Chang Ping-Yu

Acteur

Chang Ping-Yu is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Angel Eyes

2001 | Romantisch drama, Mysterie

Verenigde Staten 2001. Romantisch drama van Luis Mandoki. Met o.a. Jennifer Lopez, Jeremy Sisto, Terrence Howard, Sonia Braga en Victor Argo.

Politievrouw Sharon (Lopez) probeert met snoeihard politiewerk haar pijnlijke verleden te verdringen. Niemand dringt tot haar door totdat ze valt voor een vriendelijke passant (Caviezel) die haar redt uit een gewelddadig treffen. 'Hoe dieper je kijkt, hoe meer je zal zien,' luidde één van de wanhopige slagzinnen van Angel Eyes. De makers probeerden de film te verkopen als een mystieke thriller in het kielzog van The Sixth Sense maar als je dieper kijkt wordt de plot ver voor het einde duidelijk en moet je het verder doen met een soort lauw politiedrama. Het acteerwerk is overigens prima. Met name Lopez houdt bewonderenswaardig stand.

A Touch of Zen

1969 | Actiefilm, Avonturenfilm

Taiwan 1969. Actiefilm van King Hu. Met o.a. Roy Chiao, Davy Tam Billy Chan, Chang Ping-Yu, Ying Bai en Wang Jui.

Elke genrehistorie definieert zijn klassiekers en het in de veertiende eeuw tijdens de Ming-dynastie spelende A Touch of Zen is een ijkpunt voor de Chinese martial arts-film of wuxia pian. Wanneer naïeve jongeling Shen-Chai (Chun), die liever tekent dan studeert, voortvluchtige zwaardvechtster Hui-ching (Hsu) ontmoet, is dat de opmaat tot een episch avontuur op zenboeddhistische grondslag. Met een gelaagd scenario, naar literair standaardwerk van Songling Pu, en feilloos gevoel voor historisch detail, gevechtschoreografie en sfeer levert auteur Hu (1931-1997) in adembenemende CinemaScope zijn meesterstuk af. Grensverleggende inspiratiebron voor Crouching Tiger, Hidden Dragon en House of Flying Daggers.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Chang Ping-Yu op televisie komt.

Reageer