Miroslava is acteur.
Er zijn 21 films gevonden.

Stranger on Horseback

1955 | Western

Verenigde Staten 1955. Western van Jacques Tourneur. Met o.a. Joel McCrea, Kevin McCarthy, Jaclynne Greene, Miroslava en Nancy Gates.

McCrea is de rechter die niets loslaat wanneer hij genoodzaakt is iemand neer te schieten om orde en gezag te herstellen en een moordenaar terecht te stellen.

La Bestia magnífica

1955 | Drama, Sportfilm

Mexico 1955. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Cruz Alvarado, Wolf Rubinski, José Elías Moreno en Miroslava.

De vijandschap tussen twee professionals in het vrij-worstelen. De eeuwige Mexicaanse passie voor vrij-worstelwedstrijden wordt hier getoond met een zeker visuele, maar cinematografisch weinig geslaagde ruwheid.

La Visita que no tocó el timbre

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Miroslava, Abel Salazar, Manuel Fábregas en Annabelle Gutiérrez.

De wederwaardigheden van twee broers die een voor hun deur te vondeling gelegd kind adopteren. Naar het gelijknamige toneelstuk van Joaquín Calvo Sotelo. Volkomen ongeloofwaardig en overgeacteerd.

Escuela de vagabundos

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Pedro Infante, Miroslava, Blanca de Castejón en Oscar Pulido.

Een beroemd componist geeft zich uit voor een zwerver om zo de gunsten van een rijk meisje te winnen. Vermakelijk maar schaamteloos plagiaat van MY MAN GODFREY van Gregory La Cava. Uitstekend ritme. Was destijds een groot kassucces.

Más fuerte que el amor

1953 | Drama

Cuba/Mexico 1953. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Jorge Mistral, Miroslava, Chela Castro en Néstor de Barbosa.

Door een misverstand moet een meisje trouwen met een man van wie zij niet houdt. Een onverzorgd melodrama, met enige smakeloze scènes.

El Monstruo resucitado

1953 | Horror

Mexico 1953. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Miroslava, Carlos Navarro, José María Linares en Fernando Wagner.

Een krankzinnige geleerde brengt een moordenaar weer tot leven om de vrouw op wie hij verliefd is te vermoorden; hij denkt dat zij hem veracht om zijn afstotelijkheid. Urueta zoekt zijn toevlucht tot het complete scala van effecten uit de griezelfilm, daarbij misbruik makend van de allergoedkoopste technische handgrepen. Deze film luidde de Mexicaanse griezelfilmrage in; die rage zette zich voort gedurende de jaren 1950 tot 1970. Ook bekend als DOCTOR CRIMEN.

Cárcel de mujeres

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Miguel M.Delgado. Met o.a. Sara Montiel, Miroslava, Tito Junco en Katy Jurado.

Een getrouwde vrouw, vals beschuldigd van moord, wordt in de gevangenis opgesloten. Een typisch Mexicaans gevangenisdrama, met de Spaanse Sara Montiel in de hoofdrol.

Sueños de gloria

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Miroslava, Luis Aguilar, José Baviera en Alberto Mariscal.

De eigenaar van een garage probeert een door hem uitgevonden carburateur te verkopen aan een automagnaat. Een totaal onbetekenende film.

Música, mujeres y amor

1952 | Komedie, Musical

Mexico 1952. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Ramón Armengod, Miroslava, Gloria Mestre en Jorge Reyes.

Twee vrienden raken in eindeloze verwikkelingen verzeild tijdens een boottocht. Interessant vanwege de idiote situaties.

Las Tres perfectas casadas

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Laura Hidalgo, Miroslava en José María Linares.

Drie echtparen vieren samen hun 18-jarig huwelijksfeest. Onverwachts krijgen zij een brief van de getuige waarin hij de echtgenoten opbiecht dat hij overspel heeft gepleegd met hun bruiden. Gebaseerd op het werk van Alejandro Casona. Gavaldón slaagde er niet in om er meer van te maken dan een zeldzaam ridicuul melodrama.

Trotacalles

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Matilde Landeta. Met o.a. Miroslava, Ernesto Alonso, Isabela Corona en Elda Peralta.

