Gil Evans

Acteur, Componist

Gil Evans is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Gil Evans et l'orchestre Lumière de Laurent Cugny

1990 | Muziek

Frankrijk 1990. Muziek van Frank Cassenti. Met o.a. Laurent Cugny en Gil Evans.

De componist, arrangeur, pianist en toetsenvirtuoos Cugny, die een hartstochtelijke jazzmusicus is, toont hier zijn mateloze bewondering voor Evans, de meesterarrangeur van de moderne Amerikaanse jazz. In deze film kan men hem aan het hoofd zien van de bigband 'Lumière', waarbij hij de lessen van zijn voorbeeld in praktijk brengt en onophoudelijk de grenzen van de muziek aftast. Hoewel de televisiefilms van Cassenti, die voornamelijk aan de jazz gewijd zijn, onvermijdelijk minder persoonlijk zijn dan zijn speelfilms, zijn de meeste er niet minder goed om.

Absolute Beginners

1986 | Muziek, Romantiek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1986. Muziek van Julien Temple. Met o.a. Patsy Kensit, Eddie O'Connell, David Bowie, James Fox en Ray Davies.

De pop-video specialist Julien Temple herschiep het Soho van omstreeks 1960 in deze musical, die gebaseerd is op de klassieke roman van Colin MacInnes over de ontwikkelingen in de Engelse jeugdcultuur. O'Connell en Kensit spelen het uitzinnig verliefde paar met verrassend veel zwier en worden kundig bijgestaan door een reeks pop- en cult-helden, zoals David Bowie, Sade en Ray Davies. De titelsong van Bowie werd een hit. De film is goed, heeft veel stijl en biedt ongecompliceerd plezier. De sets zijn spectaculair en de met neon belichte scènes zijn zeer indrukwekkend. De film werd voor vertoning op een breed scherm uitgebracht. Het scenario werd geschreven door Richard Burridge, Christopher Wicking en Don Macpherson. Choreografie van David Toguri.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gil Evans op televisie komt.

Reageer