Kieron Moore: cast.
Er zijn 30 films gevonden.

Run Like A Thief

1967 | Actiefilm

Spanje 1967. Actiefilm van Harry Spalding. Met o.a. Kieron Moore, Ina Balin, Keenan Wynn en Fernando Rey.

Een avonturier zit achter diamantrovers aan, maar de bendeleider is hem bij elke stap te slim af.

Robo de diamantes

1967 | Thriller

Spanje​/​​Verenigde Staten 1967. Thriller van Bernard Glasser. Met o.a. Kieron Moore, Ida Balin, Keenan Wynn, Fernando Rey en Victor Maddern.

De wedijver tussen een bende diamantendieven en een eenzame misdadiger. Een standaardfilm die toch nog redelijk gelukt is.

Arabesque

1966 | Thriller, Komedie

Verenigde Staten 1966. Thriller van Stanley Donen. Met o.a. Gregory Peck, Sophia Loren, Alan Badel, Kieron Moore en Carl Duering.

Peck speelt Egyptoloog professor Pollock die betrokken raakt bij een complot tegen een staatshoofd in het Midden-Oosten. In zijn pogingen de aanslag te voorkomen wordt hij bijgestaan door een exotische schone (Loren). Maar staat ze wel aan zijn kant? Vlotte spionagethriller naar de roman van Gordon Cotler heeft geestige dialogen, een vrolijke muziekscore van Henry Mancini en fraai camerawerk van Christopher Challis. Pollock: 'Volg die auto!' Taxichauffeur: 'Mijn hele leven heb ik gewacht op iemand die dat zou zeggen.' Peck en Loren zijn prachtig. Arabesque kreeg de BAFTA voor beste Britse film.

Crack in the World

1965 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1965. Sciencefiction van Andrew Marton. Met o.a. Dana Andrews, Janette Scott, Kieron Moore, Alexander Knox en Peter Damon.

Geloofwaardige SF-film waarin wetenschappers proberen de energie in het binnenste van de aarde in vaste banen te leiden, maar bijna de ondergang van de wereld bewerkstelligen. Realistische effecten.

The Thin Red Line

1964 | Drama, Actiefilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1964. Drama van Andrew Marton. Met o.a. Keir Dullea, Jack Warden, James Philbrook en Kieron Moore.

Naar de klassiek geworden roman van James Jones over de gezagsverhouding en relatie tussen sergeant I Welsh (Warden) en soldaat Doll (Dullea) die er niet uitkomen, tijdens WO II (1941- 54) in Guadalcanal in de Stille Oceaan tijdens de onbarmhartige operaties tegen de Japanners, waarbij vriend noch vijand gespaard bleven. Werd in 1998 opnieuw verfilmd door Terrence Malick met Sean Penn als Welsh. Het scenario is van Bernard Gordon. Het camerawerk is van Manuel Berenguer. Mono.

Son of a Gunfighter

1964 | Western

Verenigde Staten​/​​Spanje 1964. Western van Paul Landres. Met o.a. Russ Tamblyn, Kieron Moore, James Philbrook, Fernando Rey en Maria Granada.

In deze matige co-produktie speelt Tamblyn de zoon van een revolverheld. Aan de grens maken twee bendes de boel onveilig. Een Amerikaanse onder leiding van Philbrook en een Mexicaanse van Sambrell. Tamblyn vecht tegen allebei, eerst tegen de één bij een postkoetsoverval en daarna tegen de ander bij een ranchoverval. Samen met hulpsheriff Moore gaat hij Philbrook achterna; als hij tegenover hem staat weigert de ander zijn revolver te trekken, omdat Tamblyn zijn zoon is. En daarmee wordt de zaak gecompliceerd. Geschoten wordt er genoeg volgens het scenario van Clarke Reynolds.

The Day of the Triffids

1963 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1963. Sciencefiction van Steve Sekely. Met o.a. Howard Keel, Nicole Maurey, Janette Scott, Kieron Moore en Mervyn Johns.

Ongelijkmatige en moeizaam tot stand gekomen sf-thriller van Steve Sekely, naar de gelijknamige sf-roman van John Wyndham. Met oa Howard Keel, Nicole Maurey en Janette Scott. Rampspoed teistert de aarde. Eerst wordt een fors deel van de mensheid door het kijken naar een spectaculaire meteorietenregen met blindheid geslagen. Vervolgens maakt een boosaardige plantensoort (de zgn. triffids) aanstalten om de aangeslagen stervelingen aan hun eind te helpen. Anders dan bijv. in Invasion of the body snatchers gaat het vleesetende groen (zo op het oog een koddige kruising tussen knotwilg en uit de kluiten gewassen cactus) zonder veel omwegen te werk: hier geen mysterieuze inkapseling van het menselijk lichaam, maar een rechtstreekse aanval op lijf en leden van soms tamelijk willoze slachtoffers. De veelgeprezen vuurtorenscène aan het eind van de film werd overigens niet geregisseerd door de Hongaarse Amerikaan Sevely, maar door zijn collega Freddie Francis. Die wordt niet op de titelrol genoemd, maar kon daar niet mee zitten.

