Pablo Pauly is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Temps de chien

2019 | Komedie

Frankrijk 2019. Komedie van Edouard Deluc. Met o.a. Philippe Rebbot, Pablo Pauly, Élodie Bouchez, Laure Calamy en Solène Rigot.

Patients

2016 | Komedie, Drama

Frankrijk 2016. Komedie van Mehdi Idir en Grand Corps Malade. Met o.a. Pablo Pauly, Soufiane Guerrab en Moussa Mansaly.

Verlamd in een revalidatiecentrum? Daar valt best om te lachen, als het verhaal uit de handen komt van scenarist en ervaringsdeskundige Grand Corps Malade. Dat is de artiestennaam van podiumdichter Fabien Marsaud (1977), en het is deze man die eind jaren negentig na een zwembadbodemduik ruim een jaar verlamd in bed lag. Hij schreef een boek over zijn tijd in het revalidatiecentrum en pende mee aan deze verfilming. En wat een resultaat: ontroerend, grappig en opbeurend tegelijk. Een ode aan vriendschap in tijden van tegenslag, verfilmd zonder effectbejag.

Carole Matthieu

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Louis-Julien Petit. Met o.a. Isabelle Adjani, Corinne Masiero, Ola Rapace, Lyès Salem en Pablo Pauly.

In zijn roman Les visages écrasés ('De verpletterde gezichten') uit 2011 verwerkte Marin Ledun zijn ervaringen als employee van France Télécom tijdens de herstructureringsoperatie Next. In de filmadaptatie speelt Adjani de bedrijfsarts uit de titel, die bij het fictieve callcenter-bedrijf Melidem wordt geconfronteerd met de gevolgen van pervers personeelsbeleid. Curieus genoeg draagt het chirurgisch ontplooide gelaat van de sfinks-actrice iets spookachtigs bij tot dit noir-verhaal met een verstikkende sfeer. Een deprimerend inkijkje in de 21ste-eeuwse managementscultuur van winstoptimalisatiedenken naar Amerikaans model.