Dieter Kaiser

Acteur

Dieter Kaiser is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Oswalt Kolle: Zum Beispiel: Ehebruch

1969 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1969. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Heidrun Kussin, Kathrin Kretschmer, Bert Hochschwartzer, Anne-Marie Lebeau en Dieter Kaiser.

In deze pseudo-wetenschappelijke film behandelt scenarioschrijver Kolle het thema 'vreemd gaan' aan de hand van een tweetal case-histories: een man bedriegt zijn vrouw met een vlotte collega op het werk en een vrouwtje laat zich na drie jaar huwelijk verleiden door een vlam van weleer. De bedrogen huwelijkspartners blijken vergevingsgezind: "Hij heeft mij niet willen kwetsen" zucht de bedrogen ega en "Ach, zand erover", zegt de man van de vrouw die een slippertje maakte. Kolle wilde laten zien hoe liberaal zijn opvattingen wél waren, maar de film mocht niet eerder in roulatie dan dat er een heftige strijd met de censuur gestreden was. De op tv vertoonde versie is tot de helft bekort en doet belegen aan. Wie 25 jaar later het spektakel ziet, vraagt zich af waarover men zich toen zó druk maakte. Zie ook: Aufklärung-films.

Oswalt Kolle: Deine Frau - das unbekannte Wesen

1969 | Erotiek, Documentaire

Duitsland 1969. Erotiek van Alexis Neve. Met o.a. Heidrun Kussin, Sonja Lindorf, Bert Hochschwarzer, Itta Schmah en Dieter Kaiser.

Het derde produkt uit de koker van Kolle is een soort drieluik met drie case-histories, die gaan over het seksuele gevoelsleven (puberteit, libido, frustratie) van de jonge vrouw, het seksuele zelfbeschikkingsrecht van vrouwen en problemen als gevolg van zwangerschap. Vijfentwintig jaar later van de plank gehaald en bekort tot 50m voor de tv, onder het motto 'nog steeds actueel'. Lachwekkend. Zie ook: 'Aufklärung'-films.

Hilfe, ich liebe Zwillinge

1969 | Komedie

Duitsland 1969. Komedie van Peter Weck. Met o.a. Roy Black, Uschi Glas, Georg Thomalla, Ernst Stankowski en Eddi Arent.

Een onbeduidende klucht met Schlagerzanger Roy Black als reclamefotograaf, die de kans van zijn leven krijgt als hij een topmannequin mag fotograferen, waar hij tot over zijn oren verliefd op wordt. Ze heeft echter nog een tweelingzus. Een typische komedie der verwisselingen en misverstanden tegen de achtergrond van de fraaie Wörthersee. Scenario van August Rieger en Kurt Nachmann. Camerawerk van Kurt Junek.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dieter Kaiser op televisie komt.

Reageer