Hide and Seek

1963 | Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1963. Komedie van Cy Endfield. Met o.a. Ian Carmichael, Janet Munro, Hugh Griffith, Curd Jürgens en Kieron Moore.

Een communistisch schaakmeester verdwijnt tijdens een bezoek aan Londen. Zijn vriend, een natuurkundige, gaat op onderzoek uit, niet wetend dat het eigenlijk om hém gaat. Ian Carmichal probeert zijn imago van leukerd hier kwijt te raken, wat hem niet helemaal lukt.

The Main Attraction

1962 | Drama, Muziek, Musical, Experimenteel, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1962. Drama van Daniel Petrie. Met o.a. Pat Boone, Nancy Kwan, Mai Zetterling, Yvonne Mitchell en Kieron Moore.

Een jongeman wordt door een oudere vrouw bij het circus gehaald en dit heeft onrust en jaloezie onder de circusbevolking tot gevolg. Een standaard gegeven, een misplaatst einde met Zetterling die opvallend is als de oudere circusartieste. Scenario van John Patrick en Marguerite Roberts. Het camerawerk is van Geoffrey Unsworth. Opgenomen in Engeland in Metroscope.

I Thank a Fool

1962 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1962. Drama van Robert Stevens. Met o.a. Susan Hayward, Peter Finch, Diane Cilento, Cyril Cusack en Kieron Moore.

Een druilerig, vergezocht verhaal over Hayward die anderhalf jaar in de gevangenis doorbrengt voor euthanasie en dan te maken krijgt met advocaat Finch die haar aanklaagde; met bizarre resultaten.

Doctor Blood's Coffin

1961 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1961. Horror van Sidney J. Furie. Met o.a. Kieron Moore, Hazel Court, Ian Hunter en Fred Johnson.

Capabele rollen in thriller die goed van tempo is en zich afspeelt in een eenzaam dorpje waar mensen voor mysterieuze wetenschappelijke experimenten gebruikt worden.

The siege of Sydney Street

1960 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Thriller van Monty Berman en Robert S. Baker. Met o.a. Kieron Moore, Nicole Breger, Donald Sinden en Nicole Maurey.

Capabele rollen in thriller die goed van tempo is en zich afspeelt in een eenzaam dorpje waar mensen voor mysterieuze wetenschappelijke experimenten gebruikt worden.

The Siege of Sidney Street

1960 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Drama van Robert Baker, Monty Berman en Robert S. Baker. Met o.a. Donald Sinden, Nicole Berger, Kieron Moore, Peter Wyngarde en Leonard Sachs.

Een groep voornamelijk Russische anarchisten maakt onder leiding van ene Peter The Painter (Wyngarde) met inbraak en geweld veel amok in het Londen van 1910. Winston Churchill stuurt als minister van binnenlandse zaken meer dan 200 agenten op de betrapte anarchisten in Sidney Street af (en gaat zelf een kijkje nemen). De filmers maken voor extra drama ene Sara (Berger) het centrale personage dat tegen wil en dank wordt meegesleurd door de anarchisten. Sara en de grootscheepse aanval zijn historische feiten, maar de politieman die met haar te doen krijgt (Sinden) is verzonnen. The Siege of Sidney Street is spannend en interessant om te bekijken, doch geen cinematisch hoogstandje.

The League of Gentlemen

1960 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Misdaad van Basil Dearden. Met o.a. Jack Hawkins, Nigel Patrick, Roger Livesey, Richard Attenborough en Bryan Forbes.

Een vroegere kolonel verzekert zich, door middel van chantage, van de hulp van andere voormalige legerofficieren om een grote bankoverval op touw te zetten. De Britse humor van hoog niveau maakt dit misdaadverhaal een verrukking om naar te kijken. Oliver Reed doet even mee als balletdanser.

The Day They Robbed the Bank of England

1960 | Misdaad, Komedie, Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1960. Misdaad van John Guillermin. Met o.a. Aldo Ray, Elizabeth Sellars, Peter O'Toole, Hugh Griffith en Kieron Moore.

