Pablo Pauly: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Trois nuits par semaine

2022 | Komedie, Drama, Romantiek

Frankrijk 2022. Komedie van Florent Gouëlou. Met o.a. Pablo Pauly, Romain Eck, Hafsia Herzi, Harald Marlot en Mathias Houngnikpo.

In dit speelfilmdebuut van de Franse regisseur Florent Gouëlou (tevens actief als dragqueen Javel Habibi) maakt de jonge fotograaf Baptiste, die al jarenlang een vriendin heeft, per toeval kennis met de Parijse drag-gemeenschap. Tot zijn eigen verbazing valt hij als een blok voor de enigmatische artiest Cookie Kunty. Omdat Baptiste nogal een grijze muis is die zich als een betoverde Alice door een flamboyant wonderland laat leiden, krijgt de film al snel het karakter van een cursus Drag for Dummies. Wat voor buitenstaanders best leerzaam is, en soms amusant, maar in dramatisch opzicht niet erg interessant.

À la joie

2023 | Romantiek, Drama

Frankrijk 2023. Romantiek van Jérôme Bonnell. Met o.a. Pablo Pauly en Amel Charif.

In het voorjaar van 2020 gaat Parijs op slot. Het covid 19-virus legt de samenleving plat. Juist op dat moment is juriste Véra (Charif) in de hoofdstad om haar ouders te bezoeken. Ze besluit in haar logeerappartement te blijven, en ontmoet algauw Sam (Pauly). Terwijl iedereen moet wennen aan isolement, twee meter afstand, eindeloos handen wassen en desinfecterende gel ontstaat er iets moois tussen de twee, die het beste van de situatie moeten zien te maken. Regisseur Bonnell (Le chignon d’Olga) creëert met twee fijne acteurs een lichtvoetig romantisch drama dat een aardige terugblik geeft op een wereldwijd bizarre periode.

Trois jours et une vie

2019 | Drama

Frankrijk​/​​België 2019. Drama van Nicolas Boukhrief. Met o.a. Sandrine Bonnaire, Jeremy Senez, Charles Berling en Pablo Pauly.

In de Belgische Ardennen verdwijnt rond kerst een kind. Het is het buurjongetje van Antoine (Senez), een introverte jongen die bij zijn moeder Blanche (Bonnaire) woont. In het dorp komen onmiddellijk verdachtmakingen los. Een grote storm vergroot de onrust. In drie dagen zal het leven van de jonge Antoine een ingrijpende wending krijgen - zo blijkt wanneer hij als volwassene terugkijkt op de episode. Fijne acteurs in een psychologisch drama naar een boek van Pierre Lemaitre die het zelf tot een scenario bewerkte.

Temps de chien

2019 | Komedie

Frankrijk 2019. Komedie van Edouard Deluc. Met o.a. Philippe Rebbot, Pablo Pauly, Élodie Bouchez, Laure Calamy en Solène Rigot.

Vijftiger Jean (Rebbot) verliest zijn baan als kapitein op een rondvaartboot op de Seine, heeft met zijn ex gedoe over de kinderen, en dreigt uit zijn huis te worden gezet. Jean zit, kortom, in zwaar weer. Dan ontmoet hij Victor (Pauly) een jonge musicus met eigen problemen, met wie hij een onzalig inbraakplan bedenkt. Vrolijk drama heeft een leuke hoofdrol van Rebbot. In een bijrol zorgt Laure Calamy (Dix pour cent) voor wat zachtheid in Jeans leven als de collega die een oogje op hem heeft.

Patients

2016 | Komedie, Drama

Frankrijk 2016. Komedie van Mehdi Idir en Grand Corps Malade. Met o.a. Pablo Pauly, Soufiane Guerrab en Moussa Mansaly.

Verlamd in een revalidatiecentrum? Daar valt best om te lachen, als het verhaal uit de handen komt van scenarist en ervaringsdeskundige Grand Corps Malade. Dat is de artiestennaam van podiumdichter Fabien Marsaud (1977), en het is deze man die eind jaren negentig na een zwembadbodemduik ruim een jaar verlamd in bed lag. Hij schreef een boek over zijn tijd in het revalidatiecentrum en pende mee aan deze verfilming. En wat een resultaat: ontroerend, grappig en opbeurend tegelijk. Een ode aan vriendschap in tijden van tegenslag, verfilmd zonder effectbejag.

Carole Matthieu

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Louis-Julien Petit. Met o.a. Isabelle Adjani, Corinne Masiero, Ola Rapace, Lyès Salem en Pablo Pauly.

In zijn roman Les visages écrasés ('De verpletterde gezichten') uit 2011 verwerkte Marin Ledun zijn ervaringen als employee van France Télécom tijdens de herstructureringsoperatie Next. In de filmadaptatie speelt Adjani de bedrijfsarts uit de titel, die bij het fictieve callcenter-bedrijf Melidem wordt geconfronteerd met de gevolgen van pervers personeelsbeleid. Curieus genoeg draagt het chirurgisch ontplooide gelaat van de sfinks-actrice iets spookachtigs bij tot dit noir-verhaal met een verstikkende sfeer. Een deprimerend inkijkje in de 21ste-eeuwse managementscultuur van winstoptimalisatiedenken naar Amerikaans model.