Tommy Rettig: cast.
Er zijn 11 films gevonden.

The Last Wagon

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van Delmer Daves. Met o.a. Richard Widmark, Felicia Farr, Susan Kohner, Tommy Rettig en Stephanie Griffin.

In deze goede western wordt Widmark als een beest opgejaagd door sheriff Reid. De man wordt terecht door Widmark om zeep geholpen. Indianen overvallen een karavaan midden in de nacht. Een paar leden waren gaan zwemmen en hebben het overleefd, onder wie Widmark. Hij moet de vijf groentjes door Indianengebied brengen. Onderweg dwingt hij respect af. Farr laat haar hooghartigheid jegens haar halfzuster Kohner (half Indiaans) vallen en Widmark leert zelf weer menselijke gevoelens kennen, vooral door de jonge Rettig. Hij redt en passant ook nog een eenheid soldaten onder bevel van Drury. Maar hij is een outlaw en komt voor het gerecht. James Edward Grant, Daves en Gwen Bagni Gielgud schreven het perfecte scenario naar een verhaal van Gielgud. Wilfrid Cline maakte de fraaie plaatjes en Lionel Newman de bijpassende muziek.

The Cobweb

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Vincente Minnelli. Met o.a. Richard Widmark, Lauren Bacall, Gloria Grahame, Charles Boyer en Lillian Gish.

Dr. Stewart McIver is sinds kort het nieuwe hoofd van een psychiatrische privé-kliniek. Hij krijgt met veel spanningen te maken, want het vorige hoofd werkt nog steeds in de kliniek en kan het niet verkroppen dat McIver nu zijn baas is. Ook met zijn huwelijk gaat het slecht omdat zijn vrouw zich verwaarloosd voelt, en hij zoekt troost bij een knappe vrouwelijke collega. Als dan ook de patiënten nog problemen veroorzaken, ontlaadt de spanning zich explosief... (IdH/VPRO Gids)

At Gunpoint

1955 | Western, Thriller

Verenigde Staten 1955. Western van Alfred L. Werker. Met o.a. Fred MacMurray, Dorothy Malone, Walter Brennan, Tommy Rettig en Skip Homeier.

Een van de antwoorden op HIGH NOON - een western waaraan velen zich hebben geërgerd. MacMurray schiet de leider van een bende bankrovers neer en wordt dan door de stad toegejuicht. Wanneer de bende de stad binnentrekt keert de hele stad om en staat als een man achter hem. Goed gemaakte western. HIGH NOON was weliswaar succesvol, maar werd vanwege het lage tempo en de afwezigheid van grote actiescènes niet door iedereen als een echte western beschouwd. Gefilmd in CinemaScope.

The Raid

1954 | Actiefilm, Historische film, Western

Verenigde Staten 1954. Actiefilm van Hugo Fregonese. Met o.a. Van Heflin, Anne Bancroft, Richard Boone, Lee Marvin en Tommy Rettig.

In 1864, enkele maanden voor het einde van de Amerikaanse Burgeroorlog, ontsnapt majoor Heflin samen met een paar andere zuidelijke officieren uit het gevangenenkamp in Platsburg. Ze ontkomen naar Canada, en daar plannen ze een aanval op een stadje in Vermont. Goed opgebouwde western, met uitstekend spel van vooral Bancroft en de kleine Rettig. Het scenario, dat Sydney Boehm baseerde op Francis Cockrells adaptatie van Herbert Ravenal Sass' roman Affair At St. Albans, is geïnspireerd door een waargebeurd feit, en het geeft een realistisch beeld van de zinloosheid van oorlogsgeweld. Lucien Ballard hanteerde de camera en Roy Webb componeerde de score.

River of No Return

1954 | Actiefilm, Western, Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1954. Actiefilm van Otto Preminger. Met o.a. Robert Mitchum, Marilyn Monroe, Rory Calhoun, Tommy Rettig en Murvyn Vye.