Een hoertje wordt aangerand door haar zwager. Deze ontdekt op zijn beurt dat zijn vrouw een minnaar heeft. De derde en laatste film van Landeta, net zo middelmatig en conventioneel als de rest van haar films.

The Brave Bulls

1951 | Drama

Verenigde Staten 1951. Drama van Robert Rossen. Met o.a. Mel Ferrer, Miroslava, Anthony Quinn en Eugene Iglesias.

Smakelijk verslag van het openbare en privéleven van een matador, naar het boek van Tom Lea. Op bewonderenswaardige wijze treft de film de sfeer van stierengevechten. Sommige versies zijn 114 m lang en bevatten opnamen van een stierengevecht die oorspronkelijk voor het publiek in de USA te wreed werden geacht.

Ella y yo

1951 | Komedie

Mexico 1951. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miroslava, Manuel Tamés Jr. en Francisco Fuentes.

Door een ongeval zien drie mannen (waaronder één rokkenjager) en een meisje zich genoodzaakt voor vier dagen onderdak te zoeken in een herberg. De komieken Régulo en Madaleno doen verwoede pogingen om het publiek een glimlach te ontlokken, zonder daar ook maar een moment in te slagen.

El Puerto de los siete vicios

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Eduardo Ugarte. Met o.a. Miroslava, Ernesto Alonso, Rodolfo Acosta en José Baviera.

Een dief ontsnapt uit de gevangenis om zijn vriendin op te zoeken, maar komt tot de ontdekking dat zij de minnares is geworden van de eigenaar van een revue. Draaglijk, maar slecht.

La Muerte enamorada

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Miroslava, Fernando Fernández, Esperanza Issa en Jorge Reyes.

Een domme verzekeringsagent krijgt bezoek van de Dood, die hem allerlei gunsten aanbiedt in ruil voor tachtig jaar van zijn leven. Langzaam maar zeker wordt de Dood verliefd op haar slachtoffer. Een smakeloze, slechte film, vol ordinaire dialogen.

La Posesión

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Julio Bracho. Met o.a. Jorge Negrete, Miroslava, Domingo Soler en Julio Villarreal.

Twee rijke grondbezitters zijn in een voortdurende strijd gewikkeld om een stuk grond. Teveel onnodig irritant geschreeuw en te opruiend, waardoor de film nauwelijks geloofwaardig is en dat komt vooral door het vele irritante geschreeuw en het hitserige karakter.

La Liga de las muchachas

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Elsa Aguirre, Miroslava en Rubén Rojo.

Om te strijden tegen de tirannie van de mannen richt een miljonaire een vrouwenbondgenootschap op. Al gauw krijgt ze een enorme aanhang. De film had zeer grappig kunnen zijn, maar helaas heeft de regisseur een groot aantal komische momenten zeer slecht benut.

La Casa chica

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Dolores del Río, Roberto Cañedo, Miroslava en Domingo Soler.

Een beroemde arts komt in een dorp waar hij een oude studiegenote ontmoet. Ze worden verliefd op elkaar. De makers van deze film hadden wel een beetje meer gevoel voor stijl kunnen tonen.

Secreto entre mujeres

1948 | Drama

Mexico 1948. Drama van Víctor Urruchúa. Met o.a. Miroslava, Rosario Granados en Carmen Montejo.

In een pension woont een aantal vrouwen die allemaal door dezelfde man zijn verleid. De film is volstrekt belachelijk.

Nocturno de amor

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Miroslava, Víctor Junco en Hilda Sour.

Twee jonge mensen worden verliefd op elkaar als zij allebei in de race zitten voor een beurs voor een piano-studie. Zij verliezen elkaar uit het oog en worden beiden beroemd. Er is getracht een vleugje cultuur aan dit smakeloze drama te geven door er een compleet pianoconcert van te maken van Liszt tot Beethoven via Schumann.

Juan Charrasqueado

1947 | Drama

Mexico 1947. Drama van Ernesto Cortazar. Met o.a. Pedro Armendáriz, Miroslava en Fernando Soto 'Mantequilla'.

Een jonge man gaat naar zijn dorp om zijn verloofde te ontvoeren. Haar familie wil namelijk niet dat zij met hem trouwt. Deze film heeft als motto: Leve de macho!