Robbie Williams

Acteur, Componist

Robbie Williams is acteur en componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Gangsta Granny

2013 | Komedie, Drama, Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 2013. Komedie van Matt Lipsey. Met o.a. Reece Buttery, Julia McKenzie, Rob Brydon, Miranda Hart en David Walliams.

Wanneer zijn ouders gaan ballroom dansen verblijft Ben (Buttery) altijd bij zijn grootmoeder (McKenzie). Hij vindt haar maar suf. Totdat hij ontdekt dat ze ooit een legendarische juwelendief was. Zou het geen leuk idee zijn om samen de kroonjuwelen uit de Tower of London te stelen? Onderhoudend jeugdavontuur met een slimme elfjarige en een krasse oma naar het gelijknamige, populaire boek van David Walliams. Voor leuke momenten zorgen gastspelers Joanna Lumley als koningin, en Robbie Williams als latino danser Flavio. Regisseur Lipsey zou later nog een boek van Walliams verfilmen: The Boy in the Dress.

Nobody Someday

2002 | Documentaire, Muziek

Verenigd Koninkrijk 2002. Documentaire van Brian Hill. Met o.a. Robbie Williams, Guy Chambers, Gary Nuttall, Fil Eisier en Yolanda Charles.

In 2001 maakte de Britse popster Robbie Williams een Europees toernee. Dit werd gefilmd door Hill, die in beginsel flink wat vrijheid kreeg. Het resultaat is oppervlakkig en geeft weinig inzicht in wat er kijken komt tussen de coulissen en op de b[KA3]uhne. In Zweden staat Robbie die het bijna dun door de broek loopt, voor een saai publiek, dat hij met minachting behandelt. In Denemarken begint hij op te warmen en in Duitsland (Stuttgart) duwt een gek hem van het podium. In een hotel kan hij niet de suite krijgen die hij wil, waarop hij in een gefingeerde woede uitbarst. Na Frankrijk, waar de kijker enkele zeer goede zwart-wit beelden krijgt van het concert, komt Nederland. Van Robbie zelf leren we dat hij vroeger drugs gebruikte en veel dronk; dat is nu veranderd en iedereen drinkt mineraalwater en speelt kaart om de tijd te doden. We maken kennis met zijn assistente Josie Cliff, die probeert om Robbie een gelukkig mens te laten zijn, want anders verkoopt hij geen muziek CD's. Weinig over de muziek zelf, niets over het repeteren voor het optreden, de keuze van het programma en Robbie's leven als popmusicus. Wel een promotiefilm over Robbie, waarmee zijn fans zich heel gelukkig zullen prijzen. Robbie zegt dat hij de ambitie heeft om de successen van Iggy Pop en Dave Bowie te evenaren, maar zich meer een soort Norman Wisdom voelt. Het scenario is van regisseur Hill. Het camerawerk van Simon Niblett en Michael Timney is netjes. Tegelijkertijd met het uitkomen van deze film kwam er een fotoboek op de markt. Een film van hetzelfde niveau als TRUTH OR DARE: IN BED WITH MADONNA.

Pop Galerie: Backstreet Boys

1999 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1999. Documentaire van Rudi Dolezal en Hannes Rossacher. Met o.a. Howie Dorough, Kevin Richardson, Nick Carter, A.J. McLean en Brian Littrell.

In 1996 kwamen vijf jongeren uit Orlando, Dorough, Richardson, Carter, McLean en Littrell, bij elkaar en vormden een rockband, de Backstreet Boys. Met hun mengeling van blanke R&B en Swingbeat waren ze rechtstreekse concurrenten van Take That. Op korte tijd groeiden ze uit tot de populairste Amerikaanse boys- band sinds The Monkees. Veel hadden de leden van de groep duidelijk niet te zeggen want het grootste deel van de documentaire wordt besteed aan het opmaken van een balans van de popmuziek op het einde van de jaren 1990 en vooral de opkomst van megaster Robbie Williams. Zelfs voor de fans van de Backstreet Boys komt het portret van hun idolen maar magertjes uit de verf. Simon Witter schreef het scenario. Voor de montage werd beroep gedaan op Bardia Sanbouraktschi, terwijl Allan Barrett achter de camera stond.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Robbie Williams op televisie komt.

Reageer