Tetsuya Watari

Acteur

Tetsuya Watari is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Jingi no hakaba

1975 | Misdaad, Drama

Japan 1975. Misdaad van Kinji Fukasaku. Met o.a. Tetsuya Watari, Yumi Takigawa, Tatsuo Umemiya, Hajime Hana en Noburo Ando.

Een harde gangsterfilm van genrespecialist Fukasaku met Watari als de beruchte gangster Rikio Ichikawa, een lid van het machtige Japanse misdaadsyndicaat dat zich verzette tegen de naoorlogse dominantie van de Amerikaanse mafia. Als een soort Japanse Scarface lapt hij alle conventies aan z'n laars om voor zichzelf op brutale wijze een zo groot mogelijk deel van de koek te bemachtigen. Indrukwekkend.

Dare no Isu

1969 | Romantiek

Japan 1969. Romantiek van Kenjiro Morinaga. Met o.a. Sayuri Yoshinaga, Tetsuya Watari, Ryotaro Sugi en Yoko Yamamoto.

De jonge Keiko, lerares Engels, aarzelt tussen de liefde voor een collega en die voor de direkteur van de school. Een onsamenhangend en onbenullig melodrama.

Daikanbu

1969 | Misdaad

Japan 1969. Misdaad van Toshio Masuda. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Mitsuo Hamada en Tamio Kawaji.

Goro, zoon van een prostituée en een onbekende vader, heeft een jonger zusje dat sterft van de honger.Hij ziet zich genoodzaakt om zich in de misdaad te begeven. Een politiefilm met de nadruk op de sociale achtergronden van de criminaliteit, waardoor deze algauw gaat moraliseren.

Anata no Inochi

1967 | Misdaad

Japan 1967. Misdaad van Buichi Saito. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Joe Shishido en Tomoko Hamakawa.

Een jonge musicus wordt ten onrechte naar de gevangenis gestuurd. Wanneer hij zijn straf uitgezeten heeft, komt hij erachter dat zijn vader gestorven is. Een curieuze politiefilm met een opmerkelijke sfeer voor dit genre.

Tôkyô nagaremono

1966 | Misdaad, Drama, Thriller

Japan 1966. Misdaad van Seijun Suzuki. Met o.a. Tetsuya Watari, Chieko Matsubara, Ryuji Kita, Hideaki Nitani en Eiji Go.

Gangster Tetsuo wil zich, net als zijn baas Kurata, terugtrekken uit het criminele leven, maar als een rivaliserende bende het gemunt heeft op zijn oude baas en mentor komt Tetsuo toch weer in actie. Niet eens zo opzienbarend Japans misdaadverhaal bevat behoorlijke plotgaten, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de zeer eigenzinnige vormgeving. Regisseur Suzuki mocht van de studio voor het eerst in kleur draaien en gebruikte dat optimaal. Mooie jaren 60 sfeer, een stijlvolle hoofdrolspeler met als toetje een toefje cultuurkritiek.

Hoshi to Ore tode Kimetanda

1966 | Misdaad

Japan 1966. Misdaad van Tan Ida. Met o.a. Teruhiko Saigo, Tetsuya Watari, Yukiyo Toake en Chieko Matsubara.

De broer van een aankomende stokvechter wordt op mysterieuze wijze vermoord, op het moment dat hij aan een nieuw model motorboot werkt. Een onbeduidende politiefilm, die de oosterse krijgskunst met popmuziek combineert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tetsuya Watari op televisie komt.

Reageer