De Amerikaanse avonturier Charles Norgate komt in 1901 naar Londen en heeft het plan om samen met Ierse patriotten de kluis van de Bank van Engeland te kraken. Norgate sluit vriendschap met functionaris Fitch van de beveiliging van de bank, die hem ongemerkt allerlei nuttige informatie onthult. Ook ontdekt hij dat een verlaten riool onder de bank loopt. Terwijl Norgate koorstachtig probeert via het riool de bank binnen te komen, gebeurt bovengronds iets waar hij geen rekening mee had gehouden

The Angry Hills

1959 | Oorlogsfilm, Drama, Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1959. Oorlogsfilm van Robert Aldrich. Met o.a. Robert Mitchum, Elisabeth Mueller, Stanley Baker, Gia Scala en Theodore Bikel.

Griekenland, 1940. De Amerikaanse oorlogscorrespondent Michael Morrison (Mitchum) is nazi's en collaborateurs te slim af wanneer hij Griekenland uit wil met een lijst met namen van verzetsleiders. Goed gemaakte, spannende oorlogsfilm, die echter lijdt onder een oppervlakkige tekening van de personages. Mitchum is uitstekend in zijn rol. Nogal geforceerde dialogen. Scenarioschrijver A.I. Bezzerides baseerde zich op een roman van Leon Uris maar slaagde er niet in alle gebeurtenissen daaruit over te brengen naar zijn script. De aantrekkelijke Griekse locaties werden gefilmd door Stephen Dade. Voor de decors was Ken Adam verantwoordelijk.

Darby O'Gill and the Little People

1959 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Verenigde Staten 1959. Familiefilm van Robert Stevenson. Met o.a. Albert Sharpe, Sean Connery, Janet Munro, Walter Fitzgerald en Jimmy O'Dea.

De ouder wordende huisbewaarder Darby O'Gill (Sharpe) kan het werk niet meer aan. Als hij wordt vervangen door de jonge Michael McBride (Connery), die ook nog eens achter zijn fraaie dochter Katie (Munro) aanzit, krijgt hij gelukkig hulp van de, zoals bekend in Ierland overvloedig aanwezige, kabouters. Hij mag van hun koning drie wensen doen. Charmant, ouderwets Disney-sprookje schetst een idyllisch beeld van Ierland. Het nepaccent van de Schotse Connery doet Ieren de rillingen over het lijf lopen, maar hij maakt veel goed met zijn zangkunst.

The Steel Bayonet

1958 | Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1958. Oorlogsfilm van Michael Carreras. Met o.a. Leo Genn, Kieron Moore, Michael Medwin en Robert Brown.

Een militaire eenheid krijgt bevel een als uitkijkpost ingerichte, verlaten boerderij ten koste van alles te verdedigen. Een matige WO II-film die speelt in Afrika.

Satellite in the Sky

1956 | Sciencefiction

Verenigd Koninkrijk 1956. Sciencefiction van Paul Dickson. Met o.a. Kieron Moore, Lois Maxwell, Donald Wolfit, Bryan Forbes en Jimmy Hanley.

Een goede Engelse rolbezetting presenteert typerend sympathiek spel in dit verhaal over de lancering van de eerste satelliet.

The Green Scarf

1955 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1955. Misdaad van George More O'Ferrall. Met o.a. Michael Redgrave, Ann Todd, Kieron Moore en Leo Genn.

Een verhaal rijk aan verbeeldingskracht over een blinde man die wordt beschuldigd van moord en wordt verdedigd door een advocaat op leeftijd. Speelt in Parijs.

The Blue Peter

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Wolf Rilla. Met o.a. Kieron Moore, Sarah Lawson, Greta Gynt, Mervyn Johns en Harry Fowler.

Moore, als pas door de communisten vrijgelaten gevangene, denkt na over de toekomst, terwijl hij lesgeeft op een zeevaartschool. De film observeert op geestige wijze zijn rehabilitatie, terwijl hij leert van zijn jongens en ze helpt. Misschien soms wat al te vlot, maar het scenario van Don Sharpe brengt de humanistische boodschap wel overtuigend over.

Conflict of Wings

1954 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1954. Drama van John Eldridge. Met o.a. John Gregson, Muriel Pavlow en Kieron Moore.

De Royal Air Force heeft een eilandje nodig voor experimenten met raketten, maar de bevolking denkt er anders over. De vogels waren er tenslotte eerder dan de luchtmacht. Leuk drama met komische noten.

Mantrap

1952 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1952. Misdaad van Terence Fisher. Met o.a. Paul Henreid, Lois Maxwell, Kieron Moore, Hugh Sinclair en Lloyd Lamble.

