Rafael Inclán

Acteur

Rafael Inclán is acteur.
Er zijn 14 films gevonden.

El Coronel no tiene quien le escriba

1999 | Drama

Spanje/Frankrijk/Mexico 1999. Drama van Arturo Ripstein. Met o.a. Fernando Luján, Marisa Paredes, Salma Hayek, Rafael Inclán en Ernesto Yáñez.

Iedere week trekt de kolonel (Luj[KA1]an) zijn beste pak aan, zet zijn lichte hoed op, stropt zijn das en begeeft zich naar de waterkant, waar de rivierboot zal aanmeren. Al 27 jaar wacht hij op de postwissel met een klein tractement wegens drie[KA3]enhalf jaar actieve dienst in Mexico, waar hij in het wit van de ogen van de vijand gekeken heeft. Het hele dorp weet al jaren dat die uitkering nooit komt, maar de kolonel geeft niet op - het is zijn raison d`[KA4]etre. Zijn vrouw Lola (Paredes) lijdt aan astma, ze is ziekelijk en ze zijn beiden vel over been door ondervoeding. Hun zoon Agustin is overleden en heeft zijn ouders een haan nagelaten, die het grote geld zou kunnen winnen in een gevecht, maar dat komt ook niet. Agustin die in een circus was, stierf na een tweegevecht om het hoertje Julia (Hayek). Bij stukjes en beetjes wordt het verleden van het stel, de grote armoede, waarin zij leven, en hun wederzijdse liefde ontrafeld. Zij kunnen bijvoorbeeld de hypotheek van het schamele huis niet betalen, de advocaat (Y[KA1]a[KA6]nes) is meer ge[KA3]intereseerd in zijn declaraties dan in het verlenen van bijstand, dokter Pardo (Bichir) is te weinig nuchter een heeft te veel belangstelling voor jonge jongetjes om Lola met de juiste zorg te omringen en de pater [KA1]Angel (Incl[KA1]an) is een grote hypocriet. Desondanks proberen zij hun droevige lot aan de rand van de afgrond met waardigheid te dragen. De film is traag, maar mooi en Luj[KA1]an, die in geen twintig jaar meer voor de camera gestaan had, vertolkt zijn personage op een indrukwekkende manier. De Spaanse veterane Paredes laat zien dat zij haar vak beheerst en Hayek`s aanwezigheid is helaas nogal kort, maar zij speelt vol overgave. Het scenario van Paz Alicia Garc[KA1]iadiego naar het korte verhaal van Nobelprijswinnaar (Honderd jaar eenzaamheid) Gabriel García Marquez is zonder franje, terwijl regisseur Ripstein het vooral laat afhangen van de wisselwerkingen die de diverse personages op elkaar hebben. Het camerawerk van Guillermo Granillo is sfeervol en bevat mooie beelden in grandioze scènes. Ongeschikt voor de liefhebbers van snelle actie. Tot stand gekomen met gelden van Spaanse, Franse omroepen, de ministeries van cultuur, de filmmusea en filmfondsen uit die landen alsmede locale overheden uit Mexico en Columbia.

Un Hombre violento

1987 | Drama

Mexico 1987. Drama van Valentín Trujillo. Met o.a. Valentín Trujillo, Mario Aldama en Rafael Inclán.

Als zijn vader vermoord wordt, besluit een jongen wraak te nemen. De moordenaar heeft hetzelfde plan en zo ontstaat een strijd op leven en dood tussen twee families. Het meest verbazende van deze film was het camerawerk, met meer verbeelding dan in de meeste Mexicaanse films van deze tijd. Zeer goede muziek en een uitstekende rolbezetting.

Nos reímos de la migra

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Victor Manuel Castro. Met o.a. Isela Vega, Rafael Inclán en Roberto (Flaco) Guzmán.

Een baas van de Texaanse mafia ontvoert zijn nicht omdat ze te veel weet. Haar vrienden (drie dronkelappen en hun twee vriendinnen, samen met haar vriend) proberen haar te bevrijden. Een middelmatige komedie. Is nog wel om aan te zien.

Macho que ladra no muerde II

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van José Luis Urquieta. Met o.a. Alfonso Zayas, Sasha Montenegro en Rafael Inclán.

Een gigolo wordt verliefd op de vrouw van een Italiaanse gangster en vlucht met haar naar Mexico. Algauw worden ze achtervolgd door de mafia. Een zeer amusante komedie met uitstekend camerawerk. Ook bekend als NOS REIMOS DE LA MAFIA.

Las Movidas del Mofles

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Javier Durán. Met o.a. Rafael Inclán, Manuel Flaco Ibáñez en Joaquín García 'Borolas'.

Vervolg op de schelmenkomedie MOFLES Y LOS MECANICOS (Victor Manuel 'Gúero' Castro, 1986); louter een opeenvolging van min of meer schelmachtige scènes zonder enig verhaal.

