Anil Mehta

Cameraman

Anil Mehta is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Lagaan: Once Upon a Time in India

2001 | Drama, Romantiek, Komedie, Muziek, Historische film, Sportfilm, Musical, Bollywood

India 2001. Drama van Ashutosh Gowariker. Met o.a. Gracy Singh, Rachel Shelley, Paul Blackthorne, Suhasini Mulay en Kulbushan Kharbanda.

In Lagaan: Once Upon a Time in India bindt een bij elkaar geraapt elftal brekebenen aan het einde van de negentiende eeuw de strijd aan met de superieure Engelse overheerser. De inzet is hoog. Wint het zooitje ongeregeld, dan hoeft de hele provincie drie jaar lang geen belasting (lagaan) te betalen. Verliezen ze echter, dan betalen ze driedubbele lagaan, in een magistraal epos vol liefde, romantiek en jaloezie, eer en wraak, sport en politiek, koloniale geschiedenis, klasseverschillen en (vrijheids-)strijd.

Erotic Tales: The Cloud Door

1995 | Fantasy

India/Duitsland 1995. Fantasy van Mani Kaul. Met o.a. Anu Arya Aggarwal, Murad Ali, Vasudeva Bhait, Shashi en Yusef Khurram.

Een kleine papegaai, die alles weet over het liefdesspel, speelt de cupido tussen de beeldschone prinses Kurangi (Aggarwal) en Ratnasen (Ali), een jongeman, die hopeloos verliefd op haar is, maar zij ziet hem niet staan. Als de vogel uitvliegt en gevangen wordt genomen door een vogelaar, laat Ratnasen hem ontsnappen op voorwaarde dat de papagaai hem in contact brengt met Kurangi. Het stel voelt veel voor elkaar, maar hij is in haar wereld inderdaad onzichtbaar. De mythe van de liefde tussen arm en rijk wordt dichterlijk gebracht aan de hand van een traag en statisch scenario vol raadselachtige symboliek, waarin regisseur Kaul over de onmogelijke liefde vertelt, terwijl de vogel voor een komische noot zorgt. Naar de vertelling Avimaraka van Bhasa en Padmavat van Jayasi. Deze film brengt de primeur, dat hij voor het eerst in de Indische filmgeschiedenis naakte vrouwen toont, die onder water gefilmd zijn. De mooie, sensuele Aggarwal mag met de allergrootste eer strijken. Het camerawerk is van Anil Mehta.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Anil Mehta op televisie komt.

Reageer