Françoise Buraux

Producer

Françoise Buraux is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Prove di stato

1998 | Documentaire

Frankrijk/Duitsland 1998. Documentaire van Leonardo Di Costanzo.

Na de beruchte 'Operatie Zuivere Handen' schreeuwde de Italiaanse bevolking om een nieuwe politieke cultuur. Het stadje Ercolano, in de provincie Napels, werd zwaar getroffen toen in 1990 de oude burgemeester, midden in de kiesstrijd, vermoedelijk door de Camorra vermoord werd. In 1993 werd de stadsraad, wegens zijn bindingen met de Camorra, integraal naar huis gestuurd. Twee jaar lang werd de stad bestuurd door een college. In 1995 werd dan uiteindelijk Luisa Bossa verkozen tot burgemeester, gesteund door een centrum-linkse coalitie. De cineast volgde de vrouw gedurende een jaar. Hij legde gesprekken van haar vast met gewone mensen, die ze niet steeds kon helpen, met haar mede-politiekers, die het niet steeds eerlijk meenden. We zien haar in volle crisis en dan weer genietend van een paar uurtjes ontspanning. Het werd een portret van een vastberaden vrouw die weet wat ze wil en niet is om te kopen. Wie niet geïnteresseerd is in politiek zal weinig boodschap hebben aan deze film. Toch geeft hij ons een beeld van een provinciestadje dat model staat voor het Italië in de jaren 1990. Di Costanzo schreef het scenario samen met Mariangela Barbanenti. Montage is van Aurélia Ricard. Di Costanzo verzorgde zelf de fotografie.

Music For The Movies: Bernard Herrmann

1992 | Documentaire, Muziek

Frankrijk/Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Joshua Waletzky. Met o.a. Lucille Fletcher, James Stewart, Louis Kaufman, Don Cristlieb en David Raksin.

Een goed gedocumenteerd portret van Bernard Herrmann (1911- 1975), de componist die vooral bekendheid verwierf door zijn samenwerking met Orson Welles en Alfred Hitchcock. Op zijn twee[KA3]entwintigste begon hij te componeren voor de radio. Zo kwam hij in contact met Welles en diens Mercury-Theater. Toen deze met CITIZEN KANE debuteerde in Hollywood nam hij Herrmann mee. Al vlug werd hij een gerespecteerd componist die echter gevreesd werd voor zijn driftbuien. In 1956 begon zijn samenwerking met Hitchcock voor THE TROUBLE WITH HARRY, een partnership dat eerst in 1966 met ruzie zou eindigen toen Hitch een liefdesthema vroeg voor TORN CURTAIN en Herrmann dit weigerde. Hij trok zijn hele score terug en John Addison kreeg de opdracht een nieuwe te schrijven. In deze documentaire wordt een sc[KA2]ene uit die film getoond zoals Hitch ze in de film bracht en zoals Herrmann ze zag met zijn muziek. Een hele reeks mensen die Herrmann goed kenden komen aan het woord en maken hiervan een onthullend beeld dat ons de man achter de kunstenaar toont. Waletzky schreef het scenario en monteerde de film. Fragmenten uit o.a. CITIZEN KANE, THE GHOST AND MRS. MUIR, ON DANGEROUS GROUND, CAPE FEAR (1961), NORTH BY NORTHWEST, THE MAN WHO KNEW TOO MUCH, PSYCHO, TORN CURTAIN, LA MARIEE ETAIT EN NOIRE, SISTERS en TAXI DRIVER (zijn laatste score). Nieuw beeldmateriaal is van Mark Daniels en Jeffrey Feldman.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Françoise Buraux op televisie komt.

Reageer