Thom Fitzgerald

Regisseur, Scenarist, Producer

Thom Fitzgerald is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Event

2003 | Thriller, Drama

Canada/Verenigde Staten 2003. Thriller van Thom Fitzgerald. Met o.a. Parker Posey, Don McKellar, Sarah Polley, Olympia Dukakis en Jane Leeves.

In de hippe New Yorkse wijk Chelsea onderzoekt een agente de zogenaamde zelfmoord van een man.

Wolfgirl

2001 | Horror

Canada 2001. Horror van Thom Fitzgerald. Met o.a. Dov Tiefenbach, Nate Dushku en Victoria Sanchez.

In de hippe New Yorkse wijk Chelsea onderzoekt een agente de zogenaamde zelfmoord van een man.

Beefcake

1999 | Drama

Frankrijk/Canada/Verenigde Staten 1999. Drama van Thom Fitzgerald. Met o.a. Jack Griffin Mazeika, Jonathan Torrens, Carroll Godsman, Joshua Peace en Daniel MasIvor.

Deze film neemt een kijkje bij de spierballerige tijdschriften uit de jaren '50 en de hele industrie er omheen die vooral voor mannen was bedoeld. In de praktijk werden deze tijdschriften vooral gekocht door leden van de ondergrondse homogemeenschap. Belangrijkste leverancier van deze tijdschriften was Bob Mizer, die het tijdschrift uitbracht en veertig jaar lang vage mannen-films produceerde. Mizer werd geholpen door zijn moeder. Door de film heen zijn fragmenten van Mizer's filmpjes te zien.

The Hanging Garden

1997 | Drama

Canada/Verenigd Koninkrijk 1997. Drama van Thom Fitzgerald. Met o.a. Chris Leavins, Kerry Fox, Seana McKenna, Peter MacNeill en Troy Veinotte.

Sweet William (Chris Leavins) vertrok tien jaar geleden als dikke tiener naar de grote stad. Op de vlucht voor zijn homofobe familie, weg van zijn agressieve, alcoholistische vader, weg van zijn benauwende moeder. Nu is hij terug voor de bruiloft van zijn zus Rosemary (Kerry Fox). Slank en zelfverzekerd. Klaar om de confrontatie met zijn familie én met zijn verleden aan te gaan. De observaties van het huiselijk leven zijn subtiel en ontroerend en de synthese van herinneringen, fantasie en werkelijkheid geeft de film een gedenkwaardige afdronk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Thom Fitzgerald op televisie komt.

Reageer