La raza nunca pierde

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Victor Manuel 'Güero' Castro. Met o.a. Miguel Angel Rodríguez, Sasha Montenegro en Rafael Inclán.

Een bokser moet zich om gezondheidsredenen terugtrekken. Zijn vrouw verlaat hem wegens zijn gebrek aan economische solventie en zijn zoon belooft niet naar het ouderlijk huis terug te keren zolang zijn vader geldgebrek heeft. Routinekomedie die veel seks bevat.

El Mofles y los mecánicos

1987 | Komedie

Mexico 1987. Komedie van Victor Manuel 'Guero' Castro. Met o.a. Rafael Inclán, Maribel Fernández en Pedro Weber.

Puur toevallig verijdelt een monteur een diefstal en staat met de buit in handen. Dat is het begin van een hele reeks verwikkelingen. Ondanks zijn goede bedoelingen slaagt de hoofdrolspeler er niet in deze afschuwelijke komedie te redden (en dat terwijl hij zijn uiterste best deed).

Se sufre pero se goza

1986 | Komedie, Sportfilm

Mexico 1986. Komedie van Julio Ruíz Llaneza. Met o.a. Rafael Inclán, Evita Muñoz en Guillermo Rivas.

Een manager en zijn chauffeur besluiten rijk te worden door een show op te zetten met uitsluitend vrouwelijke wordtelaars. Zo zal een gemaskerde vrouw tegen een vrouw in bikini vechten en de verliester zal zich óf van haar masker óf van haar bikini moeten ontdoen. Een grove en komedie zonder al te veel verhaal en humor die op een plompe en groteske wijze is uitgevoerd.

La Ruletera

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Víctor Manuel [KA3]Guero[KA3] Castro. Met o.a. Rafael Inclán, Maribel Fernández en Raúl Padilla.

Een onbekwame verkeersagent en een roekeloze taxichauffeuse ondergaan verschillende gedaanteverwisselingen. Middelmatige komedie, gemaakt met een zeer beperkt budget. Volkomen oninteressant.

El mercado de humildes

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Rafael Inclán, Maribel Fernández en Leticia Perdigón.

De tegenspoed van Múltiple en zijn familie en vrienden die op een markt voor gestolen goederen dichtbij Mexico wonen. Allen wensen een beter leven en daarom stuurt Mútiple zijn familie naar de V.S. om daar rijk te worden. Zeer onbeholpen komedie gemaakt door de eveneens onbeholpen Cardona Jr.

El Vecindario

1986 | Komedie

Mexico 1986. Komedie van Gilberto Martínez Solares. Met o.a. Alfonso Zayas, Angélica Aragón en Rafael Inclán.

Het verhaal van drie `ladykillers`, waarvan er [KA1]e[KA1]en de vrouwen in zijn wijk ontvoert en verkracht. Zijn slachtoffers geven hem niet aan, omdat hij zo`n goede minnaar is. Een hanige, imbeciele, reactionaire, laag-bij-de-grondse film en met zulk slecht camerawerk dat de verkrachtingen niet eens te zien zijn (de film is dus ook niet interessant voor mensen met een morbide belangstelling). Triest geval.

Mojado gringo

1984 | Drama, Mysterie

Verenigde Staten/Mexico 1984. Drama van Ricardo Franco. Met o.a. Rebeca Jones, Rafael Inclán, Isela Vega, Samuel Bottoms en Pat Hingle.

Een man verliest vrouw en werk. Hij poogt zich van het leven te beroven, maar ontvangt een brief uit Mexico waarin hij op de hoogte wordt gesteld van de begrafenis van zijn vader... 36 jaar geleden. Een draak van een film die door de Spanjaard Franco op sombere en onbegrijpelijke wijze is gerealiseerd. De Amerikaanse versie GRINGO MOJADO is 15m korter. Ook bekend als SAN JUDAS DE LA FRONTERA en IN-OUT.

El heroe desconocido

1984 | Drama

Mexico 1984. Drama van Julian Pastor. Met o.a. Rafael Inclán, Diana Bracho en María Montano.

Een man in wie niemand in het dorp is geïnteresseerd en wie door niemand serieus wordt genomen, besluit op een goede dag een roemvolle voorouder te verzinnen en diens reputatie als 'geschenk' aan de gemeenschap aan te bieden. Aldus bewerkstelligt hij de oprichting van een standbeeld ter ere van de onbekende held. Beschaafde en goed vertolkte film.

Blancanieves y sus 7 amantes

1981 |

Mexico 1981. Ismael Rodríguez. Met o.a. Sasha Montenegro, Eric del Castillo, Noe Murayama en Rafael Inclán.

De avonturen van een mooie politieagente, die zeven gevaarlijke voortvluchtigen moet arresteren. Een domme parodie op de onsterfelijke SNOW WHITE AND THE SEVEN DWARFS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Rafael Inclán op televisie komt.

Reageer