E.A. Martin

Regisseur

E.A. Martin is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Miracles of the Jungle

1921 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1921. Avonturenfilm van E.A. Martin en James Conway. Met o.a. Ben Hagerty, Wilbur Higby, Irene Wallace, Genevieve Burte en Al Ferguson.

Serial in vijftien hoofdstukken. Hagerty en Higby zijn agenten van de Amerikaanse geheime dienst die naar Afrika worden gezonden om een moordenaar op te sporen. In het oerwoud ontmoeten ze de diabolische Ferguson. Een goede actie-serial van Warner Brothers.

The Lost City

1920 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1920. Avonturenfilm van E.A. Martin. Met o.a. Juanita Hansen, George Chesebro, Frank Clark, Hector Dion en Jake Abraham.

Kolonel William Selig produceerde deze serial in achttien hoofdstukken voor Warner Brothers. Hansen is in gevaar in het oerwoud, waar het wemelt van de wilde dieren en de vijandige tweebeners. Frederick Chapin schreef het verhaal en Martin bewerkte het. Harry Neumann deed het camerawerk. Er werd ook nog een normale film uit de serial gemonteerd; die werd uitgebracht als THE JUNGLE PRINCESS.

The Heart of Texas Ryan

1917 | Western

Verenigde Staten 1917. Western van E.A. Martin. Met o.a. Tom Mix, Bessie Eyton, George Fawcett, Goldie Colwell en Frank Campeau.

Tom Mix maakte zijn filmdebuut bij Selig in 1909 in de 10m durende western RANCH LIFE IN THE GREAT SOUTHWEST. Hij zou bijna 200 westerns maken voor deze producent. Dit was het afscheid van Selig, in werkelijkheid ook een 20m durende western maar door de maatschappij opgeblazen naar 50m door oud materiaal uit andere films van Mix te gebruiken. Het werd een groot succes. Tom is de voorman, verliefd op de dochter van de rancher die hem later redt uit de handen van veedieven. Gilsen Willets was scenarist. Mix' carrière zou nu pas echt van de grond komen; hij ging de volgende 12 jaar voor Fox werken, waar hij de grootste cowboy- ster werd die de wereld ooit zag.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer E.A. Martin op televisie komt.

Reageer