Ross Dimsey

Regisseur, Producer

Ross Dimsey is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

The Great Air Race

1990 | Drama

Australië/Verenigde Staten 1990. Drama van Marcus Cole. Met o.a. Tim Hughes, Robert Reynolds, Caroline Goodall, Jonathan Hyde en Henk Johannes.

Film over de grote luchtvaartrace uit 1934 tussen Londen en Melbourne (Australi[KA3]e). Hierbij bevond zich ook de triomferende Hollander Keone Parmentier (Johannes), die op zeer originele wijze een (toen zeer geavanceerde) DC 2 van de KLM, de Uiver, inzette met betalende passagiers. Deze redelijk onderhoudende prent gaat niet alleen over de race zelf, maar ook over de deelnemers en de mensen erachter, over hun lief en leed, hun zucht naar spanning en ontspanning. Niet alleen voor luchtvaartgekken en mensen die zich de geweldige prestatie van Parmentier nog kunnen herineeren, waar decennia lang over gepraat werd tot in de jaren 1950. In grote lijnen is de film historisch juist, hier en daar zijn ondergeschikte figuren bedacht. Al met al is er goed naar documentair materiaal gekeken.

Final Cut

1980 | Thriller

Australië 1980. Thriller van Ross Dimsey. Met o.a. Lou Brown, David Clendinning, Jennifer Cluff, Narelle Johnson en Thaddeus Smith.

Een niet zo snuggere cineast probeert een onthullend filmportret van een onappetijtelijke magnaat te maken. Deze magnaat nodigt hem en zijn vriendin uit voor het weekend en er ontwikkelt zich een volstrekt onsubtiel kat-en-muis spelletje tussen de betrokkenen. Een brute, grove thriller met een plot waarin net zoveel gaten zitten als in sommige van de hoofdrolspelers.

Blue Fire Lady

1978 | Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 1978. Familiefilm van Ross Dimsey. Met o.a. Cathy Harrison, Mark Holden, Peter Cummings, Marion Edward en Anne Sutherland.

Een meisje dat veel van paarden houdt, komt van het platteland naar de grote stad en gaat werken op een manege. Daar ontmoet ze het paard 'Blue Fire Lady' waarmee ze opwindende avonturen beleeft.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ross Dimsey op televisie komt.

Reageer