Henreid is Hugo Bishop een spitse priv[KA1]edetective die ingeschakeld wordt als de gestoorde kunstenaar en veroordeelde moordenaar Mervyn Speight (Moore) uitbreekt. Zowel zijn vrouw (Maxwell) en haar werkgever Maurice Jerrard (Sinclair), de uitgever van een stel tijdschriften, maken zich zorgen over de uitbraak. De een met reden en de ander zonder, zoals later zal blijken. Hugo Bishop spoort Mervyn op - op de plaats van de misdaad - en besluit na zijn verhaal gehoord te hebben hem te helpen omdat hij gelooft in zijn onschuld. Na ruim een uur heen- en-weer-gedoe lukt het om Maurice Jerrard als de ware dader te ontmaskeren op de oorspronkelijke plaats van de misdaad, een bomkrater in de Londense city. Redelijke tamme film met acteurs van naam in onbeduidend scenario van van Paul Tabori die daarvoor het boek van Elleston Trevor Queen in Danger bewerkte. Reginald Wyer tekende voor de fotografie. Het was de tweede van vier films die Fisher dat jaar regisseerde. Interessant om de City van Londen van vlak na WO II op het scherm te zien. Ook bekend als MAN IN HIDING.

Ten Tall Men

1951 | Actiefilm

Verenigde Staten 1951. Actiefilm van Willis Goldbeck. Met o.a. Burt Lancaster, Jody Lawrence, Gilbert Roland, Kieron Moore en George Tobias.

Een bijna spottend verhaal over het Vreemdelingenlegioen waarin de voortvarende Lancaster voor de actie zorgt. Scenario van Roland Kibbee en Frank Davis.

Due mogli sono troppe

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1951. Komedie van Mario Camerini. Met o.a. Sally Ann Howes, Griffith Jones, Lea Padovani, Kieron Moore en Anna Dondini.

Een Britse ex-soldaat gaat tijdens zijn huwelijksreis naar een Italiaans dorp dat hij tijdens WO II heeft helpen bevrijden en wordt daar geconfronteerd met een vergeten trouwbelofte. Een ietwat mat uitgevallen komedie waarvan het kansrijke scenario wordt bedorven door eisen van de co-producent, met als resultaat dat de Engelse acteurs weinig overtuigend Italiaans doen te midden van echte Italianen.

David and Bathsheba

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Henry King. Met o.a. Gregory Peck, Dennis Hoey, Susan Hayward, Raymond Massey en Kieron Moore.

Bijbels epos met goede produktie-kwaliteiten, maar over het algemeen een vervelend scenario; redelijk spel.

Maria Chapdelaine

1950 | Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1950. Drama van Marc Allégret. Met o.a. Michèle Morgan, Kieron Moore, Philippe Lemaire, Jack Watling en Nancy Price.

Een nieuwe verfilming van Louis H[KA1]emons roman over een Canadees plattelandsmeisje, voor wie het behoud van de boerderij van haar ouders bepalend is in haar keus tussen drie aanbidders. Een vlakke scenariobewerking (onder andere door Roger Vadim) en een weinig ideale rolbezetting, resulteren in een matig onderhoudend prentenboek vol fraaie landschappen.

Anna Karenina

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Julien Duvivier. Met o.a. Vivien Leigh, Ralph Richardson, Kieron Moore, Hugh Dempster en Gino Cervi.

Ondanks de voortreffelijke rolverdeling een nogal hoogdravende versie van de klassieke roman van Tolstoi over een vrouw die blindelings verliefd is op een officier. Scenario van regisseur Duvivier, Jean Anouilh en Guy Morgan.

Mine Own Executioner

1947 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1947. Thriller van Anthony Kimmins. Met o.a. Burgess Meredith, Dulcie Gray, Kieron Moore, Christine Norden en Barbara White.

Een realistisch drama over een briljante en toegewijde psychiater (Meredith), die zelf in de problemen raakt. Enkele uitnemende spanningsmomenten.

A Man About the House

1947 | Romantiek, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1947. Romantiek van Leslie Arliss. Met o.a. Margaret Johnston, Dulcie Gray, Kieron Moore, Guy Middleton en Felix Aylmer.

Twee Engelse ongetrouwde dames erven een Italiaanse wijngaard, maar hun fortuin levert hen niet meer op dan problemen met de losbandige plaatselijke keldermeester, die hen het landgoed probeert af te pakken. Vermaard maar veel te lang melodrama van het team dat vooral bekend is van hun Gainsborough- films. Geschmier van voor tot achter, maar heel leuk als je de clichés voor lief neemt.