Richard Brown

Regisseur, Producer

Richard Brown is regisseur en producer.
Er zijn 1 film en 1 serie gevonden.

True Detective

2014 | Televisieserie, Misdaad

Verenigde Staten 2014. Televisieserie van Nic Pizzolatto. Met o.a. Alexandra Daddario, Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan en Michael Potts.

In 1995 onderzochten detectives Rust Cole (McConaughey) en Martin Hart (Harrelson), voor het eerst samen op pad, de gruwelijke moord op een prostituee. In het heden worden ze geconfronteerd met een vergelijkbare zaak, wat ze doet terugdenken aan die eerste zaak. Sfeervolle misdaadserie, met glansrollen voor Harrelson en vooral voor McConaughey, die ook in films als Mud en The Wolf of Wall Street liet blijken veel meer in huis te hebben dan alleen zijn wasbordbuik. Het verhaal speelt tegen de achtergrond van de zompige bayous in het zuiden van de Verenigde Staten. Het eerste seizoen van True Detective is vanaf 2014 te zien op HBO.

It's Alive: The True Story of Frankenstein

1995 | Documentaire, Horror

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten 1995. Documentaire van Richard Brown.

Boeiend, informatief perspectief over het personage Frankenstein, van Mary Shelley`s oorspronkelijke roman uit 1818 tot de verfilming in 1994 van MARY SHELLEY`S FRANKENSTEIN (1994) door Kenneth Branagh. Er wordt gespeculeerd over de bron van Shelley`s verhaal, over het feit dat in die tijd ook de wetenschap in opkomst was en botste met de kerkelijke opvattingen. Er is commentaar van make-up virtuoos Rick Baker, Francis Ford Coppola, Mel Brooks, Roger Corman, actrices Helena Bonham Carter en Susan Strasberg, plus de acteurs John Cleese, Kenneth Branagh en Robert De Niro, die tot deze rolprent de laatste was die de rol van Frankenstein heeft ingevuld. Er zijn fragmenten uit films als GOTHIC (1986) van Ken Russell, THE BRIDE (1985) van Franc Roddam, FRANKENSTEIN UNBOUND (1990), FLESH FOR FRANKENSTEIN/ANDY WARHOL`S FRANKENSTEIN (1973) van Paul Morrissey en Antonio Margheriti, YOUNG FRANKENSTEIN (1974) van Mel Brooks, FRANKENHOOKER (1990) van Frank Henenlotter, Boris Karloffs onvergetelijke rol als het monster in FRANKENSTEIN (1931) van James Whale, en MARY SHELLEY'S FRANKENSTEIN. Er zijn voorts interviews met wetenschappers, priesters, auteurs en make- upmensen, en met toneelschrijfster Barbara Field. Ook aan de orde komen onderwerpen als genetische manipulatie en klonen, de mogelijkheid om een levend wezen te scheppen en de gevaren van het spelen voor God. Presentator Roger Moore vertelt met heldere stem, maar hij schiet af en toe wat door en vervalt dan in clich├ęs. Het doorlopende commentaar is van Eli Wallach. Producent/schrijver/regisseur Richard Brown heeft zijn zaakjes goed voor elkaar en benadrukt de populariteit van de Frankenstein-figuur, zoals die tot uitdrukking komt in de meer dan honderd theaterproducties die rond dit fenomeen zijn opgevoerd. Hoewel de documentaire niet echt opzienbarende feiten uitdraagt, is hij best interessant.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Richard Brown op televisie komt.

Reageer