Jonathan Morali

Componist

Jonathan Morali is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Reis naar het noorden

2015 | Animatie, Avonturenfilm

Frankrijk 2015. Animatie van Rémi Chayé.

De vijftienjarige, doortastende Sasha uit het negentiende-eeuwse Sint-Petersburg ziet maar één manier om haar vermiste grootvader - een ontdekkingsreiziger - en haar aristocratische familie-eer te redden, en dat is zelf naar het noorden te trekken, grootvader achterna. Met z'n op negentiende-eeuwse pigmenten gebaseerde kleurenpalet maakt deze uitzonderlijk sfeervolle, geanimeerde avonturenfilm de zee, het ijs, de tijd en het gemoed van de personages buitengewoon voelbaar. Een overweldigend feest van licht en kleur voor jong en oud.

L'échappée belle

2015 | Drama

Frankrijk 2015. Drama van Emilie Cherpitel. Met o.a. Clotilde Hesme, Yannick Choirat en Keziah Jones.

Soepel gespeelde Se sentir bien-film uit Frankrijk met de verhaallijn van de Britse feelgood-evenknie About a Boy. In deze versie is de rijke verveelde dertiger een vrouw, maar de aaibare tegenspeler is nog steeds een thuisloos kereltje. Het elfjarige ventje vraagt haar om een chocomel in een cafeetje, en binnen de kortste keren is de bewust kinderloze dertiger op reis met de koter op zoek naar zijn moeder. De insteek van de film is dat hij haar leert volwassen te worden en zij hem leert weer kind te worden. Geloofwaardig is het niet, maar als sprookje is het alleraardigst.

Les adoptés

2011 | Drama

Frankrijk 2011. Drama van Mélanie Laurent. Met o.a. Mélanie Laurent, Marie Denarnaud, Denis Ménochet, Clémentine Célarié en Audrey Lamy.

Laurent debuteert in de drievoudige functie van actrice (ze speelt de oudste zus Lisa), coscenariste en regisseur. Haar eerste regiewapenfeit is een verzorgd gefotografeerd melodrama in drie impressionistische aktes, nu eens meer, dan weer minder spannend. Waarin zussen Lisa en Marie en moeder Millie, eensgezind en zonder kerels, in Lyon het hoofd bieden aan herhaalde tegenslag en deceptie. Wanneer eerst de liefde en daarna het noodlot aankloppen, staat de boel echter op z'n kop. Lief, tragikomisch en soms aangenaam eigenaardig. Bijrol van comedienne Audrey Lamy als pittige boekverkoopster.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jonathan Morali op televisie komt.

Reageer