Sam Zimbalist: productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Ben-Hur

1959 | Drama, Avonturenfilm, Historische film, Actiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1959. Drama van William Wyler. Met o.a. Charlton Heston, Stephen Boyd, Martha Scott, Jack Hawkins en Sam Jaffe.

Deze magistrale film, destijds goed voor elf Oscars, heeft niets aan kracht ingeboet. Het hoogtepunt, de twintig minuten durende wagenrace is nog steeds adembenemend. De opnames van die race tussen Goed (Heston als de Joodse prins Ben-Hur) en Kwaad (Boyd in de rol van de Romeinse tribuun Massala) duurden drie maanden. Op een dag ging het bijna fout: de stunt-double van Heston werd zo goed als uit zijn wagen geslingerd. Hij klom echter zo fraai terug in zijn wagen dat Wyler besloot de scène in de film op te nemen.

The Barretts of Wimpole Street

1957 | Romantiek, Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1957. Romantiek van Sidney Franklin. Met o.a. Jennifer Jones, John Gielgud, Bill Travers, Virginia McKenna en Susan Stephen.

Slap aftreksel van de enerverende romance tussen de dichters Robert Browning en Elisabeth Barrett, met acteurs die hun rol niet kennen en dat verdoezelen met veel valse opsmuk. Regisseur Franklin heeft een betere film gemaakt in 1934. Scenario van John Dighton. Gedraaid in CinemaScope.

Tribute to a Bad Man

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Robert Wise. Met o.a. James Cagney, Don Dubbins, Stephen McNally, Irene Papas en Vic Morrow.

Deze trage western wordt door het grandioze spel van Cagney imposant en boeiend. Hij is de almachtige rancher die korte metten maakt met bandieten: liever hangen dan een rechtszaak. Papas is zijn huishoudster, tot wie hij zich aangetrokken voelt. Maar zij kan niet tegen de hardheid waarmee hij tegenstanders behandelt. In de climax wordt de ex-voorman McNally een paardendief. De behandeling van Morrow door Cagney is een aparte gebeurtenis die de relaties Cagney-Papas-Dubbins (een jonge man die zijn leven redde en daarom door Cagney gastvrij werd opgenomen) sterk beïnvloedt. Michael Blankfort bewerkte het verhaal van Jack Schaefer. Robert Surtees maakte de fraaie beelden. Noot: Cagney's rol zou gespeeld worden door Spencer Tracy, maar die kreeg ruzie met Wise en liep weg.

Beau Brummell

1954 | Historische film, Drama, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1954. Historische film van Curtis Bernhardt. Met o.a. Stewart Granger, Robert Morley, Elizabeth Taylor en Peter Ustinov.

Stewart Granger is perfect als de stoere maar elegante Beau, een 'common man' die de prins van Wales (Ustinov) zelfverzekerd tegen de gepoederde haren instrijkt en de dames in het gezelschap van de hoogheid onbekommerd het hof durft te maken. Lord Byron (Willman) wist precies wat hij aan hem had: 'Brummell is het product van een nieuwe tijd, van weefmachines en ijzerfabrieken, een roetige, arbeidzaam tijdperk. 'Elizabeth Taylor is verrukkelijk als Lady Patricia, de vrouw in Brummells leven.

Mogambo

1953 | Actiefilm, Romantiek, Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1953. Actiefilm van John Ford. Met o.a. Clark Gable, Grace Kelly, Ava Gardner, Donald Sinden en Philip Stainton.

Victor Marswell (Gable) is een safarigids in Kenia die een romance beleeft met Eloise (Gardner), een wulpse dame die wacht op een schip naar Amerika. Tegelijkertijd krijgt hij bezoek van een man die onderzoek doet naar gorilla's en diens aantrekkelijke vrouw Linda (Kelly). Gable speelde 21 jaar eerder, iets energieker, in Red Dust dezelfde rol van een man die moet kiezen tussen twee vrouwen. Amusant melodrama, dat deels op locatie werd gedraaid. Beide actrices kregen een Oscarnominatie, en Gardner zingt het liedje 'Comin' through the rye'.

Quo Vadis

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Peter Ustinov, Deborah Kerr, Robert Taylor, Leo Genn en Patricia Laffan.

Rome, 64 n. Chr. Onder het bewind van de gewetenloze keizer Nero (Ustinov) vieren corruptie en losbandigheid hoogtij. Heel anders leeft een aantal gelovigen dat een nieuwe leer van liefde aanhangt. Een van hen is de mooie Lygia (Kerr), op wie de belangrijke Romein Marcus Vinicius (Taylor) zijn zinnen gezet heeft. Een groots epos uit de MGM-fabriek, overdadig tot in het kleinste detail en met een vakkundige rolbezetting. Op locatie gedraaid en de muziek van Miklós Rózsa zou gebaseerd zijn op melodieën uit die tijd. De christelijke boodschap is zeer prominent aanwezig.

King Solomon's Mines

1950 | Avonturenfilm, Actiefilm, Romantiek

Verenigde Staten 1950. Avonturenfilm van Compton Bennett en Andrew Marton. Met o.a. Deborah Kerr, Stewart Granger, Richard Carlson, Hugo Haas en Kimursi.

De mooie Elizabeth (Kerr) en haar broer (Carlson) roepen de hulp in van een ervaren gids (Granger) om Elizabeths man te vinden die verdwenen is tijdens een expeditie naar de legendarische Solomon-mijnen in Afrika. Het drietal gaat op pad en opdrachtgeefster en gids kunnen het (nog) niet bepaald met elkaar vinden. Schitterende avonturenfilm - mede dankzij het camerawerk van Robert Surtees, waarvoor hij een Oscar kreeg - laat veel ruimte voor romantiek. Uitstekend geacteerd, vooral door Kerr en Granger. Het filmen in Afrika was nogal een beproeving: de hitte, exotische ziektes en enge beesten.

Tortilla Flat

1942 | Drama

Verenigde Staten 1942. Drama van Victor Fleming. Met o.a. Spencer Tracy, Hedy Lamarr, John Garfield, Frank Morgan en Akim Tamiroff.

Steinbecks hartige roman over de Californische vissersgemeenschap met levendige rollen van de drie topsterren; hondenvriend Morgan steelt de show.

Boom Town

1940 | Avonturenfilm, Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1940. Avonturenfilm van Jack Conway. Met o.a. Clark Gable, Spencer Tracy, Claudette Colbert, Hedy Lamarr en Frank Morgan.

Gable en Tracy zijn boezemvrienden. Ze boren naar olie en het duurt niet lang of ze zijn schatrijk. Dan krijgt Tracy de onzalige gedachte zijn vriendin Colbert te laten overkomen om met haar te trouwen. Maar Colbert valt voor de charmes van Gable, en de boezemvrienden worden bittere vijanden. Voorspelbaar scenario van John Lee Mahin naar een verhaal van James Edward Grant, met alle bekende elementen uit dit soort producties en dus weinig verrassend. Met een reeks elite-acteurs als deze wordt elke film echter een boeiende belevenis. Typisch product van het Hollywood uit die tijd, gefilmd door Harold Rosson en van muziek voorzien door Franz Waxman. Is eveneens te zien in een ingekleurde versie.