Gilberto Gazcón is regisseur.
Er zijn 12 films gevonden.

El Cafre

1984 | Avonturenfilm

Mexico/Spanje 1984. Avonturenfilm van Gilberto Gazcón. Met o.a. Ramiro Oliveros, Concha Márquez Piquer, Blanca Guerra en Joaquín Cordero.

Een goedgelovige vrachtwagenchauffeur raakt betrokken bij een smokkelaffaire in Mexico. Een onbelangrijke film.

Al rojo vivo

1968 | Drama, Romantiek

Mexico 1968. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Rodolfo de Anda, Jorge Rivero, Zulma Falad en Fernanda Aguilar.

Twee jonge Mexicaanse vrienden willen maatschappelijk carrière maken. Dit onuitstaanbare Mexicaanse drama had in dat land zelf enorm succes. Zoveel zelfs dat Jorge Rivero er een plaatselijke mythe door werd.

La risa de la ciudad

1962 | Drama

Mexico 1962. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, José Elías Moreno, Alma Delia Fuentes en Resortes.

Het leven en de verwikkelingen van een groep rondreizende komieken. Hoewel nogal sentimenteel is de film goed gespeeld, vooral in de uitbeelding van het gewone leven.

Cielo rojo

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Rodolfo de Anda, Patricia Conde, Sonia Furió en Dagoberto Rodríguez.

Een getrouwde vrouw, die zwanger is van haar minnaar, besluit abortus te plegen, maar haar arts is niemand anders dan de vader van de minnaar die haar verlaten heeft. Eeen verschrikkelijk moraliserende film.

Atrás de las nubes

1961 | Drama

Mexico 1961. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Marga López, Dagoberto Rodríguez en Joaquín Cordero.

Als een kolonel na de strijd in zijn dorp terugkeert moet hij uit twee meisjes zijn ware dochter te herkennen. Het andere meisje werd geboren uit een verkrachting van zijn (inmiddels gestorven) vrouw. Gematigd plagiaat van de roman El abuelo van Perez Galdós, die al in 1943 door Mortales verfilmd werd onder de titel ADULTERIO.

Tres tristes tigres

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Joaquín Cordero, Dagoberto Rodríguez en Ariadna Welter.

Drie jeugdvrienden komen bij elkaar om de erfenis van hun vroegere leermeester te innen, maar het loopt op ruzie uit tussen hen en hun verloofdes, die tegelijk zusters van hen zijn. Een kenmerkende komedie uit die tijd, die zich nergens door onderscheidt, in ieder geval had de regisseur er meer aan kunnen doen.

La Cárcel de Cananea

1960 | Western

Mexico 1960. Western van Gilberto Gazcón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Agustín de Anda, Sonia Furió en Teresa Velázquez.

Een sheriff krijgt de opdracht om een gevaarlijke bandiet van de ene stad naar de andere te brengen om hem te laten berechten. Het niveau van de Mexicaanse film in die tijd in aanmerking genomen, is dit een heel behoorlijke rolprent, vooral doordat de relatie tussen de twee hoofdpersonen goed tot uiting komt. Het slechtste van de film zijn de waterige kleuren. Een acceptabele avonturenfilm met een van de grootste Mexicaanse filmsterren in de hoofdrol.

Suerte te dé Dios

1959 | Komedie

Mexico 1959. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Joaquín Cordero, Teresa Velázquez en José Carlos Méndez.

Twee metselaars werken aan de afbraak van een reeks woningen. Op een goede dag vinden zij een pot vol gouden munten en na veel discussies besluiten zij voor het geld van de schat huizen voor de armen te laten bouwen. Vermakelijk, fris en vertederend.

Remolino

1959 | Drama

Mexico 1959. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Luis Aguilar, Sonia Furió, Agustín de Anda en José Elías Moreno.

Een meisje zaait tweedracht onder alle leden van een familie op een ranch. Deze film borrelt over van vrouwenhaat, de kleuren zijn bovendien uitermate lelijk.

Los Desarraigados

1958 | Drama

Mexico 1958. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Ariadna Welter, Agustín de Anda en Sonia Furió.

Als gevolg van een ongeval moet een Mexicaanse haar intrek nemen bij een Mexicaanse familie in Texas. En dan volgt een eindeloze reeks debatten over het leven van de verschillende leden van de familie. Bleef volkomen onopgemerkt op het festival van Venetië, en terecht: je kunt tenslotte niet een hele film lang blijven roepen dat je maar beter in je eigen land kunt blijven.

El Gran pillo

1958 | Komedie

Mexico 1958. Komedie van Gilberto Gazcón. Met o.a. Adalberto 'Resortes' Martínez, Flor Silvestre, Marina Camacho en Oscar Ortiz de Pinedo.

Door een misverstand ontfermt een koffersjouwer op een vliegveld zich over een verdwaald kind, en werkt zich daardoor aardig in de nesten. Conventioneel, maar innemend dankzij de sympathieke rol van 'Resortes'.

El Boxeador

1957 | Drama, Sportfilm

Mexico 1957. Drama van Gilberto Gazcón. Met o.a. Joaquín Cordero, Ariadna Welter, José Elías Moreno en Arturo Martínez.

Een zeer ervaren bokser moet zijn titel verdedigen zonder te weten dat zijn tegenstander zijn eigen zoon is. Vlotte en vakkundig gemaakte film, die het debuut van de regisseur betekende.