. Toby en Elizabeth zijn in een klap briljante wetenschappers geworden. Toby probeert met zijn nieuw verworven kennis een leuke nieuwe klasgenote te imponeren, Elizabeth ontpopt zich als slecht genie in deze aardige jeugdfilm, samengesteld uit afleveringen van de gelijknamige Australische tv-serie. Moraal: rommel thuis niet met dino-DNA!

Romper Stomper

1993 | Actiefilm, Drama

Australië 1993. Actiefilm van Geoffrey Wright. Met o.a. Russell Crowe, Daniel Pollock, Jacqueline McKenzie, Alex Scott en Leigh Russell.

Een bende extreem rechtse skinheads onder aanvoering van Hando (Crowe) en Davey (Pollock) zaait terreur in een wijk van Melbourne. Ze hebben het vooral gemunt op de Vietnamezen die zich in hun wijk gevestigd hebben. Maar als ze op een dag twee slachtoffers in het nauw hebben gedreven komen hun landgenoten hen te hulp en breekt een ware straatoorlog uit. Compromisloze actiefilm waarin geen enkel sympathiek personage voorkomt, geeft een realistisch en vaak schokkend portret van Australisch neo-nazisme. Regisseur Wright schreef zelf het grimmige scenario. Crowe sleepte de prijs voor beste acteur van het Australian Film Institute in de wacht.

Isabelle Eberhardt

1991 | Biografie, Avonturenfilm

Frankrijk/Australië 1991. Biografie van Ian Pringle. Met o.a. Mathilda May, Tchéky Karyo, Peter O'Toole, Richard Moir en Arthur Dignam.

Vlak voor 1900 reist het titelpersonage (May) als journaliste van Zwitsers-Russische afkomst door Noord-Afrika, in Frans Algerije in het bijzonder. Ze verzet zich tegen misstanden, die het gevolg zijn van het kolonialisme. Ze kiest de zijde van de Arabische bevolking en beleeft een romance met Slimene (Karyo), een autochtoon (waarover het scenario hinderlijk onduidelijk is). Haar ongebreidelde kritiek op het gezag en breken van wetten is de autoriteiten een doorn in het oog, waarop ze tenslotte Isabelle Eberhardt als persona non grata het land uitzetten. Wat een boeiende film over een feministische avontuurierster had moeten zijn, valt verschrikkelijk tegen. De oorzaken moeten gezocht worden in de miscasting van May in de hoofdrol (er wordt beweerd dat men aanvankelijk Isabelle Huppert had willen nemen), de onwaarschijnlijke combinatie van een Australische regisseur die geen voeling heeft met het Franse koloniale verleden en de arrogante gallische mentaliteit, en een Europese story. De rollen van geroutineerde acteurs als O'Toole en Moir zijn veel te klein om indruk te maken. Zelfs het camerawerk dat o.a. op 'locatie' in Tunesië werd geschoten valt tegen. Dit alles ondanks het naar Europese maatstaven vrij forse budget van ongeveer zeven miljoen Euro. May blijft een adembenemde verschijning!

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Daniel Scharf op televisie komt.

Reageer