Adam Paul

Acteur

Adam Paul is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

The Pentagon Wars

1998 | Komedie

Verenigde Staten 1998. Komedie van Richard Benjamin. Met o.a. Kelsey Grammer, Cary Elwes, Olympia Dukakis, Richard Benjamin en Viola Davis.

Naar het boek van kolonel b.d. James G. Burton over het pantservoertuig dat als de Bradley Fighting Vehicle de annalen van het leger is ingegaan. Dit defensieproject kostte de Amerikaanse belastingbetaler veertien miljard dollar in zeventien jaar. Het concept voor de Bradley tank werd opgestart in 1968 en in 1983 had het zoveel veranderingen doorgemaakt dat hij niet alleen nutteloos geworden was, maar ook levensgevaarlijk om in gebruik te nemen. Deze tv-film is op ware feiten gebaseerd en het scenario van Jamie Malanowski en Martyn Burke is hilarisch. Het Pentagon stuurt een goudeerlijke wapendeskundige kolonel der infanterie James G. Burton op het project af om het te testen op zijn inzetbaarheid, maar Burton ziet onmiddellijk wat er fout aan is. Zijn bezwaren worden door de generaal der landstrijdkrachten Partridge, die het Bradley project begeleidt, onmiddelijk in het kruisvuur gebracht. De generaal is een ongenuanceerde, wrede vechtersbaas die alles in het werk stelt tot en met het vervalsen van documenten toe, om het onzinnige project gaande te houden. Burton laat zich niet van de wijs brengen als de bureaucraten van de generale staf hem van alle kanten beschieten. Grammer schittert in zijn rol als de pompeuze bullebak-generalissimo. Uitstekende bijrollen. Het camerawerk is van Robert D. Yeoman.

The Seller

1996 | Drama

Verenigde Staten 1996. Drama van Craig Schlattman. Met o.a. Brian Brophy, Kathy Morozova, Arthur Roberts en Adam Paul.

Handelaar in tweedehands auto`s Bartholomew Trust (Brophy) steekt diep in de schulden. Hij heeft nog maar [KA1]e[KA1]en auto op zijn terrein staan. Een echtpaar met een dochter van twaalf komt erop af. In het daarop volgende onderhandelingsgesprek wordt Bart zo vernederd dat hij in een vlaag van verstandsverbijstering en woede het echtpaar doodschiet. Weer bij zinnen geeft hij het kind, Melissa Barnstead (Morozova), het geweer om zich op hem te wreken, maar ze wil er niets van weten. Ze heeft maar één wens: naar het Zuiden, naar Texas, naar tante Betty om opnieuw te kunnen beginnen, want ze haatte haar ouders. Het tweetal vertrekt met de schuldeisers van Bart in het kielzog, maar Melissa blijkt ondanks haar jeugdige leeftijd, heel vindingrijk in het afschudden van belagers. Veelbelovende Indie van een jonge Amerikaanse filmer die zijn eigen scenario schreef, al heeft hij niet de beschikking gehad over het big-budget van zijn studiocollega's of de jongens die voor productiemaatschappijen-met-connecties werken. Het camerawerk is van Wes Llewellyn en Bubba Bukowski.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adam Paul op televisie komt.

Reageer