Vooral de moeite waard vanwege de geslaagde combinatie Mitchum en Monroe. Het verhaal begint wanneer de naïeve Monroe en oplichter Calhoun samen op een op hol geslagen vlot zitten en worden gered door boer Mitchum en zijn zoon. Mitchum en Monroe moeten zich tegen de in oorlogstemming verkerende Indianen zien te weren, wanneer Calhoun er met het enige paard op de boerderij vandoor gaat. Opgenomen in de fraaie Canadese Rocky Mountains. Een Oscar voor de kostuums van Anthony Powell.

The 5.000 Fingers of Dr. T

1953 |

Verenigde Staten 1953. Roy Rowland. Met o.a. Tommy Rettig, Hans Conrad, Mary Healy en Peter Lind Hayes.

Ondergewaardeerde fantasiefilm. Jongetje Rettig droomt van zijn pianoleraar Conried, dat deze 500 jongens gevangen houdt in een kasteel vol instrumenten. De liedjes hebben af en toe een vertragende werking op het verhaal, maar componist Frederick Hollander kreeg er in ieder geval een Oscar-nominatie voor. Naar het boek van Dr. Seuss.

The 5,000 Fingers Of Dr. T.

1953 | Musical

Verenigde Staten 1953. Musical van Roy Rowland. Met o.a. Peter Lind Hayes, Tommy Rettig en Mary Healy.

Ondergewaardeerde fantasiefilm. Jongetje Rettig droomt van zijn pianoleraar Conried, dat deze 500 jongens gevangen houdt in een kasteel vol instrumenten. De liedjes hebben af en toe een vertragende werking op het verhaal, maar componist Frederick Hollander kreeg er in ieder geval een Oscar-nominatie voor. Naar het boek van Dr. Seuss.

So Big

1953 | Drama

Verenigde Staten 1953. Drama van Robert Wise. Met o.a. Jane Wyman, Sterling Hayden, Nancy Olson, Steve Forrest en Martha Hyer.

Een oppervlakkig, maar vlot Edna Ferber-damesdrama over Wyman die haar zoon opvoedt tot onafhankelijkheid. Eerder in 1932 verfilmd.

Paula

1952 | Drama

Verenigde Staten 1952. Drama van Rudolph Maté. Met o.a. Loretta Young, Kent Smith, Alexander Knox en Tommy Rettig.

Young geeft geloofwaardigheid aan haar rol van een vrouw die berouw toont over het doorrijden na een ongeluk door een gewond kind te helpen zijn spraakvermogen terug te krijgen.

The Strip

1951 | Musical

Verenigde Staten 1951. Musical van Leslie Kardos. Met o.a. Mickey Rooney, Sally Forrest, William Demarest, James Craig en Kay Brown.

Stan Maxton (Rooney), terug uit het leger, krijgt met gangsters te maken als hij zijn oude job als drummer terug wil. Hij helpt Jane Taffrod (Forrest), die bij de film terecht wil komen. Goed spel en een enthousiaste vertolking van Rooney. Een doorsneefilm opgevrolijkt door fijne muziek van Louis Armstrong, Earl Hines, Monica Lewis en Jack Teagarden met met zijn band van sterren. Het scenario is van Allen Rivkin. Het camerawerk is van Robert Surtees.

Two Weeks With Love

1950 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1950. Drama van Roy Rowland. Met o.a. Jane Powell, Ricardo Montalban, Louis Calhern, Ann Harding en Debbie Reynolds.

Vrolijke liedjes, weelderige kostuums en door Busby Berkeley himself uitgezette danspasjes zijn de belangrijkste pre's van deze nostalgische, of als u wilt belegen musical over de prille romantische avonturen van de zusjes Polly en Melba Robinson (Powell en Reynolds). Ricardo Montalban is de belangrijkste manspersoon in zijn rol van de begerenswaardige Cubaan die geamuseerd toekijkt hoe Polly zich voor hem uitslooft. Al meteen aan het begin van de film wordt de toon gezet met een optreden van een blazerskapel, met vader Robinson (Calhern) als dirigent en de quasi-zelfbewuste Polly als een volleerde soubrette. Toch steelt Melba (Reynolds in een van haar eerste rollen) de show met het legendarische liedje 'Aba Daba Honeymoon'.